ခ်စ္ေသာေမာင္နွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။
ဒီေန႕မွာေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမမ်ားကုိ ငါးသလဲထုိး အုိးကပ္ေလး ခ်က္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။
ငါးသလဲထုိး အုိးကပ္ဆုိေပမယ့္ ဒီတစ္ခါမွာ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ခ်က္နည္းေလးကုိ မွ်ေ၀မွာျဖစ္ပါတယ္။
ကၽြန္မ ျပီးခဲ့တဲ့နွစ္တုန္းက က်န္းမာေရးအရ ခဲြစိတ္ကုသမႈခံယူရတဲ့အခ်ိန္မွာ အေညွာ္လုပ္လုိ႕မရပါဘူး။
အဲ့ဒီေတာ့ ကၽြန္မက ဟင္းေတြေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကုိ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ စမ္းျပီးခ်က္ျပဳတ္ရင္းနဲ႕ပဲ ရလာတဲ့ အေတြ႕အၾကံဳအသစ္ေလးေတြပါ။
မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ခ်က္ရတာက အေညွာ္မိသက္သာတယ္၊ ျပီးေတာ့ လူပင္ပန္းလည္း သက္သာသလုိ မီးဖုိေဆာင္မွာလည္း သိပ္ျပီး ညစ္ပတ္တာမ်ဳိး မျဖစ္ေစဘူး။ ခ်က္ျပဳတ္ျပီးရင္ေတာ့ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ကုိ သန္႕ရွင္းေရး ျပန္လုပ္ရတာေပ့ါေလ။
ငါးသလဲထုိးအုိးကပ္အတြက္ကေတာ့ ငရုတ္သီးရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္းစပါးလင္ ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ငါးကုိ ဆား၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕နည္းနည္းရယ္၊ နႏြင္းမႈန္႕ရယ္၊ ေထာင္းထားတဲ့ အဆာ ပလာရယ္နဲ႕ ေရာနယ္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ ေဇာက္သိပ္မနက္တဲ့ အ၀က်ယ္ ဖန္ဇလံုၾကီးၾကီးတစ္ခုကုိယူ၊ ဆီေလးထည့္ျပီး နယ္ထားတဲ့ ငါးေတြကုိ အသာအယာ ညီညီညာညာေလး ျဖန္႕ျပီး ထည့္ေပးပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ အဲ့ဒီဖန္ဇလံုကုိ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ထဲထည့္ပါ။ (ကၽြန္မသံုးတဲ့ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္ရဲ႕အားက 1100 W ပါရွင္။ ) ျပီးရင္ ၁၀ မိနစ္ အရင္ အပူေပးလုိက္ပါ။ ၁ဝ မိနစ္ျပီးခဲ့အခါမွာ ငါးေတြကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္ လွန္ေပးလုိက္ျပီး ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ထပ္ျပီး အပူေပးလုိက္ပါ။ ကုိယ္ၾကိဳက္တဲ့ အၾကြပ္အေနအထားရေအာင္ အပူခ်ိန္ထပ္ေပးပါ။ ခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ၾကိဳက္ရင္ အခ်ိန္နည္းနည္းေလ်ာ့ေပးပါ။ ငါးနဲ႕ ပါ၀င္တဲ့အဆာပလာ အနည္းအမ်ားရယ္၊ ကုိယ္ေပးတဲ့အခ်ိန္ရယ္မူတည္ျပီးေတာ့ ငါးကုိ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ျဖစ္ဖုိ႕ ခ်ိန္ညွိရံုပါပဲေနာ္။ အရမ္းလြယ္ကူလြန္းလုိ႕ ခဏခဏ ငါးအုိးကပ္ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။
ငါးအုိးကပ္ထဲမွာ ကုိယ့္စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ေစမယ့္ ပင္စိမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ စတာေတြကုိလည္း ထည့္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
ေနာက္ပိုင္းမွာ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္တာေတြ၊ အမဲသားမြေၾကာ္ေတြ ေၾကာ္တာေလးေတြပါ မွ်ေ၀ေပးပါဦးမယ္ေနာ္။ ေမာင္နွမမ်ားလည္း အဆင္ေျပမယ္ဆုိရင္ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ငါးအုိးကပ္ေလး ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါဦးလားေနာ္။
ငါးအုိးကပ္ထဲမွာ ကုိယ့္စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ေစမယ့္ ပင္စိမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ စတာေတြကုိလည္း ထည့္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
ေနာက္ပိုင္းမွာ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္တာေတြ၊ အမဲသားမြေၾကာ္ေတြ ေၾကာ္တာေလးေတြပါ မွ်ေ၀ေပးပါဦးမယ္ေနာ္။ ေမာင္နွမမ်ားလည္း အဆင္ေျပမယ္ဆုိရင္ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ငါးအုိးကပ္ေလး ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါဦးလားေနာ္။
ငါးသလဲထုိးအုိးကပ္ဟင္းလည္းႀကိဳက္တယ္ ငါးဘဲျဖဴ အုိးကပ္ဟင္းလည္းႀကိဳက္တယ္
ReplyDeleteပုိးပုိး
ေရာက္ေနျပီး ငါးသလဲထုိးအုိးကပ္ေလးစားေနပါတယ္...
ReplyDeleteအရမ္းကုိၾကိဳက္လုိ႔ခြင္႔မေတာင္းပဲစားမိတာပါ။
ထမင္းပြဲေရွ႕မွာ..ငါးဟင္းတခြက္.ခ်က္ထားတာေတြ႔လို႔..
ReplyDeleteစားလိုက္တယ္..ေကာင္းထာ
အစ္မ ေရ ညီမလည္း mircrowave နဲ႔ ခ်က္တာေတြ အကုန္သေဘာက်တယ္ article တစ္ခုအေနနဲ႔ သပ္သပ္ထားေပးပါလား... ျပီးေတာ့ တစ္ခုေတာင္ဆိုခ်င္ပါတယ္...ညီမဆီမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ေတြ အမ်ားၾကီးရွိေနတာ ဘယ္လိုလုပ္စားရမလဲ မသိလို႔ microwave နဲ႔ ခ်က္စား၊ ေၾကာ္စားလို႔ ရမယ့္နည္းေလးရွိရင္ တင္ေပးပါအံုးလို႔ ေနာ္......
ReplyDeleteI think we should re consider using Mircrowave, the Scientists found that it has side effects to human body. I would suggest to avoid using this much.
ReplyDeleteပုိးပုိးေရ ႕ ႕မမလုလည္း ငါးအုိးကပ္ဟင္းေတြ ၾကိဳက္တယ္။
ReplyDeletejasmine ေရ ႕ ႕ ခြင့္ေတာင္းစရာ မလုိပါဘူး စားပါေနာ္။
Margret Joe စားသာစားပါ။ အားမနာနဲ႕။
ညီမေလးေျပာသလုိ label သီးသန္႕ထားေပးပါမယ္ေနာ္။ ပုစြန္ေျခာက္ေတြလည္း ဟင္းျဖစ္ေအာင္ တင္ေပးပါမယ္ေနာ္။
anonymous ေျပာသလုိ ကၽြန္မလည္း microwave ရဲ႕ side effect ေတြကုိ စဥ္းစားမိတယ္။ အလြန္အကၽြံအသံုးျပဳတာ မဟုတ္ဘဲ အရမ္းကုိ ေညွာ္တဲ့ဟင္းလ်ာေတြ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါ အသံုးျပဳတာပါေနာ္။ သတိေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါ တယ္ေနာ္။
microwave ရဲ႕ ဆိုးက်ိဳးေတြအေၾကာင္းေရးထားတဲ့ မေခ်ာရဲ့ ပို့စ္ေလးကို ဖတ္ၾကည့္ပါအံုး မလုလုရွင့္။ အေနာက္ႏိုင္ငံေတြမွာေတာ့ microwave ကို ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား သံုးတာမေတြ့မိဘူး။ လြန္ခဲ့တဲ့ ၆ႏွစ္ ၇ႏွစ္တုန္းကေတာ့ ကြ်န္မလဲ microwave ေတာ္ေတာ္သံုးတယ္။ ေနာက္ပိုင္းေတာ့ ဆိုးက်ိဳးရွိတယ္ဆို တာ သိလာရလို့ မသံုးေတာ့ဘူး။ မေခ်ာရဲ့ပို့စ္ေလးကို ဖတ္လိုက္ရေတာ့မွ ေသခ်ာသိလာရလို့ မလုလုကိုလဲ ဖတ္ၾကည့္ေစခ်င္လို့ပါ။ http://www.missgreenlady.com/2010/12/blog-post_1079.html
ReplyDeleteမမလု ..ခုေရာ ေနေကာင္းပီလား
ReplyDeleteေမ့ကုိ မွတ္မိလား??? facebook မသုံးေတာ့လုိ႕ မေတြ႕တာ ၾကာပီ.. ငါးသလဲ အုိးကပ္ စားခ်င္လုိက္တာ..ဒီမွာ ငါးပုဇြန္ေသးေသးမေရာင္းၾကဘူး
အိမ္မွာေတာ့ ပ်င္းတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ေတာင္ microwave နဲ႕ ေၾကာ္တယ္..
microwave သုံးလုိ႕ လူေတြ က်န္းမာေရးထိခုိက္တယ္ဆုိတာ သက္ေသမရွိေသးပါဘူး.. အသီးအရြက္ေတြ အသားငါးေတြထဲက vitamin ေတြ ဘာေတြ ေရာ့သြားတာပဲ ရွိတာပါ.. ေနာက္တခုက Microwave နဲ႕ ခ်က္တဲ့အခါ ေသခ်ာက်က္ေအာင္ က်က္ဖုိ႕ သတိထားဖုိ႕ပါပဲ
သုေတသန စာတမ္းေတြထဲမွာ microwaveနဲ႕ ခ်က္လုိ႕ လူေတြ ေရာဂါရတယ္ဆုိတာ မေတြ႕ေသးပါဘူး.. ဒီမွာ ရွာလုိ႕ရပါတယ္
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/
Microwave side effect is well known, one easily think how intense radiations effect the Chromozones in meat and vegetables, even in water. One who do not believe can carry on using it.All modernised techniques have brought some bad things, the simple way of living is the best.
ReplyDelete