Friday, March 20, 2009

ကၽြန္မႏွင့္ ပဲၾကာဇံသုပ္





အားလံုးေသာ ေမာင္ႏွမမ်ား မဂၤလာပါေနာ္။
လြန္ခဲ့တဲ့ႏွစ္ေပါင္း ၂၅ ေလာက္က ကၽြန္မ အလြန္အမင္းစားခ်င္စိတ္ ျဖစ္ခဲ့တဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလး အေၾကာင္း ျပန္ေျပာင္းေျပာရင္း ဒီေန႕မွာေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလး သုပ္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။
ကၽြန္မ မူလတန္းတက္ခဲ့တဲ့ ေက်ာင္းနာမည္က တရုတ္တန္းအစိုးရ မူလတန္းေက်ာင္းတဲ့။ ေမာ္လျမိဳင္ျမိဳ႕ သေဘၤာလဲရပ္ကြက္မွာ ရွိတာပါ။ ကၽြန္မတုိ႕အိမ္နဲ႕လည္း သိပ္မေ၀းဘူးဆုိေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕အၾကီးေတြ အေဒၚေတြက ကၽြန္မတုိ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ မူလတန္းတက္တဲ့အခ်ိန္မွာ အဲ့ဒီေက်ာင္းမွာ ထားပါတယ္။ အဲ့ဒီေက်ာင္းမွာ စတုတၳတန္းတက္ေနစဥ္အခ်ိန္မွာေပါ့။ လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ေပါင္း ၂၅ ေလာက္ဆုိေတာ့လည္း ျပန္ေတြးၾကည့္ၾကပါဦး ေမာင္ႏွမတုိ႕ေရ ႕ ႕ ႕ ကၽြန္မတက္ခဲ့တဲ့ေက်ာင္းေလးက တုိက္ခံပ်ဥ္ေထာင္ေက်ာင္းေလးပါ။ ေက်ာင္းမွာ ဆရာမ စာသင္တဲ့ ေက်ာက္သင္ပုန္းေတြက black board အစစ္၊ အခုေခတ္လုိ white board မဟုတ္ဘူးေလေနာ္။ သစ္သားေက်ာက္သင္ပုန္းၾကီးေပါ့။
ကၽြန္မက ငယ္ငယ္ေလးကတည္းက ခ်ဴျခာေတာ့ လူေကာင္က မထြားဘူးေလ။ ခပ္ညွပ္ညွပ္မုိ႕ဘယ္ေတာ့မဆုိ ေရွ႕ဆံုးအတန္းမွာ ထုိင္ရတယ္။ ကၽြန္မနဲ႕အတူ ေရွ႕ဆံုးမွာ အျမဲထုိင္တဲ့ သူငယ္ခ်င္းက ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္း မိတုိးလုိ႕ ေခၚတဲ့ တုိးတုိး၀င္း။ ေနာက္တန္းမွာေတာ့ ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္း စန္းစန္း၀င္း၊ ေလးေလးသုိက္။
ဇန္န၀ါရီလ၊ ေဆာင္းလခ်မ္းခ်မ္းမနက္ မွာ တိုးေ၀ွ႕တုိက္ခတ္လာတဲ့ ေလေအးေအးကုိ ကၽြန္မ ႏွစ္ျခိဳက္ခဲ့ေပမယ့္ ထုိေလေအးေလးက ကၽြန္မတုိ႕ စာသင္ခန္း ျပတင္းေပါက္ကေနတဆင့္ ေက်ာက္သင္ပုန္းၾကီး ကုိ အတုိက္၊ ကၽြန္မကလည္း သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕ ေနာက္လွည့္ျပီး စကားအေျပာ၊ ၀ုန္း ႕ ႕႕ ဆုိတဲ့အသံနဲ႕ ကၽြန္မေခါင္းေပၚကုိ ေက်ာက္သင္ပုန္းၾကီး လဲက်လာျပီး ကၽြန္မ ေလာကၾကီးနဲ႕ အဆက္အသြယ္ျပတ္ သြားပါေတာ့ တယ္။ ကၽြန္မ သတိရတဲ့အခ်ိန္မွာ ကၽြန္မကုိ အတန္းထဲက ခႏၶာကုိယ္ခပ္ထြားထြား ေယာက္်ားေလး သူငယ္ခ်င္း မ်ားက ကၽြန္မက ၀ုိင္းေပြ႕ထားၾကျပီး ေဘးနားက သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕ ဆရာမေတြရဲ႕ ၀ုိင္းျပီး ေအာ္ေခၚေနတဲ့ အသံကုိပဲ ၾကားရျပီး မ်က္လံုးထဲမွာေတာ့ ၾကယ္ေတြလေတြပဲ ျမင္ေနရပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ကၽြန္မက သမီးဘာျဖစ္သြားတာလဲဟင္လုိ႕ ေမးလုိက္ေတာ့ ဆရာမေတြက သမီးဘာမွမျဖစ္ဘူးေနာ္ ႕ ႕ ႕ သမီး မေၾကာက္နဲ႕ ႕ ႕ ႕ သမီးေခါင္းေပၚကုိ ေက်ာက္သင္းပုန္းလဲက် သြားလုိ႕ သမီးေခါင္းနည္းနည္းေပါက္သြားတာေနာ္ ႕ ႕ ႕ သမီးအိမ္ကုိလည္း ဆရာမတုိ႕ ေျပာထားျပီးျပီ ႕ ႕ ႕ အခု ေဆးခန္းကုိသြားေနျပီလုိ႕ ေျပာေနသံကုိ ၾကားရျပီးေနာက္ ကၽြန္မ ျပန္ျပီး ေမ့သြားပါေတာ့တယ္။
သတိရတဲ့အခ်ိန္မွာ ကၽြန္မေဆးခန္းေရာက္ေနျပီး ဆရာ၀န္နဲ႕ ေက်ာင္းက ဆရာမေတြ စကားေျပာေနတဲ့ အသံကုိၾကားေနရပါတယ္။ ဆရာ၀န္က အခု ေခါင္းကုိထိခုိက္သြားတဲ့ေနရာဟာ ဦးေႏွာက္နဲ႕ အလြန္နီးတဲ့အတြက္ စုိးရိမ္ရေၾကာင္း၊ ကေလးကုိ မလႈပ္မရွားဘဲ ေနေစလုိေၾကာင္း၊ ေနာက္ပုိင္း အန္တာ၊ ေခါင္းမူးတာေတြ ျဖစ္လာရင္ ေဆးရံုးမွာ ထပ္ျပဖုိ႕လုိအပ္ေၾကာင္း ေျပာေနရင္း ဆရာ၀န္က ေခါငး္ကြဲတဲ့ဒဏ္ရာကုိ ခ်ဳပ္ေနတာကုိ သိလုိက္ ရပါတယ္။ ကၽြန္မကုိ ထံုေဆးထုိးျပီး ခ်ဳပ္တယ္လုိ႕ ကၽြန္မထင္ပါတယ္။ မနာေပမယ့္ ခ်ဳပ္ေနတာကုိ သိေနတာကုိး။ ေဆးခန္းမွာ တစ္နာရီေလာက္ၾကာေအာင္ ေစာင့္ၾကည့္ျပီးေတာ့ စိတ္ခ်ရျပီဆုိေတာ့ ဆရာ၀န္က အိမ္ျပန္ခြင့္ ျပဳလုိက္ေတာ့ ေခါင္းမွာ ပတ္တီးအေဖြးသားနဲ႕ ကၽြန္မကုိ ဆရာမနဲ႕ သူငယ္ခ်င္းမ်ားက အိမ္ကုိလုိက္ပုိ႕ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ကၽြန္မတုိ႕ မရမ္းကုန္းရပ္ကြက္မွာလည္း ဆြမ္းၾကီးေလာင္းပြဲေတာ္က ရွိတာမုိ႕ ကၽြန္မကုိ ဇာတ္ထဲက မင္းသားေခါင္းေပါင္း ငွားျပီးထြက္လာတယ္ဆုိျပီး သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕ အိမ္နီးနားခ်င္း အကုိအမေတြက စေနာက္ ၾကပါေသးတယ္။ ကၽြန္မ မရီႏုိင္ခဲ့ပါ ႕ ႕ ႕ ေသြးေတြနဲ႕ နီနီရဲေနတဲ့ အက်ီၤကုိသာ ၾကည့္ျပီး ကၽြန္မ ေၾကာက္ေနမိခဲ့တာ အမွန္ပါ။
အိမ္ေရာက္ျပီးတဲ့အခါ တစ္ေရးအိပ္ျပီး ႏုိးလာတဲ့အခါ ေန႕လည္ ၂ နာရီေလာက္က်ေတာ့ ကၽြန္မ ဗုိက္ဆာလာပါတယ္။ မစားလို႕လည္း မရဘူးေလ၊ ေဆးေသာက္ရဦးမွာမဟုတ္လား။ အဲ့ဒီေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ၾကီးျမက ကၽြန္မကုိ ေမးပါတယ္႕ ႕ ႕ သမီး ဘာစားခ်င္လဲတဲ့ ႕ ႕ ႕ ၾကီးျမ ဘာလုပ္ေပးရမလဲတဲ့ ႕ ႕ ႕ ကၽြန္မ အေျပးအလႊား စဥ္းစားပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ဘာစားရမလဲ ႕ ႕ ႕ သိျပီ ႕ ႕ ႕ ၾကီးေမ ခဏခဏ သုပ္ေကၽြးတဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ ႕ ႕ ႕ ၾကာဇံကုိအဓိကထား၊ အာလူး၊ ပဲျပားေၾကာ္နဲ႕ ပဲပင္ေပါက္ေလးထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕နဲ႕ ၾကက္သြန္ဆီခ်က္ႏုိင္းခ်င္းနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္ထားတာ။ အဲ့ဒါေလး စားခ်င္လုိက္တာ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒီလုိေတြးမိတာနဲ႕ ၾကီးျမ ႕ ႕ ႕ သမီး ၾကီးေမသုပ္ေကၽြးတဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္စားခ်င္တယ္ ႕ ႕႕ အဲ့ဒီလုိေျပာလုိက္ရင္း ႕ ႕ ႕ ေအာ္ ႕ ႕ ႕ ငါ့ဦးေႏွာက္ မထိခုိက္ေသးပါဘူး ႕ ႕ ႕ အစားအေသာက္ေတြထဲက ငါ ဘာစားခ်င္လဲဆုိကုိ မွတ္မိေသးတယ္လုိ႕ ေတြးရင္း တစ္ေယာက္တည္း ျပံဳးမိပါေသးတယ္ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒီအခ်ိန္တုန္းက ၾကီးေမသုပ္ေကၽြးခဲ့တဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးကုိ အမွတ္ရရင္း ကၽြန္မ အခု ထပ္ျပီး သုပ္စားျဖစ္ခဲ့တဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးကုိ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ မွ်ေ၀လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ (လွ်ာရွည္မိတာ မ်ားသြားျပီလားမသိ ႕ ႕ ႕ သည္းခံေတာ္မူၾကပါကုန္)
ပဲၾကာဇံသုပ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲၾကာဇံ၊ ပဲျပား၊ အာလူး၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သြန္ဆီခ်က္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္၊ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ဆားနဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕ အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
စစခ်င္း အခ်ိန္ၾကာၾကာယူတတ္တဲ့ အာလူးကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အုိးတစ္လံုးထဲထည့္၊ အာလူးျမဳပ္ေအာင္ ေရထည့္ျပီး မီးပဲၾကာဇံကုိ ေရစိမ္ေပးထားပါ။ ျပီးရင္ ၾကာဇံကုိ ေလးလက္မအရွည္ေလာက္ ရေအာင္ ကတ္ေၾကးေလးနဲ႕ ျဖတ္ေပးထားပါေနာ္။ (မဟုတ္လုိ႕ကေတာ့ ေမာ္ဖူးေစျဖစ္ေအာင္လုိ႕ လုပ္ထားသလုိ ျဖစ္ေနမွာစုိးလုိ႕) ပဲျပားကုိ ေရေဆးျပီး လက္တစ္လံုးအထူ အရွည္လုိက္လွီးျပီး ဆားေလး နည္းနည္းနဲ႕ နယ္ေပးထားပါ။ ျပီးရင္ ပဲပင္ေပါက္ကုိ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါေနာ္။ မန္က်ည္းသီးကုိလည္း ေရနဲ႕ ပထမတစ္ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေႏြးေလးနဲ႕ စိမ္ေပးထားပါ။
ၾကက္သြန္ဆီခ်က္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕နဲ႕ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕တုိ႕က အဆင္သင့္ရွိျပီးသားမုိ႕ မလုပ္ေတာ့ဘူးေနာ္။
အာလူးအုိးရျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္ျပီး ပဲျပားေၾကာ္ပါတယ္။ ပဲျပားကို အက်က္ညီေအာင္ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ျပီး အရမ္းလည္း မေပ်ာ့၊ အရမ္းလည္း မၾကြပ္ဘဲ အေနေတာ္ အေနအထားမွာ ဆီအုိးထဲကေန ဆယ္ယူျပီးေတာ့ ဇကာထဲထည့္ထားျပီး ဆီစစ္အေအးခံထားပါတယ္။ ပဲျပားေတြ ေအးသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ အသုပ္ထဲထည့္သုပ္ဖုိ႕အတြက္ ခပ္ပါးပါးေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးပါေနာ္။
ပဲျပားေၾကာ္ျပီးလုိ႕ ပုိတဲ့ဆီကုိ ငရုတ္သီးဆီခ်က္ေလး ခ်က္ဖုိ႕ ျပင္ပါတယ္။ ဥပမာ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ (အစိမ္းမႈန္႕ေနာ္၊ ဟင္းခ်က္ရင္ထည့္ခ်က္တဲ့အမႈန္႕၊ ငါးပိရည္ထဲ ထည့္ေဖ်ာ္စားတဲ့ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕ မဟုတ္ပါ) ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ ၃ ဇြန္းထည့္ျပီးရင္ ေရကုိ ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ ၁၀ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ျပီးရင္ ဆားေလးထည့္ျပီးေတာ့ ေမႊျပီး ဒယ္အုိးကုိ မီးဖုိေပၚမွာ မီးအနိမ့္ဆံုးထားျပီး ငရုတ္သီးဆီခ်က္လုပ္ေပးပါေနာ္။ ငရုတ္သီးဆီခ်က္လုပ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ တူးမသြားေအာင္ေရာ၊ အက်က္ညီေအာင္လုိ႕ ဆက္တုိက္ေမႊေပး ေနပါေနာ္။ ေမႊရတာ သြက္လာျပီး ငရုတ္သီးအေရာင္ေလး ပုိရင့္လာျပီဆုိရင္ေတာ ဒယ္အုိးကုိ မီးဖုိေပၚကေန ခ်လုိက္ပါေနာ္။ (ငရုတ္သီးကၽြမ္းသြားတယ္လုိ႕ ယူဆျပီး စိတ္ပူမိရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးဆီခ်က္ေတြကုိ ပန္းကန္လံုးထဲ ေလာင္းထည့္ျပီး ေအးသြားတဲ့အထိ ေမႊေပးေနပါေနာ္)
ျပီးေတာ့မွ ၾကာဇံျပဳတ္ဖုိ႕အတြက္ အုိးေလးတစ္လံုးထဲ ေရအသင့္အတင့္ထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္ျပီး ေရေႏြးဆူေအာင္ အရင္တည္ပါ။ ေရေႏြးဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကာဇံထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါေနာ္။ ၾကာဇံျပဳတ္ေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ အာလူးကုိ အခြံႏႊာျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ။ ၾကာဇံျပဳတ္အုိး ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကာဇံျပဳတ္ကုိ ေရေအးထဲေလာင္းထည့္၊ ေရစစ္ျပီးေတာ့ ထားေပးပါေနာ္။ ပဲပင္ေပါက္ကုိ အာဟာရဓာတ္ေတြ ေလ်ာ့မသြားေအာင္ မျပဳတ္ဘဲ ေလွာ္ပါမယ္ေနာ္။ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဒယ္အုိးပူလာျပီဆုိရင္ ပဲပင္ေပါက္ေတြကုိ ထည့္ျပီး ေလွာ္ေပးပါ။ ပဲပင္ေပါက္ ႏြမ္းသြားျပီဆုိရင္ ခ်လုိ႕ရပါျပီေနာ္။
ထမင္းနီလုပ္ဖုိ႕ကေတာ့ ထမင္းကုိ ငရုတ္သီးဆီခ်က္နဲ႕ နယ္တာပါေနာ္။ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ထမင္းကုိထည့္၊ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးဆီခ်က္ကုိထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ နယ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ လက္သီးဆုပ္အရြယ္ခန္႕ အလံုးေလးေတြ လံုးထားေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငရုတ္သီး ထမင္းနယ္ နီနီေလးေတြ ရလာပါမယ္ေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဇလံုတစ္လံုးထဲကုိ ထမင္းဆုပ္တစ္လံုးထည့္၊ ၾကာဇံမ်ားမ်ား၊ အာလူးျပဳတ္၊ ပဲျပား၊ ပဲပင္ေပါက္တုိ႕ကုိထည့္၊ ျပီးရင္ ပဲမႈန္႕အက်က္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ မန္က်ည္းႏွစ္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္တုိ႕ကုိထည့္ျပီး အားလံုးႏွံ႕ေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါေနာ္။ အေပါ့အငံကုိေတာ့ စိတ္ၾကိဳက္ျမည္းပါေနာ္။ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲကုိ အသုပ္ေလးေတြထည့္၊ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္ဖတ္ေလးမ်ားမ်ားေလး ျဖဴး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ကိုက္ျပီး စားဖုိ႕ အသင့္ျဖစ္ေနတဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးပါေနာ္။
အဲ ႕ ႕ ႕ ေမ့လုိ႕ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ဟင္းခါးေလး ရွိေသးတယ္၊ ၾကက္ရုိးကုိျပဳတ္၊ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ငရုတ္ေကာင္းေလးေထာင္းထည့္၊ ျပီးရင္ ပဲျပားေလးထည့္၊ ထပ္ပြက္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဗူးသီးစိပ္ေလးခပ္ထားတဲ့ ဟင္းခါးေလးနဲ႕ တဲြဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္။
လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ ၂၅ က ကၽြန္မ အလြန္အမင္းစားခ်င္ခဲ့ေသာ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးကုိ အမွတ္ရရင္းနဲ႕ပဲ အခု ျပန္ျပီး လုပ္စားျဖစ္ခဲ့တဲ့ အရသာရွိလွတဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးပါေနာ္။ ကၽြန္မရဲ႕ေမာင္ႏွမေတြကုိလည္း ကၽြန္မနဲ႕ အတူ လာစားဖုိ႕ ဖိတ္ေခၚပါတယ္ေနာ္။

11 comments:

  1. အဲဒီ ပဲၾကာဇံသုပ္ လုပ္စားမယ္ မလုေရ.. အေတာ္ပဲ.. ဟုိတရက္ မွား၀ယ္လာတဲ့ ပဲၾကာဇံ၂ ထုပ္ရွိေနတယ္.. ပုံၾကည့္ရင္းေတာင္ စားခ်င္တယ္.. :D

    ReplyDelete
  2. အခ်ိန္ရရင္ေတာ့ အမနည္း အတိုင္းလုပ္စားဦးမယ္

    ReplyDelete
  3. ေၾသာ္ ၾကာဇံသုပ္က ဇာတ္လမ္းေလးနဲ႔ကုိး :)

    ReplyDelete
  4. မမလု ဟင္းေတြက အားလံုးရွယ္ဘဲ။စားခ်င္စရာေတြၾကီးဘဲ။ အသုတ္။ခ်ဥ္ငန္စပ္ အကုန္ၾကိဳက္ :D

    ReplyDelete
  5. ပဲပင္ေပါက္ကုိ အာဟာရဓာတ္ေတြ ေလ်ာ့မသြားေအာင္ မျပဳတ္ဘဲ ေလွာ္တဲ့နည္းေလးကို မွတ္သားသြားပါေသးတယ္။

    ၾကည္

    ReplyDelete
  6. ႏုစံေရ ႕ ႕ ႕
    ပဲၾကာဇံမွား၀ယ္လာတာရွိရင္ သုပ္စားၾကည့္ပါဦးေနာ္။ ဟင္းေတြစားရတာျငီးေငြ႕တဲ့အခါေလးပဲျဖစ္ျဖစ္၊ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕ ဆံုတဲ့အခါပဲျဖစ္ျဖစ္ အသုပ္ေလး သုပ္စားေပါ့ေနာ္။ ေပ်ာ္စရာတစ္မ်ဳိးေပါ့ေနာ္။
    ေႏြးေနျခည္ေရ ႕ ႕ ႕
    ညီမေလးေရ ႕ ႕ ႕ အခ်ိန္ရရင္ လုပ္စားၾကည့္ပါဦးေနာ္။ လုိတာရွိရင္လည္း မမလုကုိ အခ်ိန္မေရြးေမးပါေနာ္။
    ပံုရိပ္ေလးေရ ႕ ႕ ႕
    ပဲၾကာဇံသုပ္ကလည္း ဇာတ္လမ္းေလးနဲ႕ေလ ႕ ႕ ႕ :P
    စုဗူးေလးေရ ႕ ႕ ႕
    အသုပ္ဆုိရင္ မမလုလည္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးမွ ၾကိဳက္တာ၊ ညီမေလးနဲ႕ အၾကိဳက္ခ်င္းတူတူပဲေနာ္ :)
    အၾကည္ေလးေရ ႕ ႕ ႕
    ပဲပင္ေပါက္ကုိ အဲ့ဒီလုိေလွာ္တာ အာဟာရဓာတ္ေလ်ာ့မသြားတဲ့အျပင္ မီးကုန္၊ အခ်ိန္ကုန္လည္း သက္သာေစတယ္ေနာ္။ အလည္လာတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါေနာ္။ :)

    ReplyDelete
  7. မလုလုေရ မေငးရရ္ေအာင္၀္ စာေရးေတာ္ေတာ္ေကာင္းတာပဲ ကိုယ္ေတြ႕အျဖစ္အပ်က္ေလးေတြနဲ႕ ယွဥ္ျပီး အစားေလးေတြရဲ့ ရာဇ၀င္ကို ေျပာျပေပးဦးေနာ္..ဒီပိတ္ရက္ေတာ့
    အိမ္မွာ ပဲၾကာဇံသုပ္စားမယ္ ..အျမဲ လာအားေပးတယ္ လင့္ထားတယ္ သိလား
    တိုင္းမ္ဂုရ္ရေနာ္..

    ReplyDelete
  8. လုပ္စားဦးမယ္....ေက်းဇူးပါ။

    ReplyDelete
  9. ပဲၾကာဇံသုတ္လာစားတယ္
    ေကာင္းမွေကာင္း
    း)

    ReplyDelete
  10. အစ္မလုလုရွင့္

    ပဲျကာဇံ ဆိုတာ အဂၤလိပ္လို ဘယ္လိုရွာ၀ယ္ရမွာလဲရွင့္။ glass noodle နဲ႕အတူတူပဲလား။ စိတ္ညစ္ပါတယ္ အစ္မေရ ဒီမွာေနရတာ။ ျမန္မာအစားအစာ စားခ်င္တယ္။ အစ္မရဲ႕ ခ်က္နည္းေလးေတြ ေ၀မွ်ေပးတာ ေက်းဇူးအမ်ားျကီးတင္ပါတယ္။

    ခင္တ့ဲ
    မိုး

    ReplyDelete
  11. အမဆုမြန္ေရ
    မေငးရေအာင္၀္ ႕ ႕ ႕ အလည္လာတဲ့အတြက္ေရာ လင့္ခ္ထားတဲ့အတြက္ေရာ ေက်းဇူးပါေနာ္။
    မႏုသြဲ႕
    အလည္လာလုိ႕ ေက်းဇူးပါေနာ္။ ပဲၾကာဇံသုပ္ လုပ္စားျပီးရင္ အဆင္ေျပမေျပ ေျပာဦးေနာ္။
    မီးမီးငယ္ရဲ႕ ထည္၀ါေရ ႕ ႕ ႕
    အလည္လာလုိ႕ ေက်းဇူးပါေနာ္။ ေနာက္လည္း လာလည္ဖုိ႕ ဖိတ္ေခၚပါတယ္ေနာ္
    မမုိးယံထက္ရွင့္
    ပဲၾကာဇံကုိ အဂၤလိပ္လုိ bean vermicelli လုိ႕ ေခၚပါတယ္ေနာ္။
    အေရာင္ ၾကည္ၾကည္ေလးေတြပါ။ ၾကာဇံဟင္းခါးခ်က္တဲ့ ၾကာဇံပါပဲေနာ္။
    အလည္လာတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါေနာ္။

    ReplyDelete