ခ်ဳိအိေမႊးဆိမ့္ အရသာနဲ႔
စားလုိ႔ေကာင္းတဲ့ ကဏန္းအခ်ဳိေပါင္း
ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး
မဂၤလာပါရွင္ ...
ေမာင္ႏွမေတြ အတြက္ စားလုိ႔ေကာင္းမယ့္
ကဏန္း အခ်ဳိေပါင္းေလး ခ်က္နည္းေလး မွ်ေ၀ေပးပါရေစဦးရွင္ ...
ဘေလာ့ဂ္မွ ပုိ႔စ္ေတြ
update လုပ္ဖုိ႔က ဒီက ကြန္နက္ရွင္နဲ႔ လုပ္လုိ႔မရဘူး၊ အဲ့ဒါေၾကာင့္မုိ႔ Facebook မွာ
အရင္တင္ျပီးမွ ဘေလာ့ဂ္မွာ တင္ရသလုိ ျဖစ္ေနပါတယ္ ... ဘေလာ့ဂ္မွာ လာေရာက္ ၾကည့္ရႈ အားေပးၾကတဲ့
ေမာင္ႏွမမ်ား အဲ့ဒီ အေျခအေနေလးကို နားလည္ ခြင့္လႊတ္ေပးေစ လုိပါတယ္ေနာ္ ... ၀ုိင္းေတာ္သားမ်ားရဲ႕
အကူအညီနဲ႔ ဘေလာ့ဂ္ေလးကုိ ဆက္လက္ ရွင္သန္ေနေအာင္ ပုိ႔စ္ေတြ တင္ေပးေနမွာပါေနာ္ ...
လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့
ကဏန္း (၇) ေကာင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၅) မႊာ ဓားျပားရုိက္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
(၁) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီေမႊး လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္၊
ခရုဆီ ထမင္းစားဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ဟင္းရြက္ဆီ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္းတုိ႔ပါေနာ္ ...
ကဏန္းေတြကုိ သန္႔ရွင္းေရးလုပ္၊ ၀မ္းဗုိက္ဘက္က အဖတ္ေတြ
ဖယ္ရွားပစ္ျပီး ေရနဲ႔ သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ။ ျပီးရင္ လက္မက အခြံမာေတြကုိ ငရုတ္က်ည္ေပြ႔နဲ႔
ထုေပးပါ။ ပက္လက္လွန္ထားတဲ့ အေနအထားရွိတဲ့ ကုိယ္ထည္ကုိ ခလယ္ကေန အသာယာ ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းေပးပါ။
ေက်ာကုန္းဘက္က အခြံမာရွိေနေတာ့ ၂ ျခမ္းျပတ္မသြားဘဲ ရွိေနမယ္။
သန္႔ရွင္းေရး လုပ္ျပီးသား
ကဏန္းကုိ ၾကက္သားမႈန္႔ရယ္ ႏွမ္းဆီေမႊးရယ္နဲ႔ နယ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ကဏန္း ေပါင္းဖုိ႔
ျပင္ရေအာင္။ လြယ္လြယ္ ျမင္ေအာင္ေျပာ ရရင္ အုိးၾကီးၾကီး တစ္လံုးထဲ ေရေႏြးပြက္ပြက္ ဆူေအာင္
တည္ထားေပးပါ။ ဇကာထဲမွာ ေအာက္ကေန ငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းျပီး ကဏန္းေတြကုိ စီစီရီရီ တင္ထားပါ။
ေရေႏြး ပြက္တာနဲ႔ ကဏန္းေတြ စီထားတဲ့ ဇကာကုိ ထည့္ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ျပီး မိနစ္
(၂၀) ေပါင္းေပးပါ။ အခ်ိန္ ျပည့္သြားရင္ ကဏန္းေတြကုိ တစ္ဘက္လွန္ျပီး ေနာက္ထပ္ (၁၀) မိနစ္
ေပါင္းေပးပါ။
အဲ့ဒီ အခ်ိန္မွာ တစ္ဘက္က
မီးဖုိမွာ ဒယ္အုိးေလးတင္၊ ဟင္းရြက္ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရုိက္ ထည့္
ဆီသတ္၊ ေမႊးလာတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္က အက်ဲနဲ႔ ခရုဆီတုိ႔ကို ထည့္ျပီး ေမႊ၊ မီးပိတ္ျပီး ဒယ္အုိးခ်။
တစ္ဘက္မွာလည္း ေပါင္းထားတဲ့
ကဏန္းေပါင္း ရျပီ။ ပန္းကန္ထဲ ကဏန္းေပါင္းေတြကုိ စီစီရီရီ ထည့္၊ ျပီးေတာ့ ခုနက ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဆီေမႊးသတ္ထားတဲ့ အရည္ေလးေတြကုိ ကဏန္းေပါင္း အေပၚ ႏွံ႔ေအာင္ အသာအယာ ေလာင္းခ် ေပးလုိက္ပါေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ကဏန္းေပါင္း
ခ်ဳိအိဆိမ့္ေမႊး အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုလွတဲ့ ကဏန္းေပါင္းေလးကို စားလုိ႔ ရပါျပီေနာ္ ...
ၾကိဳက္တတ္ရင္ တရုတ္နံနံ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ အဲ့ဒါေတြ ထည့္လုိ႔ရေသးတယ္ ...
အခ်ဥ္ကေတာ့ မလုရဲ႕ အၾကိဳက္
လြယ္ကူရုိးရွင္းျပီး အရသာရွိလွတဲ့ ဘိတ္ခ်ဥ္နဲ႔ေပါ့ ...
ဒါဆုိရင္ ေမာင္ႏွမေတြ အားလံုး အုိေကေလာက္ျပီလုိ႔ ထင္ပါတယ္ … ခ်က္စားရတာ လြယ္တယ္ေလေနာ္
... ေမာင္ႏွမေတြ ခ်က္စားျဖစ္ရင္ မလုကုိလည္း ေကၽြးၾကပါဦးလုိ႔ ...
စားခ်င္စရာ မမလုေရ... သတိရတယ္.. ေပ်ာက္ေနတာၾကာပီေနာ္...
ReplyDeleteကူးကူးေလးေရ ႕ ႕ ႕
ReplyDeleteမလုက အလုပ္မအားတာက တစ္ေၾကာင္း ႕ ႕ ႕ျပီးေတာ့ အင္တာနက္ကြန္နက္ရွင္ကလည္း မေကာင္းဘူးေလ ႕ ႕႕ ပုိ႕စ္ေတြေတာင္ ၀ုိင္းေတာ္သားေတြက တင္ေပးေနရတာမုိ႕ပါ ႕ ႕ ႕ ကူးအပါအ၀င္ မလုခ်စ္ေသာ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကို သတိရလ်က္ပါေနာ္ ႕ ႕ ႕
အရမ္းၾကိုက္တယ္ မမလု
ReplyDeleteThamee Su ေလးေရ ႕ ႕ ႕ အရမ္းၾကိဳက္ရင္ အမ်ားၾကီးစားပါေနာ္ ႕ ႕ ႕ ကဏန္းက စားလုိ႕လည္း ေကာင္း ႕ ႕ ႕အလုပ္လည္းရႈပ္ေလ ႕ ႕ ႕ ဒါေပမယ့္ စားေကာင္းေတာ့ အလုပ္ရႈပ္တာကုိ ေမ့ျပီး စားေတာ့တာေပါ့ေနာ္
ReplyDeleteဒီမွာ ကူစားမယ့္လူမရွိလို ့ဧည့္သည္လာမွာကိုေမွ်ာ္ေနတယ္။
ReplyDeleteစားပစ္မယ္ဗ်ိဳ ့
မမရွင္ေလး ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါဆုိ လုလု ဧည့္သည္လာလုပ္မယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
ReplyDeleteအစ္ကုိေသာမတ္စ္ေရာ ေနေကာင္းလား ႕ ႕ ႕ သတိရတယ္လုိ႕ ႏႈတ္ခြန္းဆက္ေပးပါဦးေနာ္ ႕ ႕႕
စားခ်င္စဖြယ္ေလး
ReplyDeleteျမင္တာနဲ႕ သြားရည္က်တယ္ မလုလုရယ္.။
စာေရးလည္းေကာင္း၊ ဓာတ္ပံုရုိက္တာလည္း ေတာ္၊ အခ်က္အျပဳတ္လည္း ကၽြမ္းက်င္လြန္းတဲ့ ဘက္ေပါင္းစံုေတာ္တဲ့ မေခ်ာ အခုလုိ လာျပီး ေကာ္မန္႕စ္ေပးသြားလုိ႕ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္ ႕ ႕႕ အားေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါရွင္ ႕ ႕
Deleteကဏန္းအခ်ိဳေပါင္းတဲ႕စားခ်င္စဖြယ္ေလး
ReplyDeleteအားေပးသြားပါတယ္အမ
အားေပးသြားတဲ့ ညီမေလး ျမတ္ႏုိးသူကုိ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္
Deleteလုုလုုဟင္းေတြကအျမဲစားေကာင္းမွာေသခ်ာေတာ့တကယ္စားခ်င္တယ္။
ReplyDeleteလုုလုုတင္တုုိင္းအေျပးလာလာၾကည့္ျဖစ္တယ္ေနာ္။
မမအိုုင္အိုုရာ
မမအုိင္အုိရာေရ ႕ ႕ ညီမေလးကုိ အျမဲတမ္းအားေပးေနတဲ့အတြက္ အရမ္းကုိပဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ေနာင္ကုိလည္း အျမဲလာအားေပးဖုိ႕ ဖိတ္ေခၚပါရေစရွင္
Deleteလုလုဂဏန္းအခ်ဳိေပါင္းဟင္းေလးအားေပးသြားပါတယ္ကြယ္။
ReplyDeleteခင္တဲ.အန္တီေလးေမခင္
အန္တီေလးေမခင္ အလည္လာျပီး ဂဏန္းအခ်ဳိေပါင္းေလးကုိ လာျပီး အားေပးသြားလုိ႕ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ရွင္
Deletewow.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteyummy .. thanks
ReplyDeleteMyanmar Tourism