Wednesday, October 17, 2007

ပုဇြန္အာလူးလိပ္ေၾကာ္


ဒီေန႕ေတာ့ ခ်စ္ေမာင္ႏွမအားလံုးအတြက္ ပုဇြန္အာလူးလိပ္ေၾကာ္ေလး လုပ္ေကၽြးပါမယ္ေနာ္။ ဒီဟင္းအမယ္အတြက္ အၾကံေပးတာကေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕အစ္ကုိပါ။ သူကုိယ္တုိင္ပဲ အစအဆံုးခ်က္ထားတာပါေနာ္။ အားေပးၾကပါဦးေနာ္။

လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကုိ ပထမဦးဆံုး ေျပာျပပါရေစဦးေနာ္။ အေၾကာ္အတြက္ကေတာ့ ပုဇြန္အေကာင္ခပ္ေသးေသး၊ အာလူး၊ ဆီ၊ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ အခ်ဥ္ရည္အတြက္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ရွာလကာရည္အနည္းတုိ႕ပါေနာ္။
ပုဇြန္ကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ႏႈတ္ခမ္းေမႊးေတြညွပ္ပစ္၊ ေခါင္းက ေခ်းထုတ္၊ ျပီးေတာ့အခြံအကုန္ႏႊာပစ္ပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆား၊ သၾကားနဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕နည္းနည္းထည့္ျပီး နယ္ထားေပးေနာ္။ အာလူးကုိ အခံြႏႊာ၊ ျပီးေတာ့ ေရေဆးပစ္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အာလူးကုိ ခပ္ပါးပါးေလးလွီးျပီး ဆားနဲ႕ နယ္ေဆးပစ္။ ျပီးေတာ့မွ သၾကားေလးအခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းနဲ႕ နယ္ျပီးႏွပ္ထား။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ၾကာျပီဆုိရင္ေတာ့ အာလူးထဲကုိ ပုဇြန္တစ္ေကာင္လုိက္ခ်င္းစီထည့္ျပီး သြားၾကားထုိးတံေလးနဲ႕ အာလူးေရာပုဇြန္ကုိပါ ထိန္းျပီးသားျဖစ္ေအာင္ ထုိးလုိက္ပါေနာ္။ ပုဇြန္ကုိ ထက္ျခမ္းခဲြျပီးထည့္ခ်င္ရင္လည္း ရပါတယ္ေနာ္။
အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဒယ္အုိးထဲဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးနည္းနည္းေလ်ာ့ျပီး ပုဇြန္အာလူးလိပ္ေလးေတြကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါေနာ္။ အာလူးေလးေတြ ရဲလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဒယ္အုိးေပၚကေန အျမန္ခ်ျပီး ဆီစစ္ထားပါေနာ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ကေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးျပီး ဆား၊ သၾကားနည္းနည္းထည့္ျပီး ရွာလကာရည္နဲ႕ မစားခင္ ၂ နာရီေလာက္ ၾကိဳျပီးစိမ္ထားဖုိ႕ပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ပုဇြန္အာလူးလိပ္ေၾကာ္ပူပူေလးကုိအခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႕တုိ႔၊ ေရေႏြးၾကမ္းေလးေသာက္ျပီး သံုးေဆာင္ပါေနာ္။

2 comments:

  1. ေယာကၡမေၾကာ္ေပးတာေတာ့ စားဖူးတယ္။ လုပ္ရတာ အေတာ္လက္ဝင္တာဘဲ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည့္ဖို႕ ၾကိဳးစားလိုက္ဦးမယ္။ အမဘေလာ့ကေန ဟင္းခ်က္နည္းေတြ သင္ယူေနတာ။

    ReplyDelete