Sunday, September 23, 2012

ေရခူ ေဆးဘဲဥသုပ္ လုပ္စားၾကရေအာင္

Reactions: 


ခ်စ္ေသာ ေမာင္ႏွမမ်ား အားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ... ဒီေန႔ေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ေရခူ ေဆးဘဲဥသုပ္ေလး သုပ္ေကၽြး ပါရေစရွင္ …

ေရခူ (Jelly Fish) ကုိ  Junction Center မွာေတြ႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြ အတြက္ ဆန္းဆန္းျပားျပားေလး လုပ္ေကၽြးလုိ႔ ရေအာင္လုိ႔ ဝယ္ခဲ့မိတယ္ …

အသုပ္အတြက္ ျပင္ဆင္ဖုိ႔ ေရခူကုိ ေရေအးနဲ႔ အနည္းဆံုး (၅) နာရီကေန (၈) နာရီထိ စိမ္ေပးပါ။ အဲ့ဒီလုိ စိမ္တဲ့ အခါမွာလည္း အခါအခြင့္သင့္ရင္ ၂ နာရီျခား တစ္ခါေလာက္ ေရအသစ္လဲျပီး စိမ္ေပးပါေနာ္ ... အဲ့ဒီလုိ စိမ္ေပးျခင္းျဖင့္ ေရခူမွာ ကပ္ေနတဲ့ သဲေတြနဲ႔ အနံ႔ေတြ ထြက္သြားေစတယ္ေနာ္ ...

သုပ္ခါနီးက်ရင္ ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားတဲ့ အုိးထဲကုိ ေရခူကုိ ထည့္ျပီး ၃ မိနစ္ေလာက္ ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။ အဲ့ဒီလုိအခ်ိန္မွာ ေရခူက ပြတက္လာျပီး အတြန္႔ေလး၊ အလိပ္ေလးေတြ ေက်ာက္ခက္လုိ ေဝေဝျဖာျဖာ ထြက္လာတာ ေတြ႕ရမယ္။ ျပီးေတာ့ ငါးေျခာက္နံ႔လုိ အနံ႔ေတြ ျပဳတ္ရည္ထဲ ပါသြားမယ္၊ သဲေတြ ပါသြားမယ္ေနာ္၊ ျပီးေတာ့မွ ေရေႏြးပူထဲကေန ေရခူကို ျပန္ဆယ္၊ ျပီးေတာ့ ေရေအးနဲ႔ ျပန္ေဆးျပီး တစ္လက္မ အရွည္ေလာက္ေလးေတြ ျဖတ္ေပးထား၊ ဇကာထဲ ထည့္စစ္ထားပါေနာ္။

ေရခူခ်ည္းပဲ နည္းေနမွာစုိးလုိ႔ ကၽြန္မ ေဆးဘဲဥေလးေတြပါ ထည့္သုပ္လုိက္တာပါ … ေဆးဘဲဥ မထည့္လည္း ရပါတယ္။ ေဆးဘဲဥေလးေတြ အခြံႏႊာျပီး အစိတ္ေလးေတြ ရေအာင္ လွီးေပးထားပါ။

ေရခူသုပ္အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတုိ႔ကို အခြံႏႊာ၊ အနီကုိ ပါးပါးလွီး ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထား၊ အျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ပါးပါးလွီးေပး၊ တရုတ္နံနံ / ျမန္မာနံနံ နည္းနည္းလွီးထည့္၊  ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည့္ဖုိ႔ ျပင္ထား။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ တရုတ္နံနံ အရုိးတုိ႔ကုိ မညက္တညက္ ထုေထာင္းျပီး ရလာတဲ့ paste ကုိ ပန္းကန္လံုးေလး တစ္ခုထဲကုိထည့္၊ ျပီးရင္ ဆားအနည္းငယ္၊ သၾကား အနည္းငယ္၊ အရသာမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္အက်ဲ ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကုိ ေရေႏြးေလးနဲ႔ စပ္ေဖ်ာ္ျပီး ေမႊလုိက္ေနာ္၊ ျပီးေတာ့ သံပရာရည္ ရြႊဲရႊဲေလး ညွစ္ျပီးေတာ့ ထပ္ေမႊထား၊ အနံ႔ေလး ပုိေကာင္းသြားရေအာင္လုိ႔ ႏွမ္းဆီေမႊးလည္း တစ္စက္ႏွစ္စက္ေပါက္ထည့္။

အားလံုး အသင့္ျဖစ္ရင္ ဇလံု တစ္လံုးထဲကုိ အဆာပလာေတြထည့္၊ ေရခူထည့္၊ ေဆးဘဲဥထည့္၊ ျပီးေတာ့ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ အရသာရည္ေတြ အားလံုးနဲ႔ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါေနာ္ ... အဲ့ဒါဆုိရင္ အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုလွတဲ့ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေမႊး ေရခူ ေဆးဘဲဥသုပ္ေလး ရပါျပီေနာ္ ... အေပၚကေန ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႔ ႏွမ္းေစ့ ျဖဴးဖုိ႔ ေမ့သြားလုိ႔ ေမာင္ႏွမတုိ႔ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္လုိက္ပါဦးလုိ႔ေနာ္

3 comments:

  1. ေရခူေရာ၊ ေဆးဘဲဥေရာၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ ၂မ်ိဳးလံုးေရာမသုပ္စား
    ဘူးေသးပါ။ သြားရည္က်သြားပါတယ္။

    ReplyDelete
  2. မမရွင္ေလးေရ ႕ ႕
    ေရခူခ်ည္းသပ္သပ္က ပထမတစ္ရက္က သုပ္လုိက္တာ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒီတုန္းက ဓာတ္ပံုမရုိက္လုိက္ရဘူး ႕ ႕ ႕ ေနာက္ရက္က် သုပ္မယ္ဆုိေတာ့ ေရခူနည္းေနတာနဲ႕ပဲ ေဆးဘဲဥနဲ႕ ေရာသုပ္လုိက္တာ ႕ ႕ ႕ ေရာသုပ္လုိက္ေတာ့လည္း စားရတဲ့အရသာ တစ္မ်ဳိးေလး ထူးတာေပါ့ေနာ္ ႕ ႕႕ အလည္လာသြားတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ မမ

    ReplyDelete
  3. pdf file lay nae tin pay yin a yan kg mal naw.ph ka nay read tar so top myanmar read lo ma bu. :( sar chin sa yar lay naw.but can't read it all.

    ReplyDelete