Monday, August 6, 2007

ပုဇြန္ခ၀ဲသီးၾကာဇံဟင္း


ကြ်န္တို႔ေက်ာင္းမွာ ဟင္းခ်က္ၿပဳိင္ပြဲေလး က်င္းပပါမယ္။
၀ါသနာကတားမရေတာ႔ အဲဒီမွာ ၀င္ဆင္ႏြဲရအုံးမွာေပါ႔။
ဟင္းမယ္ေတြကို စဥ္းစားရတာ အေမာပါပဲ။ စားမယ္႔သူေတြက
ဂ်ပန္ေတြမို႔ ဂ်ပန္စားနုိင္မယ္႔ အရသာမိ်ဳးေလးလဲၿဖစ္ရမယ္ေလ။
အပူ၊အစပ္၊အခ်ဥ္ကဲတာေတြ။ငပိနံ႔အရမ္းထြက္တာမ်ိဳးေတြ
ခ်က္လို႔မၿဖစ္ဘူးေလ။ ပထမဆုံးစဥ္းစားမိတာက..
ပုစြန္ခ၀ဲသီးၿကာဇံဟင္းပါ။

လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ခ၀ဲသီးႏုႏု ၂ လံုး
ပုစြန္အေကာင္လတ္ ၁၅ ေကာင္
ျကာဇံ ၅ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ ျမႊာ (ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္လုပ္ထားပါ)
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းမွ ၁ ဇြန္းခဲြ
သၾကားလက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္ (အခ်ဳိမႈန္႕မသံုးလုိပါက ၾကက္သားမႈန္႕ သံုးႏုိင္ပါသည္)
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ ၁-၂ ခြက္

အားလုံးအသင္႔ၿဖစ္ၿပီဆို...

ခ၀ဲသီးကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခြံႏႊာပါတယ္။
ျပီးလွ်င္ ေလးပုိင္းပုိင္းျပီး ဆႏြင္းမကင္းတံုးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္လွီး။
ၾကာဇံကုိ ေရထဲတြင္ ၁၀ မိနစ္ခန္႕စိမ္။ ၾကက္သြန္နီကုိ ဘေလာ့တံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးပါတယ္။
ပုဇြန္ကုိေရေဆး၊အခြံႏႊာပါတယ္။ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ ၁ ဇြန္း ထည့္ျပီး နယ္ပါတယ္။
ဒယ္အုိးကုိအပူေပး၊ဆီထည့္ျပီး ပုဇြန္ကုိ ပထမဦးစြာခ်က္ျပီးလွ်င္ ဖယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ျပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ ဆီသတ္ၿပီးၾကာဇံႏွင့္ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ကုိထည့္ျပီး
၂ မိနစ္ခန္႕တည္လိုက္ပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ ခ၀ဲသီးထည့္ျပီး ေမြွပါတယ္။
ခ၀ဲသီးႏွင့္ၾကာဇံ ၈၀ ရာခုိင္နႈန္းေလာက္က်က္ျပီဆုိလွ်င္ ဖယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကုိ ထည့္ေမႊ၊
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ နည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး လုိတဲ႔ အရသာမ်ား အားလံုးထည့္လုိက္ျပီး
ေျဖးေျဖးခ်င္း ေမႊပါတယ္။ေနာက္ထပ္ ၂ မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ က်က္ၿပီေလ။
အင္း.. သူနဲ႔လုိက္ဖက္တဲ႔အသုပ္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးစဥ္းစားလိုက္အုံးမယ္။

0 comments:

Post a Comment