Thursday, September 15, 2011

ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္

ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္
ကုိယ္တုိင္လုပ္ ကင္မ္ခ်ီ
ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါ။
ဘေလာ့ဂ္က ဖြင့္လုိက္ ပိတ္လုိက္ျဖစ္ေနတာမုိ႕ ဘေလာ့ဂ္ေလး ပြင့္တုန္း ရွိတာေလး ကမန္းကတမ္း တင္လုိက္တာပါ။
ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ေလးပါေနာ္။
ကင္မ္ခ်ီက ကုိယ္တုိင္လုပ္တဲ့ ကင္မ္ခ်ီပါ။ အဲ့ဒါကုိ ပါးပါးေလးေတြ လွီးပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ျပည္ၾကီးငါးရယ္၊ ပုစြန္ရယ္၊ ပဲျပားရယ္၊ ၾကြက္နားရြက္မႈိရယ္၊ မုန္လာဥနီရယ္၊ တရုတ္နံနံတုိ႕ရယ္ကုိ အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ လွီးသင္ထားပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးဓားျပားရုိက္ ဆီပူထဲထည့္ ဆီသတ္ျပီးေတာ့ ပဲျပားထည့္၊ ျပည္ၾကီးငါးရယ္ ပုစြန္ရယ္ထည့္၊ ျပီးေတာ့ မုန္လာဥနီရယ္၊ ၾကြက္နားရြက္မႈိေလးရယ္ထည့္ေၾကာ္၊ နည္းနည္းေလးႏြမ္းသြားျပီဆုိတာနဲ႕ ကင္မ္ခ်ီထည့္၊ ထမင္းေတြထည့္၊ ၾကက္သားမႈန္႕ေလးထည့္၊ ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေၾကာ္။ ျပီးရင္ အေပ့ါအငန္ျမည္း၊ အနံ႕ေမႊးရေအာင္လို႕ တရုတ္နံနံရြက္ေလး ရိတ္ရိတ္ပါေအာင္ လွီးထားတာေလး ထည့္လုိက္တယ္။ အဲ့ဒါဆုိ ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ရျပီေနာ္။ လြယ္တယ္၊ စားလို႕ေကာင္းတယ္ေနာ္။ လုပ္စားၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။
ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္က ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ ေရးထားျပီးသားေပမယ့္ ဘေလာ့ဂ္မွာ မတင္ရေသးလုိ႕ တင္ေပးလုိက္တာပါေနာ္၊
အားလံုးအဆင္ေျပၾကပါေစ။

2 comments:

  1. က်ေနာ္တို႔ ေၾကာ္စားတာနဲ႔ မတူဘူး..။
    မလုလုေၾကာ္တာ ပိုျပည့္စံုတယ္..။
    အစာမ်ားတယ္..။
    တရုတ္နံနံ အနံ႔မၾကိဳက္ဘူး..။
    ဖယ္စားသြားတယ္ေနာ္..။ဟိ

    ReplyDelete
  2. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)September 15, 2011 at 8:57 PM

    စားခ်င္တယ္
    တကယ္စားရရင္ေကာင္မွာ
    ကင္မ္ခ်ီအရင္လုပ္ရဦးမယ္
    ေနာက္မွ မလုလုဆီနည္းလာယူဦးမယ္

    ReplyDelete