ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါေနာ္ ႕ ႕ ႕
ေမတၱာရပ္၀န္းမီးဖုိေဆာင္ေလးထဲ မေရာက္ျဖစ္တာ အေတာ္ၾကာသြားခဲ့ပါျပီ ႕
႕ ႕
ဖုန္တက္ေနတဲ့ မီးဖုိေဆာင္ေလးကုိ သန္႕ရွင္းေရးေလးလုပ္ ႕ ႕ ႕ အခု ဟင္းပြဲေလးေတြနဲ႕
ျပန္လာပါျပီရွင့္ ႕ ႕ ႕
ဒီေန႕ေတာ့ ခ်စ္တဲ့ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဥပုန္းလုိ႕ေခၚတဲ့ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ၊ ငံုးဥ
ၾကိဳက္ရာသံုးျပီး ပုန္းရည္ၾကီးနဲ႕ခ်က္တဲ့ ဟင္းေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစေနာ္ ႕ ႕ ႕
ဒီဟင္းပြဲေလးက မနက္ျဖန္မနက္အာရုဏ္ဆြမ္းေလာင္းလွဴဖုိ႕အတြက္ ခ်က္ျဖစ္တဲ့ဟင္းလ်ာထဲက
တစ္မ်ဳိးပါရွင္ ႕ ႕ ႕ ဟင္းပြဲေလးက ရုိးရွင္းလွတယ္ဆုိေပမယ့္ အိမ္မွာရွိတဲ့ လူၾကီးလူငယ္ကေလးမေရြး
ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ျပီး ထမင္းျမိန္ေစမယ္ဆုိတာ အာမခံပါတယ္ရွင္ ႕ ႕ ႕
အခု နလုခ်က္ထားတာက ဘဲဥ ၁၅ လံုး၊ ပုန္းရည္ၾကီး ၅ ထုပ္၊ ပုစြန္ေျခာက္
လက္တစ္ဆုပ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊
နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္၊ မန္က်ည္းမွည့္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ဘဲဥ ၁၅ လံုးကုိ ျပဳတ္ျပီးအခြံႏႊာထားပါ။ ျပီးရင္ ေဘးပတ္လည္ကုိ ဓားနဲ႕
မႊန္းေပးပါ။ ပုန္းရည္ၾကီး အႏွစ္ထုပ္ ၅ ထုပ္ကုိ ေရလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ၃ လံုးနဲ႕ ေရာျပီးေဖ်ာ္ထားေပးပါ။
(ပုန္းရည္ၾကီးအမႈန္႕ထုပ္လည္း သံုးလုိ႕ရပါတယ္)။ ပုစြန္ေျခာက္ လက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ကုိ ေရစိမ္ေပးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ ပါးပါးလီွးထားေပးပါ။ မန္က်ည္းမွည့္ကုိ ေရေႏြးစိမ္ျပီး
အႏွစ္ယူထားေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ရင္ မီးဖုိေပၚဒယ္အုိးတင္၊ ပူလာရင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္
ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီထည့္၊ နႏြင္းမႈန္႕ေလး အနည္းငယ္ထည့္၊ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာရင္
ပုစြန္ေျခာက္ထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႕ ငံျပာရည္ဆီသတ္နံ႕ထပ္ေမႊးလာရင္ ဘဲဥေလးေတြထည့္ျပီး
ဆီသတ္ပါ။ အနံ႕ေမႊးတက္လာပါလာတဲ့အထိ ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ ပုုန္းရည္ၾကီးေတြထည့္ေမႊေပးပါ။
အရသာအတြက္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ထည့္ပါ။ မန္က်ည္းႏွစ္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္အားလံုးဆီျပန္သည္အထိ
မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ တည္ေပးပါ။ ဆီျပန္လာျပီဆုိရင္ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ဥပုန္းခ်က္ေလး
ရပါျပီေနာ္ ႕ ႕ ႕ အစပ္အရသာၾကိဳက္တဲ့သူေတြ အတြက္ အေပၚကေန ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးေလးလွီးျပီးထည့္
႕ ႕ ႕ နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး စိတ္ၾကိဳက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္ ႕ ႕႕
ထမင္းနဲ႕နယ္ျပီး ပုန္ရည္ၾကီးထမင္းနယ္လုိလည္း သုပ္စားလုိ႕ရပါတယ္ေနာ္
႕ ႕႕
အားလံုးပဲ တစ္ေန႕တာကုိ ေကာင္းမြန္ေပ်ာ္ရႊင္စြာနဲ႕ ျဖတ္သန္းႏုိင္ၾကပါေစရွင္
႕ ႕ ႕
ဂြတ္ရွယ္ပဲ ခ်စ္လုေရ တေန႕လိုက္ခ်က္စားအံုးမယ္ ေက်းဇူးလို႕
ReplyDelete