Monday, August 6, 2007

ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္


စာအုပ္စင္ရွင္းရင္း ရန္ကုန္ကယူလာတဲ႔ အေမ႔ရဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းမွတ္စုေလးကို
ၿပန္ရွာေတြ႔တယ္။ အေမ႔လက္ရာအလြမ္းေၿပေလးေတြေပါ႔။
အဲဒီထဲက ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္နည္းကို လက္ဆင႔္ကမ္းလိုက္ပါတယ္။

လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ခရမ္းသီးရွည္ ၂လံုး
ငရုပ္သီးေတာင့္ရွည္ ၂ ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃-၅ျမႊာ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
သီဟုိဠ္ဆံေလွာ္ေထာင္း စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
အခ်ဳိမႈန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ

ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင္႔

ခရမ္းသီးကုိ မီးဖုတ္ပါ။ ခရမ္းသီးကုိ ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္
က်က္ေအာင္ ၅ မိနစ္မွ ၇ မိနစ္ထိ ၾကာေအာင္ မီးဖုတ္ပါ။
အနံ႕သင္းသင္းေလးထြက္လာလွ်င္ ခရမ္းသီးေကာင္းမြန္စြာက်က္ပါျပီ။
(အခြံေလးေတြ တူးေနမယ္၊ ခရမ္းသီးထဲက အရည္ေတြ ထြက္လာပါလိမ့္မယ္)
ျပီးလွ်င္ အခြံႏႊာပါ။ တူးေနတဲ့အပုိင္းေလးေတြကုိ ဖယ္ရွားပစ္ျပီး ခရမ္းသီး
အတြင္းသားေလးေတြကုိ ဇြန္းေလးနဲ႕ အသာေလးျခစ္ျပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္ပါ။
ဒယ္အုိးကုိ အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မီးအသင့္အတင့့္ျဖင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဆီခ်က္ခ်က္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးမ်ား ေရႊညိဳေရာင္သန္းစျပဳလာလွ်င္မီးပိတ္ပါ။
ဒယ္အုိးကုိ မီးဖုိေပၚမွ ခ်ျပီး ပန္းကန္လံုးထဲ ဆီခ်က္ကုိ ထည့္ပါ။
ခရမ္းသီးအသားမ်ားကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ီ၊
ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ သီဟုိဠ္ဆံ ေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းမ်ားျဖင့္
သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။ ျပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးပါးပါးလွီးႏွင့္ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားကုိ
အေပၚက ျဖဴးေပးပါ။ အနံ႕သင္းသင္းေလးႏွင့္ စားလုိ႕ အရသာရွိလွတဲ့ စားေသာက္ဖြယ္တစ္မ်ဳိးပါ။

1 comment:

  1. ခရမ္းသီးကို မီးဖုတ္ျပီး ျကက္ဥနဲ့ ျပန္ေျကာ္တာေလးပါ တင္ေပးလိုက္ ဟိဟိ။ နတ္ျပည္ေရာက္သြားမယ္ ဒန္တန္တန့္ :P

    ReplyDelete