Wednesday, February 8, 2012

ပဲပင္ေပါက္သနပ္

ခ်စ္ေသာေမာင္နွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕ ေမာင္ႏွမေတြနဲ႕ စီေဘာက္စ္ကေနလည္း စကား မေျပာရ၊ ေကာ္မန္႕လည္း ေျပာလုိ႕မရတဲ့ဘ၀ျဖစ္ေပမယ့္ ႕ ႕ ႕ ေမာင္နွမေတြအတြက္ ဟင္းပြဲေလးေတြ တင္ေပးခ်င္တဲ့စိတ္က အျမဲတမ္း ရွိပါတယ္ေနာ ႕ ႕ ႕
ဒီေန႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ပဲပင္ေပါက္သနပ္လုပ္နည္းေလး မွ်ေ၀ေပးပါဦးမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ဒီနည္းေလးကုိ facebook မွာ တင္ေပးျပီးေပမယ့္ ဘေလာ့ဂ္ကုိ အလည္လာၾကတဲ့ေမာင္ႏွမေတြအတြက္လည္း မွ်ေ၀ေပးခ်င္လုိ႕ပါေနာ္ ႕ ႕ ႕
ဒီသနပ္ေလး လုပ္ရင္း ေမာ္လျမိဳင္က အစ္ကုိတစ္ေယာက္ကုိ သတိရမိတယ္ ႕ ႕ ႕ ဒီေန႕ ဘာခ်က္စားလဲ ညီမေလးလုိ႕ ေမးေတာ့ ႕ ႕ ႕ ပဲပင္ေပါက္သနပ္လုိ႕ ေျပာေတာ့ အစ္ကုိက ႕႕ ႕ ႕မိလုေရ ႕႕႕ နင္က အခုေတာ့ ေနျပည္ေတာ္ေရႊျမိဳ႕သူၾကီးျဖစ္ေနျပီဆုိေတာ့ ေမာ္လျမိဳင္ေလသံေပ်ာက္ေနျပီး အသံေတြေတာင္ေျပာင္းကုန္ပါလားတဲ့ ႕ ႕  တကယ္ေတာ့ ကုိယ့္ဇာတိရဲ႕ ေလသံဆုိတာေလ ဘယ္လုိမွ ေဖ်ာက္ဖ်က္လုိ႕မရပါဘူး ႕ ႕ ႕ 
ေအာ္ ႕ ႕ ႕ ေမာ္လျမိဳင္မွာ ပဲပင္ေပါက္လုိ႕မွ မေခၚတာပဲေနာ္ ႕ ႕ ႕ ပဲတီလုိ႕ ေခၚတာ ဟုတ္တယ္ ႕ ႕ ႕ ဟုတ္တယ္ ႕ ႕ ႕မနက္ခင္းမုိးလင္းရင္ အထမ္းသယ္က ေအာ္ေရာင္းတယ္ေလ ႕ ႕ ႕ ပဲတီပဲမႈန္႕ (ပဲပင္ေပါက္+ပဲျပားကုိ ဆုိလုိတာပါ) လုိ႕ေလ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါဆုိရင္ ေမာ္လျမိဳင္ေလသံမေပ်ာက္ေတာ့ဘူး ဟုတ္တယ္ဟုတ္ ႕ ႕ ႕ လုိ႕ ျပန္ေျပာလုိက္တယ္ ႕ ႕ 
အစ္ကုိက အဲ့ဒါမွ ငါတုိ႕ ေမာ္လျမိဳင္သံစစ္စစ္တဲ့ ႕ ႕ ႕ ဒါနဲ႕ေလ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒီပဲတီသနပ္လုပ္နည္းေလး ကုိ ေျပာျပပါဦးတဲ့ ႕ ႕ ႕
အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ ပဲတီသနပ္လုိ႕ ေခၚတဲ့ ပဲပင္ေပါက္သနပ္ကုိ အားလံုးအတြက္ မွ်ေ၀ေပးလုိက္ရပါတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
ပဲပင္ေပါက္မ်ားကုိ အမည္းေရာင္ ပဲဖတ္ေလးေတြ အရင္သန္႕စင္ေပးရမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ျပီးမွ ေရနဲ႕ သန္႕စင္ေအာင္ေဆးပါမယ္ ႕ ႕ ႕ ျပီးရင္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားတဲ့အထဲမွာ နႏြင္းမႈန္႕ေလး အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ပဲပင္ေပါက္ေတြကုိ ထည့္ျပီး ေရေႏြးေဖ်ာျပီး ျပန္ဆယ္ပါတယ္။

အဆာပလာအတြက္ စပါးလင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ေျမပဲဆန္ေလွာ္ေထာင္းထားပါ။ ငါးပိစိမ္းစားအနည္းငယ္ မီးကင္ထားပါ။ မီးမကင္ျဖစ္ရင္ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ခ်က္ျပီးတဲ့အခါ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြကုိ ဆယ္ယူျပီးေတာ့ မီးဖုိမီးပိတ္ျပီး အဲ့ဒီဆီပူထဲမွာ ငါးပိေလးကုိ အသာေလး ထည့္ျပီး ေၾကာ္ထားပါ။

ဇလံုတစ္လံုးထဲ ပဲပင္ေပါက္ေရာေႏြးေဖ်ာကုိထည့္ျပီး စပါးလင္၊ ဆား၊ သၾကား အနည္းငယ္၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ေျမပဲဆန္ေလွာ္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္၊ အခ်ဥ္ အရသာအတြက္ ရွာလကာရည္ (သုိ႕မဟုတ္) သံပရာရည္ (သုိ႕မဟုတ္) မရမ္းျပား ကုိထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ။ အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းျပီး ႏွမ္းေစ့ေလးေတြပါ ထည့္လုိက္ရင္ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ပဲပင္ေပါက္သနပ္ အရန္ဟင္းတစ္ခြက္ကုိ ရရွိေစမွာပါ။ 
အုန္းထမင္း၊ ေထာပတ္ထမင္း၊ ဆီျပန္ဟင္း၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္တုိ႕နဲ႕ တြဲဖက္စားသံုးႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
ေမာင္ႏွမတုိ႕လည္း တစ္ခါတေလက်ရင္ ပဲပင္ေပါက္ပဲျပားေၾကာ္အစား ပဲပင္ေပါက္သနပ္ေလး လုပ္ျပီး စမ္းသပ္စားသံုးၾကည့္ၾကပါဦး။

13 comments:

  1. ခုဘဲလုပ္စားႀကည့္မယ္ေနာ္..တခါမွမခါမိေသးဘူး...ဟိ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခုပဲ လုပ္စားၾကည့္ တခါေလး ခါမိသြားရေအာင္လုိ႕ေနာ္ ဟိ

      Delete
  2. ခုဘဲလုပ္စားႀကည့္မယ္ေနာ္..တခါမွမခါမိေသးဘူး...ဟိ

    ReplyDelete
  3. စားလို ့ေကာင္းမွာ ေသခ်ာတယ္..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ့ ႕ ႕ ႕ စားျပီးလုိ႕ ေကာင္းတာေသခ်ာရင္လည္း ေျပာျပဦးေနာ္

      Delete
  4. လုပ္စားမယ္မမ...ပဲပင္ေပါက္လဲၾကိဳက္တယ္..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ့ ကူးကူးေလး ႕ ႕႕ လုပ္စားျဖစ္ရင္ ေကၽြးဦးေနာ္ ႕ ႕႕

      Delete
  5. အိုးအို႕ မမလုလုရဲ႕ ဂလိုလုပ္လို႕ရတယ္လား လုပ္စားမယ္လုပ္စားမယ္
    ပဲပင္ေပါက္တခါ၀ယ္ရင္ ၅မူးဖိုးကို မကုန္လို႕
    ေက်းဇူး ေက်းဇူး
    ခ်စ္တဲ႕

    မဒိုးကန္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မဒိုးကန္ေရ ႕ ႕ ပဲပင္ေပါက္ ေနာက္တစ္ခါက် ၅ မူးဖုိးပဲ မ၀ယ္နဲ႕ ႕ ႕ ၁ က်ပ္ဖုိးေလာက္ ၀ယ္ ႕ ႕ ႕ သနပ္လုပ္ျပီးရင္ လုိက္ေ၀လုိက္ ႕ ႕ ဟိဟိ
      ခ်စ္တဲ့
      မယ္လု

      Delete
  6. Replies
    1. မမရွင္ေလး ႕ ႕ အစ္ကုိေသာမတ္စ္ကုိ လုပ္ေကၽြးလုိက္ ႕ ႕ ဟိ

      Delete
  7. ေတာင္းမွေတာင္း

    ReplyDelete
  8. ေတာင္းမွေတာင္း

    ReplyDelete