Wednesday, September 5, 2007

ထမင္းသုပ္

Reactions: 

ရာသီဥတုက အံု႕မႈိင္းမႈိင္းနဲ႕ လူကုိ မအီမလည္ျဖစ္ေစတာ ႕ ႕ ႕ မုိးမ်ား ရြာေလမလားလုိ႕ စိတ္ထဲ ထင္ေနေပမယ့္ မုိးလည္း မရြာ ေနလဲမပြင့္နဲ႕ ဘယ္လုိၾကီးမွန္းကုိ မသိဘူး ႕ ႕ ႕
ၾကက္သား ေၾကာ္ထားတာေလးလဲ ရွိတယ္ဆုိေတာ့ ႏုိးလာရင္ေတာ့ တစ္ခုခုေတာ့ စားလုိ႔ျဖစ္တာပဲဆုိျပီး ျပန္အိပ္ေနလုိက္တာ ေန႕လည္ ၂ နာရီေက်ာ္မွ ႏုိးတယ္။
ႏုိးလာလာခ်င္း ဘေလာ့ဂ္ထဲ ၀င္ၾကည့္လုိက္ေတာ့ ညီမေတာ္ သီလိကလည္း ေနမေကာင္းဘူးတဲ့။ သံေခ်ာင္း လာေခါက္သြားတယ္။ အဲ့ဒီေတာ့ ေနမေကာင္းတဲ့သူလဲ ခံတြင္းလုိက္ေအာင္ တစ္ခုခုေတာ့ လုပ္ေပးမွလုိ႕ ေတြးျပီး ဒီထမင္းသုပ္ေလးကုိ အျမန္လုပ္လုိက္ရပါတယ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ထမင္းျဖဴ၊ ငရုတ္သီးခ်က္၊ ဆီခ်က္၊ ေျမပဲေၾကာ္၊ ၾကက္သားေၾကာ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ နည္းနည္း၊ သံပုရာသီးတစ္စိတ္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႔ပါ။
ငရုတ္သီးခ်က္လုပ္နည္းေလးေျပာျပမယ္ေနာ္။ ငရုတ္သီးကို ဆားေလး၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလး နည္းနည္းထည့္၊ ေရထည့္ျပီး ပ်စ္ေနေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ခ်င္းေလး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးနည္းနည္း ျခစ္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ မီးကိုေလ်ာ့ျပီး ငရုတ္သီးေမႊေလးကုိ ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ က်က္ေအာင္ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ ခပ္ၾကာၾကာေလး ခ်က္ေပးပါ။ က်က္ျပီဆုိရင္ ငရုတ္သီးေလးေတြက နီညိဳေရာင္ေလး ေျပာင္းသြား ပါတယ္။
ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ ထမင္းထည့္၊ ငရုတ္သီးခ်က္ေလး လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္၊ ျပီးေတာ့ ဆီခ်က္ထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ေလးထည့္၊ ငံျပာရည္ေလးနည္းနည္းထည့္၊ အခ်ဳိမႈန္႕နည္းနည္းေလးထည့္၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ထည့္ ျပီးေတာ့ ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္နယ္။ အရသာကုိေတာ့ ကုိယ္ႏွစ္သက္သလုိေလးေပါ့။ အခု သုပ္ထားတာက နည္းနည္းေလး အခ်ဥ္ကဲထားေပးတယ္။ ၾကက္သားေၾကာ္ေရာ ေျမပဲေၾကာ္ေလးနဲ႕ေရာ စားလုိ႕ရေအာင္ေပါ့။ အစာေၾကလြယ္ရေအာင္လုိ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးရယ္၊ ပူစီနံရြက္ေလးရယ္ ထည့္လုိက္ေသး တယ္။ ျပီးေတာ့ ခံတြင္းရွင္းသြားေအာင္လုိ႕ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ေၾကာ္ေလးတစ္ေတာင့္ ထည့္ေပးလုိက္ တယ္။ ေျမပဲေၾကာ္ေလးေတြ ထည့္လုိက္တယ္။ ၾကက္သားေၾကာ္ေလး တစ္တံုးနဲ႕။ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ဖတ္ေလးေတြ ျဖဴးလုိက္ေတာ့ စားဖုိ႕ အဆင္သင့္ျဖစ္တဲ့ ထမင္းသုပ္တစ္ပြဲ ရပါျပီ။
ေကာက္ညွင္းလက္ဖက္ေျခာက္ေမႊးေမႊးေလးခပ္ထားတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ပဲ သံုးေဆာင္ပါေနာ္ ႕ ႕ ႕
မိတိလိၾကဴးေလး အျမန္ဆံုး ေနေကာင္းလာပါေစ ႕ ႕ ႕

3 comments:

  1. မလုအဲ့ဒီထမင္းသုပ္အတြက္ သံုးထားတဲ့ ငရုတ္သီးမႈန္႕ ကုိရီးယားငရုတ္သီးမႈန္႕ကုိ သံုးထားပါတယ္။ ငရုတ္သီးမႈန္႕ ထမင္းစားဇြန္းသံုးဇြန္းဆုိရင္ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၇ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းေလးကုိ ျခစ္ျပီးထည့္ေမႊ ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဒယ္အုိးထဲဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးအႏွစ္ေဖ်ာ္ထားတာေတြထည့္၊ မီးကုိအနိမ့္ဆံုးေလ်ာ့ျပီး ငရုတ္သီးေတြကုိ ေမႊေပးပါ။ ငရုတ္သီးအေရာင္ရဲရဲေလးရမွာပါေနာ္။ စမ္းၾကည့္ပါေနာ္။

    ReplyDelete
  2. မမလုလုရွင့္... ငရုတ္သီးခ်က္အတြက္သံုးရမယ့္ ငရုတ္သီးမွဳန္႕ကို ကိုရီးယားငရုတ္သီးမွုန္႕မရွိဘူး ဆိုရင္ ဘယ္လိုငရုတ္သီးမွုန္႕မ်ိဳးသုံးလို႕ရမလဲဆိုတာ သိခ်င္လို႕ပါ..ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင့္..

    ReplyDelete
  3. ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕( အေရာင္တင္မႈန္႕)လုိ႕လည္း ေခၚၾကပါတယ္။ တကယ္လုိ႕ အဲ့ဒီအမႈန္႕ေတြ မသံုးခ်င္ဘူးဆုိရင္ ငရုတ္သီးအပုပြအေျခာက္ေတာင့္ကုိ ေရေႏြးနဲ႕စိမ္ေဆး၊ အေစ့ထုတ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီးမွ အေပၚမွာ ေျပာထားတဲ့ နည္းအတုိင္းပဲ သံုးျပီး ခ်က္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ အဆင္ေျပၾကမွာပါေနာ္။

    ReplyDelete