Thursday, August 30, 2007

ၾကက္သားေက်ာက္ပြင့္သုပ္



မုိးကလဲ တစိမ့္စိမ္းနဲ႕၊ ေခါင္းထဲက တအံုအံုနဲ႕ ေနရခက္လုိက္တာ။ ခံတြင္းပ်က္ေနတာမုိ႕
တျခားဟင္းေတြလဲ မစားခ်င္၊ အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေလးနဲ႕ ဟင္းခါးေလး လုပ္စားမယ္လုိ႕
ဆံုးျဖတ္လုိက္တယ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ေက်ာက္ပြင့္၊ ၾကက္သားရင္အံုသား (ကုိယ္ႏွစ္သက္တဲ့ အသား
ထည့္လုိ႕ရပါတယ္။ ပုဇြန္၊ ျပည္ၾကီးငါးတုိ႕နဲ႕လဲ သုပ္လုိ႕ရပါတယ္)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ န ီ၊ ဂ်င္း၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ မုန္လာဥနီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သံပုရာသီး၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊
သၾကား၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႕ စတာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ေက်ာက္ပြင့္ကုိလည္း ေရေႏြးနဲ႕ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သားကုိလဲ
ေရစပ္စပ္ေလးနဲ႕ ဆား၊ သၾကား၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ သၾကားေလး နည္းနည္းထည့္ျပီးျပဳတ္ထား
လုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီကုိ ပါးပါးလွီးထားလုိက္တယ္။ ငရုတ္သီးေတာင့္ကုိ
အညွာေခၽြျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ေရာျပီး မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားလုိက္ပါတယ္။
ၾကက္သားျပဳတ္ ရျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သားေတြကုိ ဆယ္၊ ျပီးေတာ့ အေအးခံျပီး အမွ်င္ေလး
ေတြျဖစ္ေအာင္ မႊာပါ။ ေက်ာက္ပြင့္ကုိလည္း အေနေတာ္အရြယ္ေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ ဖဲ့ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး မထူးမပါး လွီးထားပါ။ မုန္လာဥနီကုိ ပါးပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ေက်ာက္ပြင့္၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕
ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႕ အားလံုးကုိထည့္၊ သံပုရာရည္ေလး ညွစ္ထည့္ျပီးေတာ့ ေသခ်ာ
သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ အရသာက ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးပါ။ ကုိယ္ႏွစ္သက္တဲ့အရသာဘက္ကုိ
ကဲျပီးထည့္ေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ေသခ်ာထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ အေပၚက
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးျဖဴး၊ ေဘးကေန ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ ထည့္လုိက္ေတာ့ ခ်ဳိခ်ဥ္
ငံစပ္အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ၾကက္သားေက်ာက္ပြ့္ သုပ္ေလး ရျပီေပါ့။
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ေလးထဲကုိလဲ ၾကက္သားနည္းနည္းထည့္၊ ျပီးေတာ့ ေရထပ္ထည့္၊
လုိတဲ့အရသာထည့္၊ ျပီးေတာ့ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ မညက္တညက္ေထာင္းေလး ထည့္ျပီး
ပြက္ပြက္ေပးဆူပါေနာ္။ ဟင္းအုိးဆူလာရင္ေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ျပီးေတာ့
ေဂၚဖီဖတ္ေလး ခပ္ျပီး ဆူေအာင္တည္၊ ဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ အရသာ အေပါ့အငံျမည္းျပီးေတာ့
ခ်လုိ႕ရပါျပီ။ ေဂၚဖီ ငရုတ္ေကာင္းဟင္းခါးေလးနဲ႕ ၾကက္သားေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေလးပါ။
စားျပီးေတာ့ ေခၽြးေတြထြက္လုိ႕ လူလည္း ေနလုိ႕ ေကာင္းသြားေတာ့တယ္။

0 comments:

Post a Comment