ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ မနက္ျဖန္ဆုိ စေနေန႕ ရံုးပိတ္တယ္ေနာ္။ ရံုးပိတ္ရက္မွာ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ဘာေလးခ်က္စားၾကရင္ေကာင္းမလဲလုိ႕ ညအိပ္ရာ၀င္ကတည္းက စိတ္ကူးနဲ႕ စီစဥ္ေနၾကမွာ မဟုတ္ပါလားေနာ္။
ဒီေတာ့ ပိတ္ရက္မွာ ေမာင္ႏွမေတြအားလံုး ခ်က္ျပဳတ္တာကုိ အခ်ိန္လည္း ေပးႏုိင္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဆိတ္ပဲဟင္း၊ ငါးပိေၾကာ္လုိ႕လည္း ေခၚတဲ့ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္၊ ကန္စြန္းကင္ပြန္းေၾကာ္နဲ႕ အတုိ႕အျမွဳပ္ေလး လုပ္စားၾကရေအာင္ေနာ္။
ဆိတ္ပဲဟင္းခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဆိတ္အရုိးအသားတဲြ (၅၀) က်ပ္သား၊ ကုလားပဲ လက္ဘက္ရည္ေသာက္ပန္းကန္လံုး (၂) လံုး၊ၾကြက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ကရေ၀းရြက္၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ မာဆလာ၊ ဆား၊ ခ်င္း၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ဆီ၊ ငရုတ္သီး အပုပြေတာင့္၊ မုိးေမွ်ာ္ ငရုတ္သီး တုိ႕ပါေနာ္။
ကုလားပဲကုိေတာ့ မခ်က္မီ ညကတည္းက ေရစိမ္ထား၊ မနက္က်ရင္ ပဲေတြကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေရေဆးျပီးေတာ့ ျပဳတ္ေပးပါ။ ကြၽန္မက ဟင္းလည္းအက်က္ျမန္ေအာင္၊ မီးလည္း အကုန္သက္သာေအာင္လုိ႕ ကြၽန္မ pressure cooker ကုိပဲ အသံုးျပဳျပီး ပဲကုိ ႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါတယ္။
ဆိတ္အရုိးအသားတြဲကုိ မခုတ္ထစ္မီ ညွီနံ႕သက္သာရေအာင္ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္နဲ႕ နယ္ေပးထားျပီး 15 မိနစ္ေလာက္ ထားလုိက္ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ခ်င္းကုိ ေထာင္းျပီး အရည္ညွစ္ယူ၊ ျပီးေတာ့ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ထည့္ျပီး ခပ္နာနာ နယ္ေပးထားပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ အခံြႏႊာထား၊ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္နဲ႕ ေရာေထာင္းထားေပးပါေနာ္။ ကရေ၀းရြက္ကုိလည္း ေရနဲ႕သန္႕စင္ေအာင္ေဆးျပီး အရြက္ေလးေတြ ေျခြေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ရင္ ဒယ္္အုိးကုိ မီးဖုိေပၚတင္၊ ဆီထည့္၊ ငရုတ္သီးမုိးေမွ်ာ္ကုိ ေတာင့္လံုးေၾကာ္ျပီး့ ဖယ္ထား၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ကုိ ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ ဆိတ္သားကုိထည့္ျပီး ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ေတြနဲ႕ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ကရေ၀းရြက္နဲ႕ သစ္ဂ်ပုိးေခါက္ထည့္ျပီး ဆိတ္သားထဲက ထြက္လာတဲ့ ေရေတြ ကုန္တဲ့အထိ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိးဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ခုနကေတာ့ ဆိတ္သားေတြကုိ ပဲျပဳတ္ထားတဲ့ pressure cooker ထဲထည့္ျပီး ေရာလုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီအုိးကို မီးဖုိေပၚတင္၊ 15 မိနစ္ၾကာေအာင္တည္၊ အေငြ႕ေတြက အုိးထိပ္ေခါင္းကေလးကေန တရွဴးရွဴးနဲ႕ ထြက္လာပါမယ္၊ ျပီးရင္ မီးပိတ္၊ အုိးကုိခ်က္ခ်င္းမဖြင့္နဲ႕၊ ေတာ္ၾကာ အေငြ႕ေတြရဲ႕ အရွိန္နဲ႕ ကုိယ့္မ်က္ႏွာကုိ လာကပ္ေနဦးမယ္။ 5 မိနစ္ေလာက္ ေနျပီးေတာ့မွ အုိးကုိဖြင့္၊ ဆိတ္ရုိးေရာ၊ ပဲေရာ အေနအထားကုိၾကည့္၊ မာဆလာေလးအုပ္၊ ေရထပ္ထည့္ျပီး ေနာက္ထပ္ 15 မိနစ္ေလာက္ ထပ္တည္ေပးေနာ္။ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ အခ်ိန္ၾကာၾကာ တည္ေပးႏုိင္ ရင္ေတာ့ ဆိတ္ရုိးလည္း ႏူးျပီးအထဲက အရသာ ပုိထြက္လာမွာျဖစ္ပါတယ္ေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးကုိ ခ်၊ အေပါ့အငံအရသာျမည္းျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးေတာင့္လံုးေၾကာ္ေလးေတြ ထည့္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ဆိတ္ပဲဟင္း ရပါျပီေနာ္။
ငါးပိေၾကာ္နည္းကုိေတာ့ ဒီမွာ ေရးျပီးသားပါေနာ္။ http://lulucooking.blogspot.com/2007/08/blog-post_8843.html အဲ့ဒီလင့္ခ္မွာ ျပန္ဖတ္ၾကည့္ပါေနာ္။
ကန္စြန္းကင္ပြန္းေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ကန္စြန္းရြက္၊ ကင္ပြန္းရြက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕၊ငါးပိစိမ္းစား၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ကန္စြန္းရြက္ႏွင့္ ကင္ပြန္းရြက္ကုိ သန္႕စင္ေအာင္ေရေဆးျပီးေတာ့ အရုိးအရြက္ေတြကုိ သင္ထားေပးပါ။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ငရုတ္သီးေထာင္းထား၊ အဲ့ဒီအထဲ ပုစြန္ေျခာက္ေလးေတြထည့္ျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားေပးပါေနာ္။
ျပီးရင္ ဒယ္အုိးၾကီးၾကီးကုိယူ၊ ကန္စြန္းရြက္ေတြေရာ ကင္ပြန္းရြက္ေတြေရာ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အားလံုးတုိ႕ကုိ သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဆီေလးထည့္ျပီးေတာ့ ဒယ္အုိးကုိ အဖံုးအုပ္ျပီး မီးဖုိေပၚ တင္ေပးပါ။ မီးအားေကာင္းေကာင္းနဲ႔ပဲ တည္ေပးပါေနာ္။ ဟင္းရြက္ေတြ ႏြမ္းသြားျပီး ကန္စြန္းရြက္ကေန အရည္ေတြ ထြက္လာႏုိင္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ အုိးအဖံုးကုိ ဖြင့္၊ အရြက္ေတြထဲ အရသာ၀င္ေအာင္ ေမႊေပးျပီး မီးအား ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ပဲ ဆက္တည္ေပးပါေနာ္။ ေရလည္းခမ္းေလာက္ျပီ၊ အရြက္ေတြလည္း ႏူးေလာက္ျပီ၊ ဆီေလးလည္းပ်ံလာျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငံကုိ ျမည္း၊ လုိတဲ့အရသာ ထပ္ျဖည့္ျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးနဲ႕ ကန္စြန္းကင္ပြန္းေၾကာ္ေလးရပါျပီေနာ္။
တုိ႕စရာကေတာ့ သခြားသီး၊ တညင္းသီးျပဳတ္၊ မွ်စ္ျပဳတ္၊ ရံုးပတီသီးျပဳတ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေပါ့။
ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားလည္း ဒီတစ္ပတ္ပိတ္ရက္မွာ အဆင္ေျပရင္ အခုလုိ ဟင္းစံုတဲြေလး ခ်က္စားၾကည့္ပါဦးေနာ္။
ဒီေတာ့ ပိတ္ရက္မွာ ေမာင္ႏွမေတြအားလံုး ခ်က္ျပဳတ္တာကုိ အခ်ိန္လည္း ေပးႏုိင္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဆိတ္ပဲဟင္း၊ ငါးပိေၾကာ္လုိ႕လည္း ေခၚတဲ့ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္၊ ကန္စြန္းကင္ပြန္းေၾကာ္နဲ႕ အတုိ႕အျမွဳပ္ေလး လုပ္စားၾကရေအာင္ေနာ္။
ဆိတ္ပဲဟင္းခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဆိတ္အရုိးအသားတဲြ (၅၀) က်ပ္သား၊ ကုလားပဲ လက္ဘက္ရည္ေသာက္ပန္းကန္လံုး (၂) လံုး၊ၾကြက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ကရေ၀းရြက္၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ မာဆလာ၊ ဆား၊ ခ်င္း၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ဆီ၊ ငရုတ္သီး အပုပြေတာင့္၊ မုိးေမွ်ာ္ ငရုတ္သီး တုိ႕ပါေနာ္။
ကုလားပဲကုိေတာ့ မခ်က္မီ ညကတည္းက ေရစိမ္ထား၊ မနက္က်ရင္ ပဲေတြကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေရေဆးျပီးေတာ့ ျပဳတ္ေပးပါ။ ကြၽန္မက ဟင္းလည္းအက်က္ျမန္ေအာင္၊ မီးလည္း အကုန္သက္သာေအာင္လုိ႕ ကြၽန္မ pressure cooker ကုိပဲ အသံုးျပဳျပီး ပဲကုိ ႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါတယ္။
ဆိတ္အရုိးအသားတြဲကုိ မခုတ္ထစ္မီ ညွီနံ႕သက္သာရေအာင္ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္နဲ႕ နယ္ေပးထားျပီး 15 မိနစ္ေလာက္ ထားလုိက္ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ခ်င္းကုိ ေထာင္းျပီး အရည္ညွစ္ယူ၊ ျပီးေတာ့ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ထည့္ျပီး ခပ္နာနာ နယ္ေပးထားပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ အခံြႏႊာထား၊ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္နဲ႕ ေရာေထာင္းထားေပးပါေနာ္။ ကရေ၀းရြက္ကုိလည္း ေရနဲ႕သန္႕စင္ေအာင္ေဆးျပီး အရြက္ေလးေတြ ေျခြေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ရင္ ဒယ္္အုိးကုိ မီးဖုိေပၚတင္၊ ဆီထည့္၊ ငရုတ္သီးမုိးေမွ်ာ္ကုိ ေတာင့္လံုးေၾကာ္ျပီး့ ဖယ္ထား၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ကုိ ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ ဆိတ္သားကုိထည့္ျပီး ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ေတြနဲ႕ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ကရေ၀းရြက္နဲ႕ သစ္ဂ်ပုိးေခါက္ထည့္ျပီး ဆိတ္သားထဲက ထြက္လာတဲ့ ေရေတြ ကုန္တဲ့အထိ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိးဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ခုနကေတာ့ ဆိတ္သားေတြကုိ ပဲျပဳတ္ထားတဲ့ pressure cooker ထဲထည့္ျပီး ေရာလုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီအုိးကို မီးဖုိေပၚတင္၊ 15 မိနစ္ၾကာေအာင္တည္၊ အေငြ႕ေတြက အုိးထိပ္ေခါင္းကေလးကေန တရွဴးရွဴးနဲ႕ ထြက္လာပါမယ္၊ ျပီးရင္ မီးပိတ္၊ အုိးကုိခ်က္ခ်င္းမဖြင့္နဲ႕၊ ေတာ္ၾကာ အေငြ႕ေတြရဲ႕ အရွိန္နဲ႕ ကုိယ့္မ်က္ႏွာကုိ လာကပ္ေနဦးမယ္။ 5 မိနစ္ေလာက္ ေနျပီးေတာ့မွ အုိးကုိဖြင့္၊ ဆိတ္ရုိးေရာ၊ ပဲေရာ အေနအထားကုိၾကည့္၊ မာဆလာေလးအုပ္၊ ေရထပ္ထည့္ျပီး ေနာက္ထပ္ 15 မိနစ္ေလာက္ ထပ္တည္ေပးေနာ္။ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ အခ်ိန္ၾကာၾကာ တည္ေပးႏုိင္ ရင္ေတာ့ ဆိတ္ရုိးလည္း ႏူးျပီးအထဲက အရသာ ပုိထြက္လာမွာျဖစ္ပါတယ္ေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးကုိ ခ်၊ အေပါ့အငံအရသာျမည္းျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးေတာင့္လံုးေၾကာ္ေလးေတြ ထည့္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ဆိတ္ပဲဟင္း ရပါျပီေနာ္။
ငါးပိေၾကာ္နည္းကုိေတာ့ ဒီမွာ ေရးျပီးသားပါေနာ္။ http://lulucooking.blogspot.com/2007/08/blog-post_8843.html အဲ့ဒီလင့္ခ္မွာ ျပန္ဖတ္ၾကည့္ပါေနာ္။
ကန္စြန္းကင္ပြန္းေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ကန္စြန္းရြက္၊ ကင္ပြန္းရြက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕၊ငါးပိစိမ္းစား၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ကန္စြန္းရြက္ႏွင့္ ကင္ပြန္းရြက္ကုိ သန္႕စင္ေအာင္ေရေဆးျပီးေတာ့ အရုိးအရြက္ေတြကုိ သင္ထားေပးပါ။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ငရုတ္သီးေထာင္းထား၊ အဲ့ဒီအထဲ ပုစြန္ေျခာက္ေလးေတြထည့္ျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားေပးပါေနာ္။
ျပီးရင္ ဒယ္အုိးၾကီးၾကီးကုိယူ၊ ကန္စြန္းရြက္ေတြေရာ ကင္ပြန္းရြက္ေတြေရာ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အားလံုးတုိ႕ကုိ သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဆီေလးထည့္ျပီးေတာ့ ဒယ္အုိးကုိ အဖံုးအုပ္ျပီး မီးဖုိေပၚ တင္ေပးပါ။ မီးအားေကာင္းေကာင္းနဲ႔ပဲ တည္ေပးပါေနာ္။ ဟင္းရြက္ေတြ ႏြမ္းသြားျပီး ကန္စြန္းရြက္ကေန အရည္ေတြ ထြက္လာႏုိင္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ အုိးအဖံုးကုိ ဖြင့္၊ အရြက္ေတြထဲ အရသာ၀င္ေအာင္ ေမႊေပးျပီး မီးအား ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ပဲ ဆက္တည္ေပးပါေနာ္။ ေရလည္းခမ္းေလာက္ျပီ၊ အရြက္ေတြလည္း ႏူးေလာက္ျပီ၊ ဆီေလးလည္းပ်ံလာျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငံကုိ ျမည္း၊ လုိတဲ့အရသာ ထပ္ျဖည့္ျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးနဲ႕ ကန္စြန္းကင္ပြန္းေၾကာ္ေလးရပါျပီေနာ္။
တုိ႕စရာကေတာ့ သခြားသီး၊ တညင္းသီးျပဳတ္၊ မွ်စ္ျပဳတ္၊ ရံုးပတီသီးျပဳတ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေပါ့။
ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားလည္း ဒီတစ္ပတ္ပိတ္ရက္မွာ အဆင္ေျပရင္ အခုလုိ ဟင္းစံုတဲြေလး ခ်က္စားၾကည့္ပါဦးေနာ္။
ဆရာလစ္တုန္း ပို႕စ္အသစ္ခုိးတင္တာ၊ အလုပ္ဆက္လုပ္လုိက္ဦးမယ္ေနာ္ :P
အား ... စားျခင္တယ္။ စားျခင္တယ္။
ReplyDeleteစားခ်င္တယ္။ ဆိတ္ပဲ မစားရတာၾကာၿပီ :(
ReplyDeleteေျသာ္...ဒို့မလဲ လုလုဘေလာ့ဂ္ထဲ ၀င္၀င္ျကည့္ျပီး အိမ္မွာ လက္စြမ္းေတြျပရလြန္းလို႔ အ၀တ္အစားေတြလဲ က်ပ္ကုန္ျကျပီ။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ေပါ့ေလ မနက္ဖန္ စေန
ReplyDeleteေနာက္ျပီး ဆိတ္ပဲဟင္းကလဲ မစားရတာ ေတာ္ေတာ္ျကာေနျပီဆိုေတာ့........
ေက်ဇူးပဲလုလုေရ...
ဆိတ္ပဲကိုကိုယ္႔ဟာကိုယ္ခ်က္စားတုန္းက ရိုးရိုးဘဲဆီသတ္မဆလာအုပ္ၿပီးခ်က္စားတာ... လုလုနည္းေလးကစနစ္က်တယ္... ပိုလဲေကာင္း ပိုလဲေမႊးမဲ႔ပံုဘဲ... စမ္းခ်က္ၾကည္႔မယ္....
ReplyDeleteအားးးးးးးးးးးး
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေလး။ အိုေက မမလု။ ခဏေနေစ်းသြားမယ္။ ျပန္ခ်က္မယ္။ အဟဲ။
မေန ့က ရံုးကလူေတြကို သမီးေခၚျပီး မန္မန္ခ်က္ေကြ်းမယ္။ လာခဲ့လို ့ေျပာေတာ့ သူတို ့လာတယ္။ ေစာလာၾကတာ။
ကထမ သမီးကိုၾကည့္ျပီးသူတို ့နားမလည္ဘူး။ မီးငယ္ ဘာေတြလုပ္ေနတာလဲတဲ့။
သမီးက မမလု ဘေလာ့ကို ဖြင့္ျပီး အဲဒါကို ဖတ္လိုက္ ခ်က္ဘို ့ျပင္လိုက္နဲ ့လုပ္ေနတာေလ။
အဟဲ
ဒါေပမယ့္ မမလုေရးထားတာ ေကာင္းေတာ့ သမီးခ်က္တာလဲ ေကာင္းသြားတာေပါ့။
ေက်းဇူး
ခင္တဲ့
မလုေရ.. ဆိတ္သားမစားရတာၾကာေတာ့ ေမ့သလုိေတာင္ ရွိေနျပီ.. ဒီမွာေတာ့ ဆိတ္သားအစား ၀က္နံရုိးနဲ႔ပဲ စားရတယ္.. တုိ႔စရာ ပန္းကန္ၾကီးက စားခ်င္စရာ.. ဒညင္းသီးလည္း စားခ်င္တယ္... :)
ReplyDeleteမမလုလုေရ အားလံုးၾကိဳက္တယ္ အိမ္ေရာက္မွပဲခ်က္စားေတာ့မယ္ ဒီမွာခ်က္စားရတာအဆင္မေၿပလွဘူး
ReplyDeleteလာလာပဲငမ္းေနရတာေလ :(
ေထာပတ္သီး
ညွီနံ႕သက္သာရေအာင္ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္နဲ႕ နယ္ေပးထားရတယ္ဆိုတာ မွတ္ထားလိုက္တယ္
ReplyDeleteမလုေရ....ရန္ကုန္ေရာက္မွခ်က္စားရမယ္။။။။
အိအိေလးေရ ႕ ႕ ႕> စားပါေနာ္၊ စိတ္ၾကိဳက္သာစားေနာ္။
ReplyDeleteစုဗူးေလးေရ ႕ ႕ ႕> အခ်ိန္ရရင္ ခ်က္စားပါဦးေနာ္။ လုလုလည္း အလည္လာခဲ့ပါမယ္ေနာ္။
မေလးေရ ႕ ႕ ႕ > အက်ီၤေတြက ေသးသြားတာေနမွာပါေနာ္၊ လူက ၀လာတာေတာ့ မဟုတ္ေလာက္ပါဘူးေနာ္၊ အျမဲအလည္လာတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါမေလးရွင့္။
မေနာ္ေရ ႕ ႕ > စမ္းခ်က္ၾကည့္ေနာ္။ အိမ္လည္လာျပီး လုိက္စားမယ္ေနာ္။
ေက်ာပုိးအိတ္ေလးေရ ႕ ႕ ႕ မမလုကုိက်ေတာ့ ထမင္းစားမဖိတ္ဘူး ႕ ႕ ႕ ခ်က္ရတာေရာ အဆင္ေျပရဲ႕လားေနာ္၊ လုိတာရွိရင္လည္း ေျပာပါေနာ္။
ႏုစံေရ ႕ ႕ ႕> ဆိတ္ရုိးအစား အင္ဒုိနီးရွားဆုိင္ေတြမွာ သုိးသား ရတတ္တယ္ေနာ္၊ သုိးအသားအရုိးတြဲကုိ၀ယ္ျပီး ခ်က္ၾကည့္ပါေနာ္၊ ၀က္နံရုိးနဲ႕ဆုိလည္း ေကာင္းတာပဲေနာ္၊ တုိ႕စရာလည္း စိတ္ၾကိဳက္သာစားေနာ္။
ေထာပတ္သီးေလးေရ ႕ ႕ ႕ အိမ္ေရာက္လုိ႕ ခ်က္စားျဖစ္ရင္ ေခၚဦးေနာ္။ လာစားမယ္ေနာ္။
မမရွင္ေလးေရ ႕ ႕ ႕ လုလုတုိ႕အဖြားက သင္ေပးခဲ့တာေလ၊ လက္ေတြ႕စမ္းၾကည့္သိလား၊ ညွီနံ႕သက္သာေစတယ္။ ရန္ကုန္ေရာက္ရင္ေတြ႕မယ္ေနာ္။
အဲ့ဒါကုိ ခုပိတ္ရက္မွာ ခ်က္စားခ်င္တယ္ ေဒၚေလး။
ReplyDeleteကရေ၀းရြက္နဲ႕ သစ္ဂ်ပုိးေခါက္ကုိ အဂၤလိပ္လုိ ဘယ္လုိေခၚလဲဗ်။ လုပ္ပါဦး။
က်ေနာ္ ခုလာမယ့္ ၾကာသပေတးညေနမွာ ခ်က္ခ်င္တာ။ ျမန္ျမန္လာေျပာေပးေနာ္ ေဒၚေလး။
က်ေနာ္ မငံု ( ကႏၱာရမုိးစက္မ်ား ) ကုိ ခ်က္ေကြ်းခ်င္လုိ႕။ ဟီဟိ။
တူေတာ္ေမာင္ေဇာ္ေရ
ReplyDeleteကရေ၀းရြက္ကုိ အဂၤလိပ္လုိ bay leaf လုိ႕ ေခၚျပီး သစ္ၾကံပုိးေခါက္ကုိ cinnamon လုိ႕ ေခၚတယ္ေနာ္
ဒညင္းသီးျပဳတ္စားခ်င္တယ္ မမလုေရ။ ကန္စြန္းကင္ပြန္းခ်က္လဲ စားခ်င္ပါတယ္။
ReplyDelete