Wednesday, August 8, 2007

ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသြပ္ေပါင္း


လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက ၿကက္ဟင္းခါးသီးကိုဆို အရသာခါးလြန္းလို႔
မၿကို္က္ၿကပါဘူး။ တကယ္တမ္း ခ်က္နည္းသိမယ္ဆို သူ႔အရသာက
ထူးၿခားလြန္းလို႔ စြဲမက္စရာပါ။ ကဲ..စမ္းခ်က္ၿကည္႔ရေအာင္လား။

လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
• ၾကက္ဟင္းခါးသီး ၂ လံုး
• ပုဇြန္ ၁၅၀ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ (ျခစ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး (ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးထားပါ)
• ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္
• ပဲငံျပာရည္ ၂ ဇြန္း
• ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ေရ လက္ဘက္ရည္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုး

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ၾကက္ဟင္းခါးသးီကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ၄ စင္တီမီတာအရြယ္ေလာက္ျဖစ္ေအာင္ျဖတ္ပါ။ အတြင္းမွ အေစ့မ်ားႏွင့္ အဖတ္မ်ားကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး မက်ဳိးပဲ့ေအာင္ သတိထားျပီး ဖယ္ရွားပစ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီႏွင့္ ပုဇြန္တုိ႕ကုိ ေရာျပီး ေတာက္ေတာက္စင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္တုိ႕ႏွင့္ ေကာင္းမြန္စြာ ေရာသမပါ။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးမ်ားထဲသို႕ ပုစြန္အစာသြပ္ပါ။ အစာသြပ္ခ်ိန္တြင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးအ၀သုိ႕ အစာမ်ား လွ်ံထြက္မလာေစရန္ သတိျပဳပါ။
အုိးထဲသုိ႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီးမ်ားကုိ စီျပီးထည့္ပါ။ ဆီ၊ ေရႏွင့္ ပဲငံျပာရည္ ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မီးဖုိေပၚတင္ျပီး တည္ပါ။ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ တည္ပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးမ်ားကုိ အႏူးညီေအာင္ ေသခ်ာဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။ ၾကက္ဟင္းခါး သီးမ်ား မေၾကေအာင္ သတိျပဳပါ။ ၁၅ မိနစ္ခန္႕ဆုိရင္ ဟင္းအုိးခ်လုိ႕ရပါျပီ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးပုဇြန္အစာသြပ္ေပါင္းရပါျပီ။

0 comments:

Post a Comment