Sunday, August 12, 2007
မွ်စ္သုပ္
ဆီျပန္ဟင္းေတြခ်က္ျပီး ဟင္းအႏွစ္ေတြနဲ႕ ဆီေတြ ပုိေနတဲ့အခါမွာ ၀ိတ္တက္မွာလို႔ ဟင္းအဆီအႏွစ္ေတြကုိ နယ္ဖတ္စားရမွာကုိလည္း စုိးမိတဲ့အခါရွိသလုိ ဒီအတုိင္းၾကီး ေဆးပစ္လုိက္ရမွာကို ႏွေမ်ာမိတတ္တာ မီးဖုိေခ်ာင္ ၀င္တဲ့သူတုိင္း ျဖစ္တတ္တဲ့သဘာ၀ တစ္ခုပါပဲေနာ္။ ကၽြန္မတုိ႕အိမ္မွာေတာ့ မိသားစုကမ်ားေတာ့ အဲ့ဒီလုိ ဆီျပန္ဟင္းေတြ ခ်က္ျပီးျပီဆုိရင္ (အထူးသျဖင့္ ၾကက္သား၊ ဘဲသား၊ ၀က္သားေပါ့) က်န္တဲ့ဟင္းအႏွစ္ ေတြထဲကုိ မွ်စ္ေလးေတြ ထည့္လုိက္ျပီး ဆား၊ ငံျပာရည္ေလးထပ္ထည့္၊ ေရေလးနည္း နည္းေလာက္ ထပ္ထည့္ျပီး ခ်က္လုိက္ပါတယ္။ အဲ့ဒီမွ်စ္ဟင္းေလးကုိမွ သံပုရာရည္ေလး ညွစ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးျဖစ္ျဖစ္၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္္႕ေလးပဲ ျဖစ္ျဖစ္ထည့္၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္၊ ေရွာက္ရြက္ရွိရင္ ေရွာက္ရြက္ထည့္၊ ၾကက္သြန္စိမ္းေလး ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္သုပ္လုိက္ရင္ျဖင့္ လွ်ာလည္သြားႏုိင္တဲ့ မွ်စ္သုပ္ေလးတစ္ပြဲရသြားတာ ပါပဲရွင္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးျဖဴး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး အုပ္လုိက္ရင္ေတာ့ အသင့္စားႏုိင္တဲ့ခ်ဥ္ငံစပ္ မွ်စ္သုပ္ေလးပါရွင္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment