Saturday, August 25, 2007

၀က္ပုန္းရည္


ျမန္မာျပည္က ပုန္းရည္ၾကီးထုတ္ေလးေတြ လက္ေဆာင္ရတာမုိ႕ ၀က္ပုန္းရည္ေလးေတာ့ ခ်က္စားရင္ ေကာင္းမယ္လုိ႕ ေတြးမိပါတယ္။ ညီမငယ္ တစ္ေယာက္ကလဲ ၀က္ပုန္းရည္ဘယ္လုိခ်က္လဲ ေျပာျပေပးပါဦးလုိ႕ ေမးထားတာကုိလဲ သတိရမိတယ္ေလ။

ဟင္းအုိးမျပင္ခင္ လုိအပ္တာေလးေတြကုိ အရင္ျပင္ဆင္ထားလုိက္ပါတယ္။ ၀က္သားကုိ အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုး၊ ျပီးေတာ့ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ သၾကား၊ ဂ်င္း အဲ့ဒါေတြနဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာျပီး ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ေလးနဲ႕ ေရာေထာင္းထားပါတယ္။ ပုန္းရည္ၾကီးက အႏွစ္ဆုိေတာ့ ထည့္ဖုိ႕ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါတယ္။ တကယ္လုိ႕ ပုန္းရည္ၾကီးက အမႈန္႕ျဖစ္ခဲ့ရင္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲမွာ ပုန္းရည္ၾကီးမႈန္႕ကုိထည့္ျပီး ႏွပ္ထားေနာ္။

မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးေလးတင္၊ ျပီးေတာ့ အုိးပူလာရင္ ဆီနည္းနည္းထည့္၊ နႏြင္းမႈန္႕ေလးနည္းနည္းေလးထည့္၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ျပီးေတာ့ ႏွပ္ထားတဲ့၀က္သားေတြထည့္ျပီး ေသခ်ာဆီသတ္ပါ။ ေရနည္းနည္းထည့္၊ မီးေလွ်ာ့ျပီး ေရခမ္းေအာင္တည္ထားေပးပါ။ ပထမတစ္ရည္ခမ္းျပီဆုိရင္ ပုန္းရည္ၾကီးအႏွစ္ေလးေတြထည့္၊ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး ခမ္းေအာင္တည္ပါ။ ေရခမ္းခါနီးဆုိရင္ ဟင္းအုိးကို အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းျပီး မီးပိတ္လုိက္ေတာ့ေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိ ၀က္သားပုန္းရည္ၾကီးဟင္း ရပါျပီ။ ပုန္းရည္ၾကီးက အခ်ဥ္ေလးဆုိရင္ေတာ့ အရသာပုိရွိပါတယ္။ အဆိမ့္အရသာျဖစ္ခဲ့ရင္ေတာ့ အခ်ဥ္သုပ္ေလးတစ္မ်ဳိးနဲ႕ တဲြစားေနာ္။

1 comment:

  1. မလုလု ေမးမလို႕...
    ဘာလို႕ မီးကို ေလွ်ာ့ခိုင္းတာလဲမသိ
    စဥ္းစားလို႕မထိပါ...ေက်းဇူးျပဳ၍ ေျဖေပးပါေနာ္

    ReplyDelete