ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္
႕ ႕ ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ ဆိမ့္ေမႊးျပီး
အရသာ အင္မတန္ရွိလွတဲ့ ငါးဥဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ေလး လုပ္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
အခုလုိမုိးရာသီမွာ ငါးဥေတြ အရမ္းေပါပါတယ္
႕ ႕ ႕ ငါးျမစ္ခ်င္းဥေတြ ေစ်းေတြထဲမွာ အစိမ္းအတုိင္းေရာ ျပဳတ္ျပီးသားေရာ အလြယ္တကူ၀ယ္လုိ႕ရပါတယ္ရွင္
႕ ႕ ႕
ငါးဥကုိ အဆိမ့္ေၾကာ္၊ ငါးဥေၾကာ္ႏွပ္၊ ငါးဥခ်က္
အစရွိသျဖင့္ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္တတ္ၾကပါတယ္ ႕ ႕႕
ငါးဥအဆိမ့္ေၾကာ္ေလးနဲ႕ ထမင္းျဖဴပူပူေလးနဲ႕ နယ္ျပီး ငါးဥထမင္းသုပ္လည္း လုပ္စားၾကေသးတယ္ေလ
႕ ႕
ဒီေန႕ေတာ့ ငါးဥကုိ တစ္မ်ဳိးေလးခ်က္စားၾကရေအာင္ေနာ္
႕ ႕ ႕ ငါးဥကုိ အနံ႕ျပင္းလုိ႕ မၾကိဳက္ၾကတဲ့ သူေတြ အခုခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ေလးဆုိရင္ေတာ့
ၾကိဳက္မွာေသခ်ာပါတယ္လုိ႕ အာမခံပါရေစ ႕ ႕ ႕
ငါးဥဘာလေခ်ာင္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေလးေတြကုိ
အရင္ျပင္လုိက္ၾကရေအာင္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
ငါးဥ ၂၅ က်ပ္သား၊ မညက္တညက္ၾကိတ္ထားတဲ့ ပုစြန္ေျခာက္
၅ က်ပ္သား၊ ငရုတ္သီးခြဲၾကမ္း ၅ က်ပ္သား (ပုိထည့္လည္းရ)၊ ဆီ ၁၅ က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴၾကိတ္ျပီးသား
ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းေမာက္ေမာက္၊ ၾကက္သြန္နီေထာင္းျပီးသား ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း ၂ ဇြန္း၊
ဆားနဲ႕ ဟင္းခပ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း၊ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊
သၾကားအနည္းငယ္တုိ႕ပါ ႕ ႕ ႕
ငါးဥကုိ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္နည္းနည္းတုိ႕နဲ႕ အရသာသြင္းေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ အရသာသြင္းျပီးသားငါးဥကုိ
ဒယ္အုိးထဲထည့္၊ အေပၚကေန ငါးဥျမဳပ္ေအာင္ ေရထည့္ျပီး ျပဳတ္ေပးပါ။ ငါးဥေလးေတြျပဳတ္တဲ့အခါ
အုိးကပ္တတ္တာမုိ႕ သတိထားျပီး ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။ ငါးဥကုိ ၅ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ရင္ ရပါျပီ။
ျပဳတ္ျပီးသား ငါးဥကုိ အေအးခံျပီး ေျခေပးပါ။
ငရုတ္သီးခြဲၾကမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ သမေအာင္
ေထာင္းထားေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚဒယ္အုိးတင္၊
ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕နဲ႕ ေထာင္ထားတဲ့ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ေတြထည့္ ဆီသတ္ပါ။ ငရုတ္သီးဆီသတ္ႏြမ္းလာျပီဆုိရင္
ပုစြန္ေျခာက္နဲ႕ ေျခထားတဲ့ ငါးဥတို႕ကုိ ထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ အရသာအတြက္ ငံျပာရည္၊
ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ စတာေတြ ျဖည့္ေပးပါ။ ငါးဥနဲ႕ ပုစြန္ေျခာက္တုိ႕အထဲ အရသာ၀င္ေအာင္ အထက္ေအာက္
သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ မီးအရွိန္ပံုမွန္နဲ႕ အေၾကာ္အုိးကုိ ဆက္ေမႊေပးပါ။ စုိစုိအိအိေလးကုိ
နယ္ဖတ္စားဖုိ႕ ၾကိဳက္တတ္သူေတြအတြက္ေတာ့ ကုိယ့္စိတ္ၾကိဳက္အေနအထား စုိအိေလးအခ်ိန္ေရာက္ရင္
အေၾကာ္အုိး ခ်လုိက္လုိ႕ရပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႕ ျမည္းမယ္၊ နံနက္ခင္း အဆာေျပ ထမင္းေၾကာ္၊
ထမင္းဆီဆမ္းပဲျပဳတ္တုိ႕နဲ႕ စားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ မီးခပ္ေအးေအးနဲ႕ အခ်ိန္ယူျပီး ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးရေအာင္
ေၾကာ္ေပါ့။ ရာသီေပၚ အသီးအႏွံေတြကုိ အတုိ႕အျမွဳပ္အေနနဲ႕ အစိမ္းျဖစ္ျဖစ္၊ အျပဳတ္ျဖစ္ျဖစ္၊
ခ်ဥ္ဖတ္ေလးေတြ တဲြစားလည္း ထမင္းျမိန္တာေပါ့ေန္ာ ႕ ႕ ႕ တစ္ခါေၾကာ္ရင္ ၂ မ်ဳိးစားလုိ႕ရတာေပါ့ေနာ္ ႕ ႕ ႕
ငါးဥေတြေပါတဲ့အခ်ိန္ ဒီလုိငါးဥဘာလေခ်ာင္ေလးလုပ္စားေတာ့
ေငြကုန္ေၾကးက်လည္းသက္သာ၊ ဟင္းတစ္မယ္လည္းတုိး ၊ ရာသီစာေလးကုိ တာရွည္အစားခံေအာင္လုပ္ထားလုိ႕
အေဆာင္ေနေက်ာင္းသား ေက်ာင္းသူေတြအတြက္လည္း အဆင္ေျပတယ္ေလေနာ္ ႕ ႕ ႕
ဘာလေခ်ာင္ဆုိေတာ့ ဟင္းရံတစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့အတြက္
တြဲဖက္စားလုိ႕ရမယ့္ဟင္းလ်ာေတြကေတာ့ အမ်ားၾကီးပဲေနာ္ ႕ ႕ ႕ မိသားစုအၾကိဳက္ ဟင္းလ်ာေတြခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါ
ဒီလုိဘာလေခ်ာင္ေလးတစ္ပြဲရွိထားရင္ေတာ့ ဆီျပန္ဟင္းေတြ မစားခ်င္တဲ့အခါ ထမင္းျဖဴပူပူေလးနဲ႕လည္း
တြဲစားလုိ႕ရသလုိ အသုပ္ေလးေတြ သုပ္တဲ့အခါလည္း ထည့္သုပ္ၾကည့္ေနာ္ ႕ ႕႕ သိပ္စားေကာင္းတယ္လုိ႕ ႕ ႕ ႕
ခ်စ္ေသာ ေမာင္ႏွမေတြအားလံုးလည္း ပိတ္ရက္ေလး
ေစ်းသြားျဖစ္လုိ႕ ငါးဥေလးေတြ႕တဲ့အခါ ငါးဥဘာလေခ်ာင္ေလး ေၾကာ္စားၾကည့္ပါဦးေနာ္ ႕ ႕ ႕
Have a nice weekend!
0 comments:
Post a Comment