Monday, August 13, 2007

ၾကာဇံခ်က္

Reactions: 

ျပီးခဲ့တဲ့ ေမလတုန္းက ေက်ာင္းမွာ ပေရာ္ဖက္ဆာေမြးေန႕အတြက္ ဌာနမွာ ပါတီေလးက်င္းပမယ္ဆုိေတာ့ ကၽြန္မလဲ ဘာခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားတာ စဥ္းစားလုိ႕မရတာနဲ႕ဘဲ ကၽြန္မရဲ႕ ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းၾကီး တုတ္ၾကီးကို နားပူမိပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ကတုတ္စ္ရယ္ ႕ ႕႕ ႕ ဌာနမွာ ပါတီရွိတယ္ ႕ ႕႕ ဘာဟင္းခ်က္ရမလဲလုိ႕ေမးေတာ့ ကတုတ္စ္က လာမေမးနဲ႕တဲ့ ငါတုိ႕က စားဖုိ႕ပဲသိတယ္ ႕ ႕႕ ခ်က္ဖုိ႕မသိဘူးတဲ့ ႕ ႕႕ ႕ တုတ္စ္ရယ္ ႕ ႕ ႕အင္တာေနရွင္နယ္ေက်ာင္းသား ေက်ာင္းသူေတြက သူတုိ႕ႏုိင္ငံကုိယ္စားျပဳ ဟင္းတစ္မ်ဳိးစီခ်က္တဲ့အခါမွာ နလုစ္လဲ ဟင္းတစ္မ်ဳိးေတာ့ ခ်က္ခ်င္ပါတယ္ ႕ ႕႕ ႕ ဘာေလးခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ အၾကံေပးပါေနာ္လုိ႕ ကဂ်ီဂေဂ်ာင္တုိက္မိေလေတာ့ တုတ္ၾကီးခမ်ာလဲ မတတ္သာေတာ့ပါဘူး ႕ ႕ ႕ ေနာက္မဟုတ္ရင္ ကၽြန္မက သူ႕ကုိ ဂ်ီက်ေနမွာကိုး ႕ ႕ ႕ ေနာက္ဆံုး တုတ္စ္က အၾကံေပးပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ၾကာဇံခ်က္ေလးလုပ္ပါလားတဲ့ေလ ႕ ႕ ႕ ကၽြန္မလဲ အၾကံေကာင္းရသြားတယ္ ႕ ႕ ႕
လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ လူဦးေရေပၚမူတည္ျပီး အတုိင္းအတာက ကြာမွာေပါ့ေနာ္။ ကၽြန္မ ဒီတစ္ခါမွာ စာရင္းကုိပဲ ဦးစားေပးျပီး ပမာဏကုိ မေျပာေတာ့ဘူးေနာ္ ႕ ႕ ႕
ၾကာဇံ၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္ရုိး၊ ၾကြက္နားရြက္မႈိ၊ ပဲျပားလိပ္၊ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ သံပုရာသီး၊ ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႕ (အခ်ဳိမႈန္႕) တုိ႕ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ငါးဖယ္ရွိရင္ထည့္ပါ။ မရွိခဲ့ရင္ ၾကက္သားကုိ ႏုိင္ႏုိင္ေလး ထည့္လုိက္တာေပါ့ ႕ ႕ ႕ ။
စစခ်င္း ေရေႏြးအုိးျပင္ျပီး အဲ့ဒီထဲမွာ ၾကက္ရုိးေတြ ထည့္ျပဳတ္ပါတယ္။ အဲ့ဒီထဲမွာ ဂ်င္းေလးေတြ ျခစ္ျပီး အရည္ညွစ္ထည့္ လုိက္ပါတယ္။ ဆား၊ သၾကား၊ ငံျပာရည္နဲ႕ ၾကက္သားမႈန္႕ အနည္းငယ္ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ၾကာဇံကုိ ေရစိမ္ပါတယ္။ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္နဲ႕ ၾကြက္နားရြက္မႈိကုိ တူတူေရစိမ္တယ္။ ပဲျပားလိပ္ေျခာက္ကုိေတာ့ သီးသန္႕ေရစိမ္ထားပါတယ္။ ၾကြက္နားရြက္မႈိကုိ သတိထားျပီး ေသခ်ာသန္႕ေအာင္ ေဆးပါေနာ္။ ၾကာဇံေရစိမ္ထားတာကုိ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ထားျပီး ေနာက္ပုိင္းမွာ ေရထဲက ဆယ္ျပီး ကတ္ေၾကး ေလးနဲ႕ ၄ လက္မ အရွည္ေလာက္ေလးေတြ ျဖတ္ထားပါ။ မႈိေျခာက္နဲ႕ ၾကြက္နားရြက္မႈိေေျခာက္ကုိ ေရထဲက ဆယ္ျပီး အရြယ္ေတာ္ ေလးေတြ ျဖတ္ထားပါ။ ပန္းေျခာက္ကုိ အထံုးေလးေတြ လုပ္ရင္လုပ္၊ မလုပ္ရင္လဲ သူ႕ကုိလဲ အရြယ္ေတာ္ေလးျဖတ္လုိက္ေနာ္။ ပဲျပားလိပ္ကုိလဲ ဆယ္ထားလုိက္ေနာ္။ ၾကက္သားကုိ အသားတံုးေလးေတြ အေနေတာ္ေလး ေတြ တံုးျပီး ဆား၊ သၾကား၊ ငံျပာရည္တုိ႕နဲ႕ ေသခ်ာနယ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ႏုိင္ငံျခားသားေတြအတြက္ ခ်က္ရတယ္ဆုိေတာ့ ငရုတ္သီး ဆီမသတ္ရဲဘူးေလ ႕ ႕ ႕ ေတာ္ေတာ္ၾကာ ဆီနီနီေလးေတြ အေပၚမွာေ၀့ေနတာကုိ သတိမမူဘဲ ေသာက္လုိက္လုိ႕ သီး(သည္း) သြားရင္ျဖင့္ ကၽြန္မကုိ ေမတၱာေတြ အတံုးလုိက္အတစ္လုိက္ ပုိ႕လုိက္မယ့္အမ်ဳိး ႕ ႕ ႕႕ အဲ့ဒီေတာ့ ဆီကုိ ငရုတ္ေရာင္မထည့္ဘဲ အျဖဴထည္ေလးအတုိင္းပဲ ၾကက္သားေတြနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဂ်င္းတုိ႕နဲ႕ ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ဘေလာ့ခ္တံုးေလးေတြကုိပါ ဆီသတ္တဲ့အထဲ ထည့္လုိက္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္ရုိးဟင္းရည္အုိးကလဲ ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ ဆူလာပါျပီ။ ကၽြန္မကေတာ့ ၾကက္ရုိးေတြကုိ ဖယ္လုိက္ပါတယ္။ အိမ္မွာဆုိရင္ေတာ့ မဖယ္ပါဘူး။ ေက်ာင္းမွာဆုိေတာ့ စားရတဲ့သူေတြအတြက္ အဆင္မေျပ ျဖစ္မွာစိုးလုိ႕ပါ။ ျပီးေတာ့ ဆီသတ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကုိ ဟင္းအုိးထဲ ထည့္လုိက္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဟင္းအုိးဆူျပီဆုိရင္ေတာ့ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ေတြကုိ အရင္ထည့္လုိက္ပါ။ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ထည့္ျပီးရင္ ဟင္းအုိးကုိ မီးေလ်ာ့ျပီး ေပးဆူပါ။ ဟင္းအုိးနည္းနည္းက်ေအာင္ေရာ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ပြျပီး ႏူးလာမယ့္အခ်ိန္ထိ အခ်ိန္နည္းနည္း ၾကာေအာင္ထားလုိက္ပါ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလွီးပါ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကုိ ပါးပါးလွီးပါ။ သံပုရာသီးေလးေတြ အေနေတာ္ေလးေတြ စိပ္္ထားပါ။ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ႏူးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ပဲျပားေျခာက္နဲ႕ ၾကာဇံကုိ ထည့္လုိက္ပါ။ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဟင္းအုိးကုိ ေျဖးေျဖးခ်င္းေပးဆူပါ။ ဟင္းအုိးဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ အရသာ အေပါ့အငန္ကုိ ျမည္းျပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕ ခပ္ပါ။ ဟင္းသိပ္ပူသိပ္စပ္မွာစိုးရင္ေတာ့ စားမယ့္သူအၾကိဳက္ သူတုိ႕ပန္းကန္ထဲမွာပဲ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ကုိ စိတ္ၾကိဳက္ထည့္စားပါေစ။ ျပီးရင္ မီးပိတ္ျပီး ဟင္းအုိးကုိ အသာေလးလွပ္ထားလုိက္ပါ။ ကဲ ႕ ႕ ႕ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ၾကာဇံခ်က္ ရပါျပီ။ ပန္းကန္လံုးေလးထဲ ၾကာဇံဟင္းေလး ခပ္ထည့္၊ အေပၚကေန ၾကက္သြန္စိမ္းေလးရယ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးရယ္ ျဖဴးလုိက္ပါဦး ႕ ႕႕ အခ်ဳိပဲၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ ဒီအတုိင္းပဲ စားေပါ့ေနာ္။ ခ်ဥ္ငံစပ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ ငံျပာရည္ေလးရယ္၊ သံပုရာရည္ေလးရယ္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕ေလးရယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးရယ္ ထည့္စားေနာ္ ႕ ႕ ႕

1 comment:

  1. အစ္မေရ.. အစ္မရဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေတြကို အျမဲလာလာဖတ္ျပီး သြားေရက်ေနတာ ၾကာျပီ။ ဟင္းခ်က္နည္းေတြလည္း ကူးျပီး save လုပ္ထားတယ္။ တစ္ခါမွေတာ့ မခ်က္စားျဖစ္ဘူး။ မေန့က ရုံးပိတ္ေတာ့ ၾကာဇံခ်က္ စားခ်င္လာတာနဲ့ အစ္မရဲ့ ဘေလာ့ဂ္ကို ဖြင့္၊ အစ္မရဲ့ နည္းအတိုင္း ခ်က္စားလိုက္တာ။ အစက ျဖစ္မွ ျဖစ္ပါ့မလားလို့ စိုးရိမ္ေနတာ။ ေနာက္ဆုံးေတာ့ အရမ္း အရမ္းကို စားလို့ ေကာင္းတာဘဲ။ ေက်းဇူး အမ်ားၾကီး တင္ပါတယ္။ ဟင္းေတြကို ပုံေသစားေနရတာ ျငီးေငြ့လာသူေတြအတြက္ အရမ္းကို အက်ိဳးရွိတဲ့ ဘေလာ့ဂ္ေလး ပါဘဲ။

    ReplyDelete