Wednesday, November 7, 2007
အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာ
ကြၽန္မဘေလာ့ဂ္မွာ ပုိ႕အသစ္မတင္ေပးႏုိင္ေတာင္ အလည္လာေပးေနၾကတဲ့ ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာက်ဳိနည္းေလးကုိ ေျပာပါရေစေနာ္။ လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာအမႈန္႕တစ္ထုပ္ (တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ကုိ သံုးထားတာပါေနာ္၊) အုန္းသီးစိမ္း (ဇြန္းျခစ္) ေလးလံုး၊ သၾကား (၃၅) က်ပ္သား တုိ႕ပါေနာ္။ ေက်ာက္ေက်ာမက်ဳိခင္မွာ ေက်ာက္ေက်ာအမႈန္႕နဲ႕ သၾကားကုိ ေရာသမေပးထားပါေနာ္။ အုန္းသီးစိမ္းကုိ အခြံႏႊာျပီး အုန္းရည္ (၃ လီတာ) ကုိ အုိးတစ္လံုးထဲမွာ သီးသန္႕ထည့္ထားေပးပါေနာ္။ အုန္းသီးအႏုေလးေတြကုိေတာ့ ခပ္ဖြဖြေလးေတြျခစ္ျပီး သီးသန္႕ဖယ္ထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျပင္ထားျပီးျပီဆုိရင္ေတာ့ အုိးတစ္လံုးသန္႕သန္႕ထဲကုိ အုန္းရည္ထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္ပါ။ အုန္းရည္ေတြ ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ခုနက ေရာထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕နဲ႕ သၾကားကုိ ထည့္ျပီး က်ဳိေပးပါေနာ္။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္မွာေတာ့ ျခစ္ထားတဲ့ အုန္းသီးႏုေလးေတြထည့္ျပီး ေမႊေပးပါေနာ္။ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာအရည္က ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာပါျပီေနာ္။ ခဲမခဲ သိရေအာင္ ပန္းကန္ျပားေလးထဲကုိ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကုိ အစက္ေလးခ်ၾကည့္ပါ၊ ခဏေလးေနလုိ႕ ခဲသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ ဗန္းထဲ ဒါမွမဟုတ္ ကုိယ္ထည့္မယ့္ ဗူးေလးေတြထဲကုိ ေက်ာက္ေက်ာကုိ ထည့္ျပီး အေအးခံေပးပါ။ ေအးသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ ပံုစံေလးေတြ လွီးျပီး ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ျပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီေနာ္။ အုန္းစိမ္းနဲ႕ က်ဳိတဲ့အတြက္ အုန္းႏုိ႕လုိ ေသြးမတက္သလုိ အုန္းစိမ္းရည္အနံ႕ေလးက သင္းသင္းေလးျဖစ္ေနတာရယ္၊ အုန္းသီးႏုႏုေလးေတြက ထန္းသီးဆံေလးကုိ စားရသလုိမ်ဳိးမုိ႕ အရသာတစ္မ်ဳိးထူးတာမုိ႕ အခ်ိန္ရခဲ့ရင္၊ လုိအပ္တာေလးေတြလည္း ၀ယ္ရျခမ္းရ အဆင္ေျပမယ္ဆုိရင္ေတာ့ အုန္းစိမ္းေက်ာက္ေက်ာေလး က်ဳိစားၾကပါဦးလုိ႕ တုိက္တြန္းလုိက္ပါတယ္ေနာ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
testing
ReplyDeleteတခါမွ မစားဘူးဘူး အသစ္အဆန္းရွယ္ေပးလို ့ေက်းဇူး တင္ပါတယ္
ReplyDeleteလုလုေရ ဒါေလးကိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္ ဆိုင္ေတြမွာဆိုရင္ ၾကာၾကာခံေအာင္ ဓာတုပစၥည္းေတြထဲ့မွာေၾကာက္လုိ့ေလ
ReplyDeleteေက်းဇူးတင္လုိက္တာေနာ္ ကိုယ္တုိင္လုပ္ျဖစ္ေတာ့ ဆြမ္းခံကိုယ္ေတာ္ေတြကို ေဘာဇဥ္ေလာင္းလို့ရတာေပါ့
အထူးေက်းဇူး
ေက်းဇူးအမ်ားၾကိးတင္ပါတယ္...
ReplyDeleteေက်ာက္ေက်ာအမႈန္႕ နဲ႔ေရ ခ်ိန္နည္းေလးေၿပာၿပပါလား မမလု.
ReplyDeleteညီမေလး suyi nandar
Deleteအမ ဒီေက်ာက္ေက်ာလုပ္တုန္းက သံုးထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာတံဆိပ္က တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ပါ။ အထုပ္ၾကီးပါ။ ဒီေက်ာက္ေက်ာက အုန္းစိမ္းရည္နဲ႕ လုပ္တာမုိ႕ ေရကုိ အသံုးမျပဳေတာ့ဘဲ အုန္းစိမ္းရည္ကုိ (၃) လီတာထည့္ျပီး အသံုးျပဳထားတာပါ။
တကယ္လုိ႕ ညီမေလးက လူရုိင္းေခါင္းတံဆိပ္ အာဂါးအာဂါး ေက်ာက္ေက်ာ (အျပာထုပ္) ကုိ အသံုးျပဳမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ေရ တစ္လီတာခြဲကုိ ထည့္ျပီး အသံုးျပဳရပါမယ္ေနာ္။