Sunday, September 16, 2007

တုိဟူး၀က္သားဆန္ျပဳတ္


ညညက်ရင္ ေတာ္ရံုမအိပ္ဘဲ မုိးလင္းခါနီးမွ အိပ္၊ မနက္က်ရင္ ေနဖင္ထုိးမွ ထ၊ အခ်ိန္မေတာ္ ဗုိက္ဆာတတ္တဲ့ ကုိယ့္အက်င့္ဆုိးေလးကုိ သိေနတာမုိ႕ ဆန္ျပဳတ္ေလးျပဳတ္ထားရင္ အဆင္ေျပမယ္ဆုိျပီး ျပဳတ္လုိက္တာပါ။


ငယ္ငယ္တုန္းက ဆန္ျပဳတ္ဆုိရင္ အသံၾကားတာနဲ႕တင္ မေသာက္ခ်င္တာ ႕ ႕ ႕ ေနမေကာင္းရင္ေတာင္မွ အဖ်ားအျမန္ေပ်ာက္ေအာင္ အစာမစားရဘူး ႕ ႕ ႕ ဆန္ျပဳတ္ပဲေသာက္ရမယ္လုိ႕ ဆရာ၀န္က ေျပာခဲ့ရင္ေတာင္ ဆန္ျပဳတ္ေတာင္မေသာက္ဘဲ ေနျမန္ျမန္ေကာင္းေအာင္လုပ္ျပီး ထမင္းစားတဲ့သူ ႕ ႕႕ အခုေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ကုိ ၾကိဳက္လုိက္တာမွ ေျပာမေနနဲ႕။
လုိအပ္တာေတြကေတာ့ ၀က္ေျခေထာက္၊ ၀က္သည္း၊ ၀က္အူ၊ ၀က္နားရြက္ (ကုိယ္ႏွစ္သက္တဲ့ အသား)၊ တုိဟူး၊ ဆန္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္တုိ႕ပါ။
စစခ်င္း ဆန္လက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္ကုိယူလုိက္ျပီး ေရေဆးလုိက္တယ္။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီဆန္ကုိ နည္းနည္းေလွာ္လုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ၀က္ေျခေထာက္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ သၾကားနည္းနည္း၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ အဲ့ဒါေတြကုိထည့္၊ ေရထည့္ျပီး ဆန္ျပဳတ္အုိးကုိ တည္ေပးပါ။ မီးမျပင္းေစဘဲနဲ႕ တည္ေပးပါေနာ္။ ေ၀မက်ေအာင္ သတိထားျပီး အုိးအဖံုးေလး နည္းနည္းဟျပီး တည္ပါ။ ထမင္းေစ့ေလးေတြကြဲျပီဆုိရင္ေတာ့ လွီးထားတဲ့ ၀က္နားရြက္၊ ၀က္သည္းနဲ႕ ၀က္အူကုိ ထည့္ျပီး ထပ္တည္ပါ။ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ အၾကာၾကီးတည္ေပးပါေနာ္။ ေနာက္တစ္ခါပြက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ လွီးထားတဲ့ တုိဟူးေလးေတြကုိ ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ထပ္တည္ေပးပါ။ ဒီတစ္ေခါက္ပြက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငံ အရသာကုိ ျမည္းျပီး မီးပိတ္လုိ႕ရပါျပီ။ စားမယ့္အခါက်ေတာ့မွ အေပၚမွာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလးျဖဴး၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႕ တရုတ္နံနံေလး ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး ပူပူေႏြးေႏြး သံုးေဆာင္ရံုပါပဲေနာ္။ ၀က္သားလိပ္ေလးနဲ႕ စားရင္ေတာ့ အမုိက္ပဲ။ အခုေတာ့ ညလယ္စာစားတာမုိ႕ ဆန္ျပဳတ္ပူပူေႏြးေႏြးေလးပဲ စားလုိက္ပါတယ္။ အားေပးၾကပါဦးေနာ္။

1 comment:

  1. အမ..၀က္သားလိပ္လုပ္နည္းေလးေရးေပးပါဦး

    ReplyDelete