Monday, September 17, 2007

ၾကက္သားသုပ္


ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားသုပ္ေလး လုပ္စားျဖစ္တယ္ေလ။ ၾကက္သားသုပ္ကုိေတာ့ ဒီအတုိင္းပဲစားစား၊ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႕ပဲ ျမည္းျမည္း၊ ဘီယာနဲ႕ ျမည္းျမည္း အဆင္ေျပတယ္ေလ။




>ၾကက္သားသုပ္ဖုိ႕ လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္သား ရင္အံုသား ဒါမွမဟုတ္ ေပါင္သား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ တရုတ္နံနံ၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္တုိ႕ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သားကုိ ခ်င္းရည္ေလးနဲ႕ နယ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေရေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ျပဳတ္ေပးပါ။ တစ္ေရခန္းသြားျပီဆုိရင္ ေနာက္ထပ္ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး ၾကက္သားႏူးတဲ့အထိ ျပဳတ္ေပးပါေနာ္။ ႏူးျပီဆုိရင္ေတာ့ အေအးခံျပီးေတာ့ အသားႏႊင္ထားေပးပါေနာ္။ ေဂၚဖီထုပ္ကုိ ေရေဆးျပီး ပါးပါးေလးေတြလွီးထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ တရုတ္နံနံတုိ႕ကုိလည္း ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိလည္း အခြံႏႊာျပီး ပါးပါးလွီး၊ ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိလည္း အခြံႏႊာျပီး ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း ပါးပါးလွီးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ကေတာ့ အသင့္ရွိသားဆုိေတာ့ ခ်က္စရာမလုိေတာ့ပါဘူး။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဇလံုတစ္လံုးထဲကုိ ႏႊင္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြထည့္၊ လွီးထားတဲ့ ေဂၚဖီထုပ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ တရုတ္နံနံ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီအားလံုးကုိထည့္၊ ဆီခ်က္ထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ သံပုရာရည္ထည့္၊ ငံျပာရည္ေလးထည့္၊ ဆားေလးနည္းနည္းထည့္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါ။ အေပါအငံအရသာကုိေတာ့ ကုိယ္လုိသလုိ ကဲျပီးထည့္ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးသုပ္ျပီး ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ ျမည္းလုိက္ပါတယ္။

1 comment:

  1. အစားေသာက္ေကာင္း လက္ရာလဲ ေကာင္း..ျပင္ဆင္မူလဲ ေကာင္းပုံရတယ္။ အရသာကေတာ့ ေတြးၾကည့္တာနဲ႕ကုိ ေကာင္းမယ္ဆုိတာ ခန္႕မွန္းမိပါတယ္...
    တခုေတာ့ အႀကံျပဳပါရေစဗ်ာ... အခ်ဳိ မူန္႕ သုံးျခင္းထက္ အျခားstock ကုိ အစားထုိးသုံးေစခ်င္ပါတယ္...

    ကုိကုိ ခ်က္

    ReplyDelete