Sunday, October 19, 2008

ငါးနီတူေျခာက္ ငပိခ်က္


အားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ငါးနီတူေျခာက္ကုိ ေၾကာ္စား၊ ေလွာ္ျပီး သုပ္စားတတ္သလုိ ငါးပိခ်က္လည္း ခ်က္စားတတ္ၾကပါတယ္။ ဒီေန႕မွာေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ငါးနီတူေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနဲ႕ ငပိခ်က္ေလး ခ်က္ေကၽြးပါရ ေစေနာ္။
ငါးနီတူေျခာက္ငငပိခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကုိ အရင္ေျပာျပပါမယ္ေနာ္။
ငါးနီတူေျခာက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ၾကက္သြန္နီ၊
ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၊
ငါးပိစိမ္းစား၊
ဆီ၊
ဆား၊
နႏြင္းမႈန္႕၊
အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။





ငါးနီတူေျခာက္ကုိ ေခါင္းနဲ႕ ဗုိက္သားေနရာကုိ ဖယ္ရွားပစ္၊ ေရနဲ႕ သန္႕စင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ေပး ထားပါေနာ္။ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕နည္းနည္းကုိ ေရနဲ႕ေဖ်ာ္၊ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အခံြႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ငရုတ္သီးနဲ႕ ေရာေထာင္းေပးထားပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကုိ ေရေဆး၊ ထက္ျခမ္းခြဲ၊ အေစ့ထုတ္ျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးထား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း ေရေဆး၊ အညွာေျခြျပီး ေသးေသးေလးေတြရေအာင္ ညွပ္ေပးထားပါ။
အားလံုး အသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ျပီးေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတဲ့အခါ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ တစ္လက္စတည္း ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ ငါးပိစိမ္းစားကြမ္းသီးလံုးေလာက္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲက အရည္ေတြနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကတဲ့အထိ တည္ေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကျပီဆုိရင္ ငါးနီတူ ေျခာက္ေတြထည့္ျပီး အားလံုးႏွံ႕ေအာင္ေမႊ၊ ျပီးေတာ့မွ ေရ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးေလာက္ ထည့္ျပီး ဟင္းအုိးႏွံ႕ေအာင္ ေမႊ၊ အဖံုးအုပ္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ ဟင္းအုိးပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ဆီက်န္ေရက်န္ေလး ျဖစ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ဟင္းအုိးအေပါ့အငံျမည္း၊ လုိအပ္တဲ့ အရသာထပ္ျဖည့္ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြအုပ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိက္ရံုပါပဲ။ အဆင္သင့္လည္းရွိ၊ ၾကိဳက္လည္း ၾကိဳက္တတ္မယ္ ဆုိရင္ေတာ ့နံနံပင္၊ ဒါမွမဟုတ္ ရွမ္းနံနံေလးပါ အုပ္လုိက္ဦးေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငါးနီတူ ခရမ္းခ်ဥ္ သီးခ်က္ ေလး ရပါျပီေနာ္။ ပဲနီေလးၾကာဇံဟင္းေလးရယ္၊ ေၾကာင္လွ်ာသီး ခ်ဥ္ဖတ္ေလးရယ္၊ နဲ႕ဆုိရင္ေတာ့ အလုိက္ဖက္ဆံုးပဲေပါ့ေနာ္။ ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးလည္း ပူေလာင္လွတဲ့ ေနပူပူမွာ ခံတြင္းသြက္သြားေစမယ့္ ဟင္းေလးနဲ႕ တ၀ၾကီး အားရပါးရ ေလြးလုိက္ၾကပါဦးေနာ္။

0 comments:

Post a Comment