Sunday, August 12, 2007
အမဲႏွပ္
ခဏခဏ ေနမေကာင္းျဖစ္ျပီး ေသြးေပါင္က်တတ္တဲ့ ကၽြန္မကုိ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က အၾကံေပးပါတယ္။ အမဲသားဟင္း ခ်က္စားပါလားတဲ့။ ကၽြန္မက ကဂ်ီကေဂ်ာင္ အလြန္မ်ားလွပါတယ္။ အမဲသားကုိ ညွီလုိ႕ဆုိျပီး ခ်က္မစားဘဲ ေနခဲ့မိတာ ၾကာလွပါျပီ။ အဲ့ဒါနဲ႕ ငယ္ငယ္တုန္းက အဖြားခ်က္ေကၽြးေနက် အမဲႏွပ္ေလးကုိ သတိရလုိ႕ ခ်က္လုိက္မိပါတယ္။
အမဲသား ၂၅ က်ပ္သားကို အေနေတာ္ အေတာ္ေလးေတြ တံုးလုိက္ပါတယ္။ အမဲသားကုိ ရွလကာရည္နဲ႕ နယ္ျပီး ခဏထားလုိက္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတုိ႕႕ုကုိ တဆက္တည္း အခြံႏႊာ ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးခၽြတ္ပါေတာ့တယ္။ အားလံုးျပီးသြားခ်ိန္မွာ အမဲသားကုိ ေရစင္ေအာင္ တစ္ခါ ထပ္ေဆးလုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီအမဲသားကုိ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ဆႏြင္းတုိ႕နဲ႕ ေသေသခ်ာခ်ာ နယ္လုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ အုိးထဲကုိ ဆီထည့္၊ ခ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴနီ စတာေတြအားလံုးကိုထည့္ အမဲသားကုိထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚ စတင္ပါတယ္။ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕႔ပဲ တည္ပါတယ္။ ဖ်စ္ဖ်စ္ဖ်စ္ဖ်စ္နဲ႕ ျမည္လာရင္ အုိးအဖံုးေလးဖြင့္ျပီး ေသခ်ာေမႊေပးေနာ္။ ျပီးရင္ ေရကုိ လက္ဘက္ရည္ၾကမ္း ပန္းကန္တစ္လံုးေလာက္ ထပ္ထည့္ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ျပီး မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ ထပ္တည္ေနာ္။ အဲ့ဒီလုိပဲ ၂ ေရေလာက္ခမ္းျပီးရင္ အမဲသားလဲ ႏူးေလာက္ပါျပီ။ အဲ ႕ ႕ ႕ မညွီေအာင္ ေနာက္ဆံုး ဟင္းအုိးခ်ခါနီးမွာ ငရုတ္သီးစိမ္း အပြေတြကုိ ပါးပါးေလးေတြလွီးျပီး အုပ္လုိက္ပါတယ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ အမဲသားႏွပ္ရပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment