Tuesday, January 22, 2008

ကဏန္းသားသီးစံုေၾကာ္



ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ေမာင္ႏွမေတြကုိ ကဏန္းသားသီးစံုေၾကာ္နဲ႕ ဧည့္ခံပါရေစဦးေနာ္။ ကဏန္းသားသီးစံုေၾကာ္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ (baby corn) လုိ႕ အမ်ားေခၚၾကတဲ့ ေျပာင္းဖူးသားေလးေတြ၊ မုန္လာဥနီ၊ ေရႊပဲသီး၊ ပဲပုိးတီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခပ္မႈန္႕နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ဂဏန္းအသားဗူးကေတာ့ ရယ္ဒီမိတ္ဗူးက ၀ယ္ထားတာမုိ႕ ကဏန္းအသားတစ္ခုခ်င္းကုိ အျပင္က အုပ္ထားတဲ့ ပလတ္စတစ္ကုိခြါျပီး အရြယ္ေလးေတာ္အေနေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါ။ မုန္လာဥနီကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ပန္းပြင့္ေဖၚလွီးတာက လွီး၊ ခပ္ရွည္ရွည္မွ်င္မွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးေပးပါ။

ေျပာင္းဖူးေပါက္စကုိေတာ့ ေရေဆးျပီး ခပ္ေစြေစြေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါ။ ေရႊပဲသီးကုိလည္း အညွာဘက္ကေန ေအာက္ဘက္ကုိ ဆဲြခ်ျပီး ေဘးႏွစ္ဘက္ အမွ်င္ေတြပါ ပါေအာင္ ဖယ္ထုတ္ပစ္ျပီး ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ေရစစ္သြားရင္ေတာ့ သူ႕ကုိလည္း လက္တစ္လံုးအရြယ္ေလာက္ေလးေတြ လွီးေပးပါ။ ပဲပုိးတီကုိေတာ့ ေရေဆးျပီး အလ်ားလုိက္ ထက္ျခမ္းျခမ္းေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကုိလည္း အခြံႏႊာျပီး ေရေဆးေပးထားပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီကုိ ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ေလးစိတ္ထုိးေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေတာ့ ဓားျပားရုိက္ေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိတာနဲ႕ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးရင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိတာနဲ႕ ဓားျပားရုိက္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ေလးစိတ္ထုိးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ဂဏန္းသားေတြကုိထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ လွီးထားတဲ့ ေျပာင္းဖူးေပါက္စကုိ ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။ တစ္မိနစ္ေလာက္ေနရင္ေတာ့ ပဲပုိးတီကုိထည့္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ မုန္လာဥနီကုိထည့္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။ ေနာက္ဆံုးေတာ့ ေရႊပဲသီးကုိထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။ အေပါ့အငံအတြက္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နည္းနည္း၊ ဆား၊ သၾကားေလးနဲ႕ ဟင္းခပ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကုိထည့္ျပီး အသီးအရြက္အသား အကုန္ႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။ အသီးအရြက္ၾကိဳက္တတ္တဲ့ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ ရည္ရြယ္ျပီး ခ်က္ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ အားေပးၾကပါဦး ခ်စ္ေမာင္ႏွတုိ႕ေရ ႕ ႕ ႕

0 comments:

Post a Comment