Friday, September 12, 2008

ေျပာင္းဖူးျပဳတ္သုပ္

အားလံုးေသာေမာင္ႏွမမ်ား မဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ေန႕ခင္းေန႕လည္ပုိင္းမွာ ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ညခင္းဘက္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြ၊ ေမာင္ႏွမေတြစံုလုိ႕ စကားလက္ဆံုက်ရင္းျဖစ္ျဖစ္ အဆာေျပတစ္ခုခု လုပ္စားဖုိ႕ အလြယ္ကူဆံုး ေျပာင္းဖူးသုပ္ေလးကို သုပ္ေကၽြးပါရေစဦးေနာ္။
ေျပာင္းဖူးသုပ္လုပ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ေျပာင္းဖူး (သၾကားေျပာင္း)
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
ဆား
ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။

ေျပာင္းဖူးကုိ အခံြႏႊာ၊ အေမႊးေလးေတြ ဖယ္ရွားျပီး အဖူးလုိက္ ေရေဆးလုိက္ပါေနာ္။ ျပီးရင္ rice cooker ထဲကုိ ေျပာင္းဖူးေတြထည့္၊ ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေရကုိ နည္းနည္းပဲထည့္ျပီး ေျပာင္းဖူးကုိ ေရခမ္းျပဳတ္ပါ။
(ကၽြန္မရံုးက လုပ္ေဖာ္ကုိင္ဖက္တစ္ေယာက္ကေတာ့ ေျပာင္းဖူးျပဳတ္မလုိ႕ ေကာ္က်ဳိေရ ႕ ႕ ငါ့ကုိ ေရေလးထည့့္ေပးပါဦးဆုိ ေရကုိ ပံုးလုိက္ မ လာျပီး သြန္ထည့္မလုိ႕တဲ့ေလ၊ အုိးအျပည့္ ေရကုိထည့္မလုိ႕တဲ့။ အမေလး ႕ ႕ ႕ နင္လုပ္ခါမွ ငါ့ေျပာင္းဖူးျပဳတ္လည္း ပ်က္ေတာ့မယ္လုိ႕ေျပာေတာ့မွ အမ ႕ ႕ ႕ေျပာင္းဖူးျပဳတ္ဖုိ႕ ေရအျပည့္ထည့္ျပဳတ္ရတာမဟုတ္ဘူးလားတဲ့။ အယ္ ႕ ႕ ႕နင္ကလည္းဟယ္ ေရခမ္းေလးျပဳတ္မွ ပုိေကာင္းတာေပါ့။ ဆားေလးပါ တစ္ခါတည္း ထည့္ျပဳတ္ေတာ့ ေျပာင္းဖူးအခ်ဳိ အရသာေပၚတယ္ေလလုိ႕ ဆုိေတာ့ ဟုတ္လား အမတဲ့ ႕ ႕ ႕ ကၽြန္ေတာ္ အခုမွ သိတယ္တဲ့ ႕ ႕ ႕ေအးေရာ :D)
ေျပာင္းဖူးျပဳတ္က်က္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ေျပာင္းဖူးေတြကုိ အေအးခံ၊ ကုိယ္လက္နဲ႕ ခံႏုိင္တဲ့ အပူဒဏ္ေလာက္ ေရာက္ျပီဆုိရင္ ေျပာင္းဖူးကုိ ထက္ပုိင္းပုိင္းျပီး ေျပာင္းဖူးေျခြေပးပါ။ ေျခြလုိ႕ရလာတဲ့ ေျပာင္းဖူးေတြကုိ ဇလံုတစ္လံုး ထဲထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီေတြကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထည့္ေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း ေရေဆးျပီး ပါးပါးညွပ္ထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးပါ။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ေျပာင္းဖူးရဲ႕အရသာ ခ်ဳိခ်ဳိေလးရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုက္မိလုိ႕ စပ္စပ္ေလးရယ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာင့္ ရွိန္းတိန္းတိန္း အရသာေလးရယ္၊ ႏွမ္းဆီေမႊးေမႊးေလးရယ္ေၾကာင့္ အနံ႕အရသာ စံုလင္လွတဲ့ ေျပာင္းဖူးသုပ္ေလးရသြားပါျပီေနာ္။ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးနဲ႕ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ရွင္။

4 comments:

  1. ဒီမွာ ေျပာင္းျခံေတြ အမ်ားႀကီးဘဲ။ ေျပာင္းဖူးေတြေပၚေနျပီ။

    သိုု ့ေသာ္ ရန္ကုုန္ က ပလိုု ့ေျပာင္း လိုု စီးစီးေလး စားခ်င္ေနတယ္။

    ႏိုုင္လြန္ေျပာင္း သိပ္ မစီးလွဘူး။

    အေနာက္ႏိုုင္ငံမွာ ႏြားေကြ်းတဲ့ေျပာင္းေတြလဲ၇ွိတယ္။ သိပ္ အသားမမ်ားဘူးေပါ့။

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. အန္တီေမေရ ႕ ႕ ႕
    လုလုလည္း ပလုိ႕ေျပာင္းကုိ သိပ္ၾကိဳက္တာပဲ။ ေစးေစးေလးနဲ႕ ဆိမ့္ေနတာပဲေနာ္။
    ႏုိင္ငံျခားက ေျပာင္းေတြလည္း ခ်ဳိမယ္ထင္တယ္ေနာ္။ ႏြားေကၽြးတဲ့ ေျပာင္းေတြက အေစ့ထုတ္ေျပာင္းလားဟင္

    ReplyDelete
  4. ထုိင္း နဲ ့ ယူေက အခ်ိဳေျပာင္းsweet corn ေတြက တကယ္ခ်ိဳတာ ေျပာင္းဖူးျပဳတ္ရင္ ျပဳတ္ရည္ကို ဟင္းခ်ိဳလုပ္လုိက္တယ္။ ေျပာင္းဖူးေစ့ထက္ ပင္စည္ အရိုးတံက ခ်ိဳတာ။ သိပ္ေတာ့ မေစးလွဘူး။

    ReplyDelete