Saturday, August 18, 2007

ကန္ဇြန္းရြက္သုပ္


ျမင္းခြါရြက္သုပ္ အလြမ္းေျပအေနနဲ႕ ကန္ဇြန္းရြက္သုပ္လုိက္ရတာပါ။ ကန္ဇြန္းရြက္အႏုပိုင္းေလးေတြနဲ႕ ကန္ဇြန္းရုိးေလးေတြကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ေရစစ္ထား၊ ျပီးေတာ့ ပါးပါးေလးျဖစ္ေအာင္လွီး။ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႕ ေျမပဲဆံၾကိတ္ထားပါ။ ျပီးေတာ့ မန္က်ည္းႏွစ္ေလးပ်စ္ပ်စ္ကေလး ေဖ်ာ္ထားပါ။ ပန္းကန္ထဲကုိ ခုနက လွီးထားတဲ့ ကန္ဇြန္းရြက္ေတြကုိထည့္၊ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္လုိ႕ရပါတယ္။ ျပီးေတာ့ မန္က်ည္းႏွစ္ေလးထည့္၊ ငံျပာရည္ထည့္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ထည့္၊ ဆီခ်က္ထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ နယ္ပါ။ လက္ဘက္ထဲထည့္တဲ့ အေၾကာ္စံု ၾကိဳက္တတ္ရင္နဲ႕ အလြယ္တကူရွိရင္လဲ ထည့္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ အရသာရွိလွတဲ့ ကန္ဇြန္းရြက္သုပ္ေလး ရပါျပီရွင္။ အရသာက ျမင္းခြါရြက္သုပ္နဲ႕ တူသလုိ ပဲေစာင္းလ်ားသီးသုပ္နဲ႕လဲ တူတယ္ဗ်ဳိ႕ ႕ ႕ ႕ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ ျမည္းရင္ေတာ့ အကိုက္ပဲကြဲ႕ ႕ ႕ ႕

1 comment:

  1. က်ေနာ္႕မိန္းမက ဟင္းဆို ဘာတစ္ခုမွမခ်က္တတ္ပါဘူး
    ဒီဘေလာ႕ေလးကို ေတြ႕မွ က်ေနာ္တို႕လင္မယားႏွစ္ေယာက္ အဆင္ေျပသြားတာပါ ေျပာမျပတတ္ေအာင္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ

    ReplyDelete