Friday, February 24, 2012

အုန္းစိမ္းဒူးရင္းယုိေက်ာက္ေက်ာေလး လုပ္စားၾကရေအာင္ ႕ ႕ ႕


ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕
မေန႕က အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ အခန္းေဘးကပ္လ်က္က သူငယ္ခ်င္းက ေျပာတယ္ ႕ ႕႕  ဂ်ပန္မွာ ေက်ာင္းအတူ တက္ခဲ့တဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြက ျမန္မာကုိ အလည္ေရာက္ေနတာ မနက္ ၃ နာရီေလာက္ ပုဂံ -ေညာင္ဦး ကေန ေနျပည္ေတာ္ကုိ ေရာက္မယ္တဲ့ ႕ ႕  မနက္ျဖန္က ေနျပည္ေတာ္မွာ ေလွ်ာက္လည္မယ္တဲ့ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါ အမနဲ႕ သူတုိ႕ေတြ ေတြ႕လုိ႕ရေအာင္ ေျပာျပတာတဲ့ ႕ ႕ ႕


အဲ့ဒါနဲ႕ ကၽြန္မကလည္း သူငယ္ခ်င္းေတြ ေရာက္တုန္းေလး ျမန္မာအစားအစာေလး ခ်က္ေကၽြးခ်င္တယ္လုိ႕ စိတ္ကူးမိတယ္ ႕ ႕ ႕ ကၽြန္မက ရံုးသြားရမွာမုိ႕ မနက္အေစာစာကုိ ခ်က္ရလည္းလြယ္၊ ႏုိင္ငံျခားသားခံတြင္းနဲ႕လည္း စားလုိ႕ အဆင္ေျပေစမယ့္ ၾကာဆံခ်က္ေလး ခ်က္လုိက္မယ္ ႕ ႕ ႕ ျပီးေတာ့ အခ်ဳိပြဲအတြက္ အုန္းစိမ္းေတြ ၀ယ္ထားတာရွိတယ္ ႕ ႕ ႕ ဒူးရင္းယုိကလည္း ေမာ္လျမိဳင္အိမ္က ထည့္ေပးလုိက္တာ ရွိတယ္ ႕ ႕႕  ေက်ာက္ေက်ာ မႈန္႕ကလည္း အိမ္မွာ အသင့္ရွိတယ္ဆုိေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာေလး ၂ မ်ဳိးေလာက္ က်ဳိလုိက္မယ္ ႕  ေကာက္ညွင္းေမႊးလက္ဖက္ေျခာက္ေလး ခပ္ထားတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ဆုိရင္ မနက္စာအတြက္ အဆင္ေျပေလာက္မယ္လုိ႕ ေတြးလုိက္မိတယ္ ႕ ႕ ႕ အျပင္မွာ လုိက္ေကၽြးဖုိ႕လည္း အခ်ိန္မရတာေရာ ႕ ႕ ႕ လကုန္ခါနီးျပီဆုိေတာ့ ေပသီးေခါက္တာလည္း ပါတာေပါ့ေနာ္ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒီေတာ့ အိမ္မွာ ရွိတာေလးေတြနဲ႕ သူငယ္ခ်င္းေတြကုိ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာေလး ေကၽြးခ်င္လုိ႕ ခ်က္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္ ႕ ႕ ႕


ၾကာဆံခ်က္ ခ်က္နည္းကုိေတာ့ မၾကာခဏ ေရးေပးခဲ့ဖူးလုိ႕ ျပန္မေရးေပးေတာ့ဘူးေနာ္ ႕ ႕ ႕
http://lulucooking.blogspot.com/2007/08/blog-post_13.html အဲ့ဒီလင့္ခ္ေတြမွာ သြားၾကည့္လုိ႕ ရတယ္ေနာ္။


အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာလုပ္နည္းလည္း မၾကာခဏေရးေပးခဲ့ဖူးပါတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
http://lulucooking.blogspot.com/2008/03/blog-post_04.html တုိ႕မွာ ေရးခဲ့ဖူးပါတယ္။
အဲ့ဒီမွာတုန္းကေတာ့အုန္းစိမ္းပင္ပြား ေက်ာက္ေက်ာေလး လုပ္ခဲ့ဖူးတယ္ေနာ္။


ဒီတစ္ခါေတာ့ အုန္းစိမ္းဒူးရင္းယုိေက်ာက္ေက်ာလုပ္နည္းေလးကုိ အေသးစိတ္ ေရးေပးပါဦးမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ပိတ္ရက္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြစံုတုန္းေလး လုပ္စားမယ္ဆုိရင္ အဆင္ေျပေအာင္လုိ႕ေပါ့ေနာ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ လူရုိင္းေခါင္းတံဆိပ္ အုန္းႏုိ႕ေက်ာက္ေက်ာအစိမ္းထုပ္ (၁) ထုပ္၊ အုန္းစိမ္းရည္ (၂) လီတာ၊ ဒူးရင္းယုိ (၅) က်ပ္သား၊ သၾကား (၁၅) က်ပ္သား၊ ဆားအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။


ေရလီတာ၀က္ကုိ အုိးတစ္လံုးထဲထည့္၊ သၾကားထည့္ျပီး သၾကားေတြ ေပ်ာ္သြားေအာင္ က်ဳိျပီး အမႈိက္ေတြ မပါေအာင္ စစ္ယူပါေနာ္။ ဒူးရင္းယုိေလးေတြကုိလည္း ငံုးဥအႏွစ္ေလးလုိျဖစ္ေအာင္ လံုးေပးျပီး ပံုစံေဖာ္မယ့္ ခြက္ေလးေတြထဲ ထည့္ေပးထားပါ။ အုန္းစိမ္းရည္ ၁ လီတာခြဲကုိလည္း အသင့္ျပင္ေပးထားပါ။ 


အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီျဖစ္ရင္ေတာ့ အုိးတစ္လံုးထဲကုိ အုန္းစိမ္းရည္၊ သၾကားရည္၊ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕နဲ႕ ဆား အနည္းငယ္တုိ႔ ထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ ေမႊျပီး မီးဖုိေပၚ တင္ေပးပါ။ ေက်ာက္ေက်ာအုိး အဆူျမန္ေအာင္ အုိးအဖံုးပိတ္ျပီး တည္ေပးပါတယ္။ အခ်ိန္ (၁၀) မိနစ္ေလာက္ၾကာတဲ့အခါ အုိးအဖံုးဖြင့္ျပီး ေက်ာက္ေက်ာအုိး ကပ္မသြားေအာင္ ေမႊေပးပါတယ္။ ျပီးရင္ အုိးအဖံုးျပန္ပိတ္ျပီး (၅) မိနစ္ေလာက္ ၾကာေအာင္ ထပ္တည္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ေက်ာက္ေက်ာထည့္မယ့္ ပံုစံခြက္ ဒါမွမဟုတ္ ဗန္းထဲကုိ ဒူးရင္းယုိေလးေတြ ထည့္ထားေပး ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ အုိးအဖံုးကုိ ဖြင့္၊ ပင္ပြားေတြကုိ ထည့္ျပီး ေက်ာက္ေက်ာအုိးကုိ (၁၀) မိနစ္ေလာက္ အဆက္ မျပတ္ ေမႊေပးပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာကုိ ပန္းကန္ျပားေလးတစ္ခုထဲ ထည့္ျပီး အေအးခံၾကည့္ျပီး ခဲ၊ မခဲ စမ္းသပ္ပါ။ ခဲျပီဆုိရင္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာေတြကုိ ကုိယ္ထည့္ခ်င္တဲ့ ပံုစံခြက္ ဒါမွမဟုတ္ ဗန္းထဲ ကုိ ေလာင္းထည့္လုိက္ျပီး အေအးခံထားလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အရသာလည္းရွိ အျမင္လည္း လွတဲ့ အုန္းစိမ္းဒူးရင္းယုိေက်ာက္ေက်ာေလး ရပါျပီေနာ္။ 


ကၽြန္မရဲ႕ သူငယ္ခ်င္းေတြလည္း ေပ်ာ္ၾကပါတယ္ ႕ ႕ ႕ သူတုိ႕ေပ်ာ္သလုိ ကၽြန္မလည္း ေပ်ာ္ပါတယ္ ႕ ႕ ႕
အဲ့ဒီေန႕က ဆြမ္းေတာ္လည္း ကပ္လုိက္ရတယ္ ႕ ႕ ႕ကၽြန္မရဲ႕ ရံုးက လုပ္ေဖာ္ ကုိင္ဖက္ေတြကုိ လည္း ေကၽြးလုိက္ရေသးတယ္ ႕ ႕ ႕ ေပ်ာ္စရာလည္းေကာင္းပါတယ္ ႕ ႕႕  ကုသုိလ္လည္း ရပါတယ္ ႕ ႕ ႕  ေမာင္ႏွမေတြ အဆင္ေျပေအာင္လုိ႕ မွ်ေ၀လုိက္ရပါတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕

12 comments:

  1. လုပ္ဦးမွာ မမလုလုေရ ေက်းဇူးပါေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ့ စမ္းၾကည့္ပါဦးေနာ္

      Delete
  2. အရမ္းေတာ္တာပဲ...မလုလုေရ.... လုပ္ထားတာေလးက လွလြန္းလို. စားရက္စရာေတာင္မရွိဘူး...း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေခ်ာစုခ်က္တဲ့ဟင္းေတြ မုန္႕ေတြလည္း အရမ္းကုိ ေကာင္းပါတယ္ေနာ္ ႕

      Delete
  3. ဒူးရင္းယိုကကုန္သြားျပီ အုန္းစိမ္းကေတာ့ ရိွေသးတယ္ လုပ္လိုက္ဦးမယ္ေလ သိပ္အဆင္ေျပလို့ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

    ReplyDelete
  4. အမ ေရ..ေတာ္လုိက္တာ..

    ReplyDelete
  5. အဲလိုပံုစံခြက္လွလွေလးေတြနဲ႔ေတြ႔ေတာ့ မစားရက္ေတာ့ဘူး...
    မမထြင္လဲထြင္တတ္တယ္.. အုန္းစိမ္းနဲ႔ ဒူးရင္းယို...
    ကူးဆီမွာ ဒူးရင္းယိုနဲနဲရွိတယ္.. စမ္းၾကည့္မွ..

    ReplyDelete
  6. ခ်စ္စရာေကာင္းလိုက္တာ..ရန္ကုန္က ဝယ္လာတဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာရွိတယ္ ပိတ္ရက္မွစမ္းၾကည့္ဦးမယ္..မမလု တခုေလာက္ ေျပာခ်င္လို႔ပါ.အခ်ိဳးအစားေတြ ကို က်ပ္သားနဲ႕က် မမွန္းတတ္လို႕ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ (သို႕) စားပြဲတင္ဇြန္း၊ ထမင္းစားဇြန္း ေတြ နဲ႕ ေျပာျပေပးပါေနာ္..(၇န္ကုန္မွာမဟုတ္လို႕ ခ်ိန္ဖို႕ခက္လို႔ပါ မမ).

    ReplyDelete
  7. မမလုလုေရ မျဖစ္ဖူးသိလား ထပ္လုပ္ဦးမယ္မေက်နပ္ဘူး မလွတာ ရုပ္ဆိုးမွဆိုးဘဲ အကုန္ဇြန္းနဲ႕ဘဲေမြႊစားပစ္လိုက္ေတာ႕တယ္ း((

    ReplyDelete
  8. မမလုလုေရ..ခြက္လွလွေလးေတြက ရန္ကုန္မွာဆိုဘယ္မွာရွာလို႔ရလဲဟင္..

    ReplyDelete
  9. မ ..ကေတာ္တယ္ေနာ္ ... ေက်ာက္ေက်ာခြက္ေလးေတြက ရန္ကုန္မွာ ဆိုရင္ ဘယ္မွာရွာ၀ယ္ရမလဲဟင္ ။

    ReplyDelete
  10. Shwedragon ေရ ႕ ႕႕ စမ္းၾကည့္ပါေနာ္ ႕ ႕ ႕အဆင္ေျပမွာပါ ႕ ႕ ႕
    Wuthmom ေရ ႕ ႕ ေက်းဇူးပါေနာ္ ႕ ႕ ႕
    ကူးကူးေရ ႕ ႕႕ စမ္းျပီး အဆင္ေျပရင္ ေကၽြးဦးေနာ္ ႕ ႕
    ယူကီေလးေရ ႕ ႕ တစ္ကီလုိ အေလးခ်ိန္က ျမန္မာအေလးခ်ိန္ ၆၂ က်ပ္သားနဲ႕ ညီမွ်ပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ဆန္ခ်င္ခြက္နဲ႕ ေနာက္တစ္ခါက်ရင္ မမ ခ်င္ၾကည့္ျပီး ျပန္ေျပာျပမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
    မဒုိးကန္ေရ ႕ ႕ ႕ တစ္ခါၾကိဳးစားၾကည့္လုိ႕ မျဖစ္ဘူးဆုိျပီး စိတ္မညစ္လုိက္နဲ႕ေနာ္ ႕ ႕႕ ေနာက္တစ္ၾကိမ္ထပ္ၾကိဳးစားၾကည့္ပါဦး ႕ ႕ ႕ ေက်ာက္ေက်ာတံဆိပ္တူရဲ႕လား ႕ ႕႕ ေသခ်ာစစ္လုိက္ဦးေနာ္ ႕ ႕႕
    Igor နဲ႕ Hinin ေရ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒီလုိ ခြက္လွလွေလးေတြကုိ ရန္ကုန္မွာ စီးတီးမတ္ေတြမွာ ၀ယ္လုိ႕ရပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ေရခဲ ခဲတဲ့ ခြက္ေလးေတြေပါ့ ႕ ႕ ႕ အဆင္ေျပၾကပါေစေနာ္

    ReplyDelete