Sunday, August 19, 2018

ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေၾကာ္

ေလွာ္ထားတဲ့ပုစြန္ေလး
 ေထာငး္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္
 ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီ ႕ ႕ ႕
 ေလွာ္ထားတဲ့ပုစြန္ေလးေတြ ထည့္ေမႊ ႕ ႕ ႕
စားလုိ႕ရပါျပီ ႕ ႕ ႕

ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွ္မမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕
ဒီေန႕ေတာ့ မုိးရာသီမွာ ေပါတဲ့ ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေလးကုိ ေၾကာ္ေကၽြးပါရေစေနာ္ ႕ ႕ ႕
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ သန္႕ျပီးသား ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ ၃၀ သား၊ ရိတ္ရိတ္ပါေအာင္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအၾကမ္းပန္းကန္၁ လံုး၊ မညက္တညက္ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း၊ ငရုတ္သီးခြဲၾကမ္း ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း၊ ဆီ ၅ က်ပ္သား၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕နဲ႕ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါ။
သန္႕ျပီးသား ပုစြန္ကုိ ေရစစ္ထားျပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕နဲ႕ နနြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕နဲ႕ နယ္ထားပါ။
ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ သမေအာင္ ေရာေထာင္းပါ ႕ ႕႕
အသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ဒယ္အုိးတည္ျပီး အပူေပးပါ ႕ ႕႕ ဒယ္အုိးေတာ္ေတာ္ေလး ပူလာျပီဆုိရင္ ပုစြန္ေတြ ထည့္ျပီး ေလွာ္လုိက္ပါ ႕ ႕ ႕ ပုစြန္ေလးေတြ အေရာင္ေလးေတြ ရဲလာတဲ့အခါ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ အသာအယာေမႊေပးျပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲ ေျပာင္းထည့္ပါ ႕ ႕ ႕

ျပီးရင္ ဒယ္အုိးထဲဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးထည့္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္စီနဲ႕ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ ႕ ႕ ႕ ဆီသတ္တာေလးေတာ္ေတာ္ေမႊးျပီး ေျခာက္လာျပီဆုိရင္ ခုနက ေလွာ္ထားတဲ့ ပုစြန္ေတြကုိ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ ႕ ႕ ႕ တစ္ခါေလွာ္ထားျပီး ျဖစ္တဲ့အတြက္ ပုစြန္ကေန အရည္ေတြလည္း ထပ္ထြက္မလာေတာ့ပါဘူး ႕ ႕ ႕ ပုစြန္ကလည္း လံုး၀ကုိ ေျခာက္ကပ္ျပီး အခြံမာ အသားေျခာက္နဲ႕ မာေတာက္ၾကီး ၀ါးရတာမ်ဳိးလံုး၀မဟုတ္ဘဲ ပုစြန္အသားေလးေရာ အခြံေလးပါ အလြယ္တကူ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႕ ၀ါးစားလုိ႕ေကာင္းတဲ့အေနအထားေလးမ်ဳိးရပါမယ္ ႕ ႕ ႕ ပုစြန္အရသာ ပုိရွိတာေပါ့ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ဒီလုိမ်ဳိးပုစြန္ေၾကာ္ကုိ ေရွာက္သီး၊ ေၾကာင္လွ်ာသီးစိမ္းပါးပါးလွီးျပီးလည္း သုပ္စားလုိ႕ေကာင္းတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
ပုစြန္ကုိ ေျခာက္ေနတာမွ ၾကိဳက္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ေျခာက္ေနေအာင္ ေၾကာ္လုိ႕လည္း ရပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ဒီတစ္ခါ နလုကေတာ့ ပုစြန္ေလးကုိ ဟင္းခ်က္စားသလုိ အေနအထားမ်ဳိးေလးရေအာင္ ေၾကာ္ထားတာပါ ႕ ႕ ႕
ဒီဟင္းေလးနဲ႕ လုိက္ဖက္မယ့္ အျခားဟင္းလ်ာေတြကေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္သုပ္၊ ရာသီေပၚ ဟင္းသီးဟင္းရြက္စံုတုိ႕စရာ၊ ဆီးျဖဴ၊ သရက္၊ မရမ္း စတဲ့ ဆားရည္စိမ္တုိ႕စရာ၊ ဟင္းရြက္ေၾကာ္၊ ပဲနီေလးၾကာဇံဟင္းရည္၊ ပဲၾကီးဆူးပုတ္ဟင္းရည္၊ ၾကက္ရုိးေခြးေတာက္ဟင္းရည္၊  ဟင္းခါး၊ ခ်ဥ္ေပါင္/ကင္ပြန္း/ကန္စြန္းမွန္ေရာင္ဟင္းရည္ အစရွိသျဖင့္ မိသားစု၀င္ေတြအၾကိဳက္လည္းျဖစ္ေစမယ့္ ဟင္းေလးေတြနဲ႕ တြဲဖက္ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕

1 comment:

  1. မေရ လြန္ခဲ့တဲ့ ၁၀ စု ႏွစ္ေလာင္တဲက မ ဟင္းခ်က္တာကို ၾကည့္ၿပီး လိုက္ခ်က္ခဲ့ရတာ။ love u !

    ReplyDelete