Wednesday, August 8, 2007

တရုတ္မုန္ညင္း၊တုိဟူးငါးဖယ္လံုးစြပ္ျပဳတ္


တခါတေလမွာ ေနမေကာင္းၿဖစ္ခ်င္သလိုခံစားေနရရင္
စြပ္ၿပဳတ္ပူပူေလးေသာက္လိုက္ရင္ ေခြ်းထြက္ၿပီး ၿပန္လည္
လန္းဆန္းလာတတ္ပါတယ္။ ကိုယ္တုိင္မလုပ္ခ်င္ရင္ေတာင္
နည္းေလးသိေတာ႔ သူမ်ားကိုလည္း ေၿပာၿပၿပီးခ်က္ခုိင္းလို႔ရတာေပါ႔။
သူမ်ားေနမေကာင္းေတာ႔လည္း ကိုယ္က ၿပန္ၿပဳစုေပါ႔ေနာ္။

လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
• တရုတ္မုန္ညင္း ၁၀၀ ဂရမ္
• ၀က္နံရုိး ၁၀၀ ဂရမ္
• ငါးဖယ္လံုး
• တုိဟူး ၂ ထုပ္
• တရုတ္နံနံ
• ခ်င္း (ျခစ္ထားေသာအရာကုိ ငါးဖယ္လံုးထဲထည့္ပါ။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခ်င္းကုိ ၀က္နံရုိးျပဳတ္ထဲထည့္ပါ)
• ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ - ၁ ၁/၂ဇြန္း
• သၾကားလက္ဘက္ရည္္ဇြန္း ၁-၂ ဇြန္း
• အခ်ဳိမႈန္႕
• ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕
ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္

မုန္ညင္းကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ သံုးလက္မအရွည္ျဖတ္ပါ။
ငါးကုိ အသားႏြင္ျပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕ႏွင့္
ေကာ္မႈန္႕ထည့္ျပီး ေထာင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ အရြယ္ေတာ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးပါ။
တုိဟူးကုိ ေလးေထာင့္တံုးေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ တံုးပါ။Pressure Cooker ထဲသုိ႕
၀က္နံရုိး၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ခ်င္းတုိ႕ကုိထည့္ျပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႕ မီးဖုိေပၚတြင္ တည္ပါ။
ျပီးလွ်င္ မီးခဏပိတ္ျပီး အုိးကုိအေအးခံကာ အဖံုးဖြင့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရထပ္ထည့္ျပီး ဆူေအာင္
ထပ္တည္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ၀က္နံရုိးအဖတ္မ်ားကုိ ဖယ္လုိက္ပါ။ ငါးဖယ္လံုးထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္
တုိဟူးထည့္ပါ။ ငါးဖယ္လံုးမ်ား အေပၚသုိ႕ တက္လာလွ်င္ ငါးဖယ္လံုးက်က္ျပီျဖစ္ပါတယ္။
ျပီးလွ်င္ မုန္ညင္းထည့္ပါ။ တရုတ္နံနံအရုိးထည့္ပါ။ ဟင္းရည္အုိးပြက္လာျပီဆုိလွ်င္
အရသာအေပါ့အငံကုိျမည္းပါ။ အရသာ စိတ္ၾကိဳက္ေတြ႕ျပီဆုိလွ်င္ တရုတ္နံနံအရြက္ေလး
ေတြအုပ္ျပီး ပူပူေလး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ရွင္။

0 comments:

Post a Comment