Sunday, July 25, 2010

၀က္ကလီစာသုပ္

Reactions: 

     ခ်စ္ေသာ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမတုိ႕ကုိ ၀က္ကလီစာသုပ္ေလး မွ်ေ၀ေပး ပါရေစဦးေနာ္။ ဒီဟင္းအမယ္ကုိေတာ့ မမၾကီး Guniess ရဲ႕ အလွဴတုန္းက ေရးေပးခဲ့တာေလးပါေနာ္။ ေမာင္ႏွမေတြလည္း အဆင္ေျပခဲ့ရင္ သုပ္စားလုိ႕ရေအာင္လုိ႕မွ်ေ၀ေပးလုိက္ရတာပါေနာ္။         
            လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၀က္ကလီစာ အစံု အသည္း၊ ႏွလံုး၊ အူခ်ဳိ၊ အခ်င္း၊ အူပိတ္၊ အူမၾကီး၊ နားရြက္ စတာေတြကုိ ၀ယ္ပါ။ နာနတ္ပြင့္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ေရွာက္သီး/သံပရာသီး/ရွာလကာရည္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ဆီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေရွာက္ရြက္/တရုတ္နံနပင္/ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ေၾကာ္တုိ႕ပါေနာ္။
ကလီစာေတြကုိ မန္က်ည္းသီးမွည့္ရယ္၊ ဆားရယ္နဲ႕ နယ္ေဆးေပးပါေနာ္။ အူခ်ဳိနဲ႕ အခ်င္းကုိလည္း သီးသန္႕ ေသခ်ာေဆးေပးပါ။ အားလံုးကုိ ေသခ်ာ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ျပီးတဲ့ အခါက်ရင္ ကလီစာေတြကုိ ဆား၊ သၾကားတုိ႕နဲ႕ နယ္ေပးပါေနာ္။
ျပီးရင္ ဒယ္အုိးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီထည့္ ဆီပူလာရင္ အူမၾကီး၊ အူခ်ဳိ၊ အူပိတ္နဲ႕ အခ်င္း တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ၊ နာနတ္ပြင့္ ေလးငါးဖဲ့ေလာက္ ထည့္ပါ။ ကလီစာေတြထဲက စိမ့္ထြက္ရည္ေတြ ကုန္တဲ့အထိ ေၾကာ္၊ ျပီးရင္ေတာ့ အသည္းႏွလံုးနဲ႕ နားရြက္ေတြကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါေနာ္။ အေရာင္လွေအာင္ရယ္၊ အရသာခ်ဳိေအာင္ရယ္လုိ႕ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ကုိ အသားစိမ္းထြက္ရည္ခမ္းခါနီးက်ထည့္ေပးပါေနာ္။ ေရခမ္းျပီဆုိရင္ အသည္းႏွလံုးနဲ႕ နားရြက္ ေတြကုိ ဆယ္ျပီး သီးသန္႕ဖယ္ထား၊ က်န္တဲ့ကလီစာေတြ ႏူးေအာင္လုိ႕ေရေလးထည့္ထည့္ျပီး ထပ္တည္ေပး၊ အဲ့ဒါေတြ ႏူးတဲ့အခါက်မွ အသည္းႏွလံုးနဲ႕ နားရြက္ေတြ ျပန္ထည့္ျပီး အားလံုးႏူးေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ (အသုပ္အတြက္ျဖစ္တဲ့အတြက္ ႏူးအိေနေအာင္ တည္ရမွာမဟုတ္ဘဲ ၀ါးလုိ႕ေကာင္းရံု ႏူးေအာင္ပဲ တည္ရမွာပါေနာ္။)
ျပီးေတာ့မွ ကလီစာေတြကိုေအးေအာင္ အေအးခံျပီးေတာ့ အသုပ္သုပ္ဖုိ႕ မထူမပါးေလးလွီးေပးပါေနာ္။ အသုပ္ထဲထည့္သုပ္မယ့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေရွာက္ရြက္တုိ႕ကုိလည္း မထူမပါးလွီးေပးထားေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ေတာ့မွ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ လွီးထားတဲ့အသားေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း စတာေတြထည့္၊ အခ်ဥ္အတြက္ ေရွာက္ရည္/သံပရာရည္/ ရွာလကာရည္ ၾကိဳက္တာထည့္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕ေရာထည့္၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ သၾကား၊ ဆား အားလံုးထည့္ျပီး သမေအာင္ေရာနယ္ေပးပါေနာ္။ အေပါ့အငန္ကေတာ့ ကုိယ့္စိတ္ၾကိဳက္ ထည့္ေပးျပီး အေပၚကေန တရုတ္နံနံ/ၾကက္သြန္ျမိတ္/ေရွာက္ရြက္ျဖဴး၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလး ျဖဴးေပးလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ၀က္ကလီစာသုပ္ေလး ရပါျပီေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ စားျမိန္ေစမယ့္ ၀က္ကလီစာသုပ္ေလးရပါျပီေနာ္။ ထမင္းျဖဴနဲ႕ပဲ စားစား၊ ဆန္ျပဳတ္ေလးနဲ႕ပဲ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္တာပဲျဖစ္ျဖစ္ သိပ္ကုိ အဆင္ေျပေစပါတယ္ေနာ္။

3 comments:

  1. စားခ်င္စရာေတြ...မၾကာခင္လုပ္စားရေတာ့မယ္။

    ReplyDelete
  2. စားခ်င္လိုက္တာ မလုရယ္

    ReplyDelete
  3. အစားမွာေတာ႔ မရွင္ေလး ရယ္ မစူးႏြယ္ရယ္ ေရႊစင္ဦး ရယ္ အျမဲဆံုတယ္
    လုစားမယ္ မလုေရ

    ေကာင္းမွေကာင္းဘဲ

    ReplyDelete