Saturday, August 4, 2007

ငန္ၿပာရည္ခ်က္

လူအေရအတြက္ေပၚမူတည္ၿပီး၊
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းရဲ႔အခ်ိဳးအစားကို
ၿကည္႔ထည္႔ပါတယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္ကို
မညက္တညက္ေထာင္းထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔အနီပါးပါးလီွး၊
ငရုတ္သီး စိမ္းေတြကိုထက္ၿခမ္းခြဲထား၊
မန္က်ည္း သီးကိုေရစိမ္၊အႏွစ္ရေအာင္စစ္ပါတယ္။
စစခ်င္းမွာ ဆီနည္းနည္းေလးထည့္ျပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ ငရုတ္သီးကုိဆီသတ္ပါတယ္။
နည္းနည္းေမႊးလာျပီဆုိ၊ ေထာင္းထားတဲ႔ပုဇြန္
ေျခာက္ထည့္ျပီးရင္ ငံျပာရည္ထည့္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းထက္ၿခမ္းခြဲေလးေတြထည္႔၊
ေနာက္ဆံုးမွမန္က်ည္းႏွစ္ကိုထည့္ပါတယ္။
ဆီၿပန္လာၿပီဆုိ အေပါ႔အငန္ၿမည္း၊အေန
အေတာ္ပဲဆိုမီးဖိုေပၚကခ်လိုက္တာေပါ႔။

0 comments:

Post a Comment