Tuesday, October 30, 2007

ဘဲတညင္းခ်က္


တညင္းသီးစားျပီး တက္လုိက္တာ၊ ျပီးေတာ့ အနံ႕ကလဲ နံလုိက္တာလုိ႕
ညည္းၾကေပမယ့္ တညင္းသီးကုိ မၾကိဳက္တဲ့သူ ခပ္ရွားရွားရယ္ပါေနာ္။
တညင္းသီးႏုႏုေလးကုိ အစိမ္းလုိက္ေလး ငါးပိရည္က်ဳိေမႊးေမႊးေလးနဲ႕
တုိ႕စားတတ္ၾကသလုိ တညင္းသီးကုိျပဳတ္အခြံႏႊာျပီး မညက္တညက္ေလး
ေထာင္းျပီး အုန္းႏုိ႕ဆီခ်က္ေလးနဲ႕ စားတတ္ၾကျပန္ပါတယ္။ တခ်ဳိ႕က်ေတာ့လည္း
တညင္းသီးျပဳတ္ေစးေစးေလးကုိ မထူမပါးေလး လွီးျပီး လက္ဘက္ႏွပ္တဲ့အထဲ
ထည့္ႏွပ္တတ္ၾကျပန္တယ္။ အဲ့ဒါကုိေတာ့ တညင္းလက္ဖက္တဲ့ေလ။ တခ်ဳိ႕ကလည္း
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ထဲ တညင္းသီးထည့္ေၾကာ္ျပီး တညင္းသီး ဘာလေခ်ာင္ဆုိျပီး
အသစ္ထြင္ျပီး ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္ၾကျပန္ေသးတယ္ေနာ္။ တညင္း၀က္လုပ္ျပီး
မီးကင္လုိ႕တစ္မ်ဳိး၊ ေၾကာ္လုိ႕တစ္ဖံု နည္းမ်ဳိးစံုေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္စားတတ္ၾကသလုိ
တာလေပါဟင္းခ်က္တဲ့အခါမွာလည္း တညင္းသီးက မပါမျဖစ္ပါပဲတဲ့ေနာ္။


ဒီေန႕ေတာ့ အသံုးၾကြယ္တဲ့တညင္းသီးကုိ ဘဲသားေလးနဲ႕ုခ်က္ပံုခ်က္နည္းေလးကုိ
ေ၀ငွေပးပါရေစေနာ္။
ဘဲသားရယ္၊ တညင္းသီးရယ္၊ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ခ်င္း၊ ဆား၊
နႏြင္း၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ဆီအနည္းငယ္တုိ႕ကုိ အသင့္ျပင္ထားပါေနာ္။
ဘဲသားကုိကုိင္တဲ့အခါမွာ အေရခြံက အေမႊးေတြကုိ ေသခ်ာေလးေျပာင္စင္ေအာင္
ေရေႏြးေလးနဲ႕ ေဆးျပီး ေသခ်ာ ႏႈတ္ေပးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ အရြယ္ေလးေတြကုိ
အလတ္တံုးေလးေတြေလာက္ တံုး၊ ျပီးေတာ့မွ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႕နည္းနည္း၊ သၾကား၊
အခ်ဳိမႈန္႕နည္းနည္း၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္တုိ႕နဲ႕ ေသခ်ာနယ္ျပီး
ႏွပ္ထားေပးပါေနာ္။
ဘဲသားနယ္ျပီးႏွပ္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ တညင္းသီးျပဳတ္ဖုိ႕အတြက္ ဒယ္အုိးထဲေရထည့္
တညင္းသီးေတြကုိ ေရေဆးျပီးထည့္၊ မီးဖုိေပၚတင္ျပီး ျပဳတ္ပါ။ ပထမ တစ္ေရ
ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ အဲ့ဒီေရေတြကုိ သြန္ပစ္ျပီး
ေနာက္ထပ္ေရထပ္ထည့္ျပီး ထပ္တည္ေပးပါေနာ္။ ေရလည္း ခမ္းခါနီးျပီဆုိရင္ေတာ့
ထန္းလ်က္တစ္ခဲႏွစ္ခဲေလာက္ ပစ္ထည့္လုိက္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ထပ္တည္ေပးပါေနာ္။
ေရခမ္းသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ အေအးခံထားလုိက္ျပီးမွ အခြံေတြကုိ ႏႊာထားလုိက္ပါ။
ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးေထာင္းဖုိ႕အတြက္ ျပင္ပါ။ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ေလးရယ္၊
ဂ်င္းနည္းနည္းရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတုိ႕ကုိ ေထာင္းပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးေတာ့
ဆီေလးနည္းနည္းထည့္ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ အသင့္ေထာင္းထားတဲံ
ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါေနာ္။ ဆီသတ္နံ႕ေလး
ေမႊးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ နယ္ထားတဲ့ ဘဲသားေတြကုိထည့္ျပီး ငရုတ္သီးဆီသတ္နဲ႕
ေသခ်ာသမေအာင္ေမႊျပီး ဆီသတ္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ လံုးေရေလး
နည္းနည္းထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ထားေပးပါေနာ္။
လံုးေရေလးခမ္းျပီဆုိရင္ေတာ့ ေနာက္ထပ္ ေရထပ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ၊ ျပီးရင္
ဒညင္းသီးေတြကုိထည့္ျပီး တညင္းသီးေရာ ဘဲသားပါႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါေနာ္။
ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဟင္းအရသာ အေပါ့အငံကုိေသခ်ာျမည္း၊
ဘဲသားေရာ တညင္းသီးေရာရဲ႕ ႏူးမႏူးကုိ ျမည္းျပီး
ကုိယ္ၾကိဳက္တဲ့အခ်ိန္ေလးမွာ မီးဖုိေပၚကေန ခ်လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အရသာရွိလွတဲ့ ဘဲတညင္းဟင္းေလး ရပါျပီေနာ္။
အားေပးၾကပါဦးေနာ္။

0 comments:

Post a Comment