Wednesday, September 19, 2007

ျပည္ၾကီးငါးေက်ာက္ပြင့္သုပ္




ကၽြန္မတုိ႕ေနတဲ့ေနရာမွာ ဒီေန႕ရာသီဥတုကလည္း အရမ္းကုိ ပူပါတယ္။ ရာသီဥတုနဲ႕ အစားအေသာက္နဲ႕ကလည္း ဆက္ႏြယ္ေနသလုိပဲ ႕ ႕႕ ရာသီဥတုပူတာနဲ႕ အစားအေသာက္လဲ ပ်က္ေတာ့တာ၊ အဆီအႏွစ္ဟင္းေတြဆုိ မစားခ်င္ဘူး။ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ေလးနဲ႕ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ဆုိ ေကာင္းမွာပဲလုိ႕ ေတြးမိျပီးေတာ့ ျပည္ၾကီးငါးေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေလး လုပ္ျဖစ္လုိက္တယ္ေလ။






လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ျပည္ၾကီးငါး၊ ေက်ာက္ပြင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ တရုတ္နံနံ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သံပုရာသီး၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕တုိ႕ပဲပါ။
ေက်ာက္ပြင့္ကုိ ေရေႏြး ၾကက္သီးေႏြးေလးနဲ႕ စိမ္ထားေပးပါ။ ျပည္ၾကီးငါးကုိ ေရေဆးျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနဲ႕ နယ္ျပီး ေရနည္းနည္းနဲ႕ ျပဳတ္ေပးပါ။ ငါးမိနစ္ေလာက္ဆုိရင္ ျပည္ၾကီးငါးက်က္ပါျပီ။ အဖံုးဖြင့္ျပီး အေအးခံထားလုိက္ပါေနာ္။ ေအးျပီဆုိေတာ့မွ မထူးမပါးေလးေတြ လွီးထားေပးပါ။ ေက်ာက္ပြင့္ေတြကုိ ေရႏွစ္ခါေလာက္ေဆးျပီး အပြင့္ေလးေတြကုိ လက္နဲ႕ အသာေလးဖဲ့ေပးပါ။ ျပီးေတာ့ ေရစစ္ထားပါေနာ္။ ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာျပီး ပါးပါးလွီး၊ ျပီးရင္ ေရေဆးျပီး စစ္ထားေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေတာ့ အခံြႏႊာျပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ မထူမပါးလွီးထားပါ။ တရုတ္နံနံကုိကုိ ခပ္ပါးပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ။ သံပုရာသီးကုိ အစိပ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ပန္းကန္ခပ္ၾကီးၾကီးထဲ ေက်ာက္ပြင့္ျပည္ၾကီးငါးနဲ႕ ခုနက ျပင္ထားတဲ့ အဆာပလာေတြ အကုန္ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ထည့္ေပးပါ။ ငရုတ္သီးမႈန္႕ကုိ ကုိယ္စားႏုိင္မယ့္ အေနအထားေလးထည့္္ပါေနာ္။ ျပီးရင္ အားလံုးကုိ ေသေသခ်ာခ်ာႏွံ႕ေအာင္ နယ္ေပးပါေနာ္။ အရသာအေပါ့အငံေလးကုိ ျမည္းျပီး အေပၚကေန တရုတ္နံနံ အရြက္ေလးေတြ ျဖဴးလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး ျပည္ၾကီးငါးေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေလး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီရွင္ ႕ ႕ ႕

0 comments:

Post a Comment