Sunday, August 19, 2007

ပုဇြန္အခ်ဳိေၾကာ္


ပုဇြန္ေတြကုိ ေရေဆး၊ အခြံႏႊာ၊ သန္႕စင္ပါ။ ေက်ာဘက္က ပုဇြန္ေခ်းေတြကုိလဲ သန္႕ရွင္းပစ္ပါ။ ျပီးေတာ့၊ ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းကို ေသးေသးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္လွီးပါ။ ငရုတ္ဆံုရွိရင္ေထာင္းေပါ့ေနာ္။ ျပီးေတာ့ ဒယ္အုိးကုိ မီးဖုိေပၚတင္၊ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ေစာစာကေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္။ အနံ႕ေလးေမႊးလာျပီဆုိရင္ ပုဇြန္ထည့္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္ေမႊ၊ ျပီးေတာ့ ပဲငံျပာရည္အက်ဲနည္းနည္းထည့္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ပါ။ ပုဇြန္အေကြးဆုိေတာ့ သိပ္မၾကာပါဘူး ႕ ႕ ႕ ပုဇြန္ေၾကာ္နံ႕ေလး သင္းလာေတာ့တာပါပဲ၊ အဲ့ဒီအေပၚမွာ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးျဖဴးလုိက္တာပါပဲ။
အရမ္းလြယ္တယ္ ႕ ႕ ႕ ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္ ႕ ႕ ႕

0 comments:

Post a Comment