Friday, January 2, 2009

မုန္လာဥသုပ္


အားလံုးေသာ ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ား မဂၤလာပါလုိ႕ ႏႈတ္ခြန္းဆက္ပါရေစေနာ္။ ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြကုိ သတ္သတ္လြတ္ အစားအစာေလးလည္းျဖစ္ ခံတြင္းလည္း ျမိန္ေစမယ့္ မုန္လာဥသုပ္ေလး သုပ္ေကၽြးပါရေစေနာ္။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ မုန္လာဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္၊ ေျမပဲဆန္၊ ႏွမ္းျဖဴ၊ ႏွမ္းနက္၊ ဆား၊ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။

မုန္လာဥအျဖဴကုိ အခံြႏႊာ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ကန္႕လန္႕အေနအထားနဲ႕ သံုးပုိင္းပုိင္းပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ တစ္ပုိင္းစီကုိ အရွည္လုိက္ ပါးပါးေတြရေအာင္ လွီးယူ၊ ျပီးေတာ့မွ အမွ်င္ေလးေတြရေအာင္ ျပန္လွီးပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ မုန္လာဥေတြကုိ ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး မသုပ္ခင္ နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ေပးထားပါ။ (မုန္လာထဲက ပအာသလိုလုိ၊ ရွိန္းသလုိလုိ အရသာေလးေပ်ာက္သြားရေအာင္လုိ႕ပါ)

ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္က ရွိျပီးသားမုိ႕ ေျမပဲဆန္ေလွာ္နဲ႕ ႏွမ္းျဖဴေလွာ္ကုိ ပုိျပီးေမႊးသြားရေအာင္ ထပ္ေလွာ္လုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ေျမပဲဆန္နဲ႕ ႏွမ္းကုိ မညက္တညက္ေလး ေထာင္းပါတယ္။ ႏွမ္းအနက္ကုိေတာ့ ေလွာ္ျပီး သီးသန္႕ဖယ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးကုိ အညွာေျခြ၊ ေရေဆးျပီး ရိတ္ရိတ္ပါေအာင္လွီးေပးထားပါ။

အားလံုး အသင့္ျဖစ္ျပီ ဆုိေတာ့မွ ႏွပ္ထားတဲ့ မုန္လာဥေတြကုိယူျပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္၊ ျပီးရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ေျမပဲနဲ႕ႏွမ္းကုိထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္ဆမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္၊ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႕နည္းနည္း ထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ နယ္ေပးပါ။ အေပါ့အငံ အရသာကုိ ျမည္း၊ လုိတဲ့ အရသာေလး ကဲထည့္လုိက္ပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားေလးထဲ မုန္လာဥသုပ္ေလးကုိထည့္၊ ႏွမ္းနက္ေလးျဖဴး၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလး ထပ္ျဖဴးလုိက္ရင္ျဖင့္ အသင့္စားသံုးႏုိင္မယ့္ သတ္သတ္လြတ္ မုန္လာဥသုပ္ေလး ရပါျပီေနာ္။

1 comment:

  1. အခ်ဥ္က သံပုရာသီးအစား ရွာလကာရည္နဲ႕စိမ္လို႕ရလားခင္ဗ် ေလာေလာဆယ္ သံပုရာသီးမရွိလို႕ပါ

    ReplyDelete