Friday, April 10, 2009

သာမညအလြမ္းေျပ ဟင္းေလးမ်ား



အားလံုးေသာ ေမာင္ႏွမမ်ားမဂၤလာပါရွင္။ အင္တာနက္ကြန္နက္ရွင္က ျပဳျပင္ဆဲကာလမုိ႕ ေႏွးေနတုန္း ပါပဲေနာ္။ ဘေလာ့ဂ္ေလးကုိ မျမင္ရတာလည္း ၾကာသြားျပီ။ ၀ုိင္းေတာ္သားမ်ားရဲ႕ ေက်းဇူးနဲ႕ ဘယ္သူေတြ ဘာေတြလာေအာ္သြားတယ္ဆုိတာကုိေတာ့ သိေနရလုိ႕ စိတ္ထဲ သက္ေတာင့္သက္သာျဖစ္မယ္လုိ႕ထင္ေပမယ့္ တကယ္တမ္း ကုိယ္တုိင္ကုိယ္က်ျမင္ခ်င္၊ ျပန္ေျပာခ်င္ခဲ့မိတာေတာ့အမွန္ပါ။ ဒါေပမယ့္လည္း စိတ္ထဲကပဲ ျမိဳသိပ္ျပီးေတာ့ ကြန္နက္ရွင္ေကာင္းမယ့္တစ္ေန႕ကုိ ေစာင့္ေမွ်ာ္ေနမိေၾကာင္းပါ။

ဒီေန႕မွာေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ သတ္သတ္လြတ္ဟင္းလ်ာေလးေတြနဲ႕ခ်က္ေကၽြးပါရ စဦးေနာ္။ ကၽြန္မ ၁ဝ တန္းစာေမးပြဲေျဖျပီးေတာ့ ကၽြန္မတုိ႕ေမာင္ႏွမေတြကုိ က်ဳိက္ထီးရုိးနဲ႕ သာမည ဘုရားဖူး ခရီးစဥ္ကုိ အိမ္က အၾကီးေတြက လုိက္ပို႕ပါတယ္။ က်ဳိက္ထီးရုိး ကင္ပြန္းစခန္းေတာင္ေျခမွာ အမဝမ္းကြဲေတြရွိလုိ႕ အစားအေသာက္ကိစၥအဆင္ေျပခဲ့ပါတယ္။ က်ဳိက္ထီးရုိးကအျပန္ သာမညေတာင္ကုိ ၀င္ျပီး ဆရာေတာ္ကုိ ဝင္ဖူး ရပါတယ္။

သာမညကုိလည္းေရာက္ေရာ ဓာတ္စက္ၾကီးကတဆင့္ ဘုရားဖူးဧည့္သည္မ်ားကုိ ထမင္းဖိတ္ေခၚေကၽြးေမြးေန တာကုိ ၾကားရပါတယ္။ တစ္ပန္းကန္တည္းစားရမွာမဟုတ္ဘူးတဲ့၊ ၾကိဳက္သေလာက္ အ၀စားတဲ့။ ဆရာေတာ္ ဘုရားက ဒါနျပဳတာတဲ့။ ကၽြန္မလည္း က်ဳိက္ထီးရုိးက အျပန္ဆုိေတာ့ ကေလးပီပီ ေမာေနျပီေလ။ ဗုိက္လည္း ဆာလွျပီ။ ထမင္းေကၽြးတဲ့အေဆာင္ကုိသြားေတာ့ေလ ဘုရားဖူးပရိသတ္ေတြက နည္းတာမဟုတ္ဘူး။ ေကၽြးေမြးဖုိ႕ အခ်က္အျပဳတ္ သန္႕ရွင္းေရး အစစအရာရာ ကူညီေပးေနတဲ့အဖဲြ႕ကလည္း အင္အားေတာင့္ လုိက္တာ၊ စိတ္ေစတနာအျပည့္နဲ႕လည္း ခ်က္ေနလုိက္ၾကတာ။ အားရစရာၾကီး ႕ ႕

ထမင္း၀ုိင္းကုိၾကည့္လုိက္ေတာ့လည္း ကၽြန္အၾကိဳက္ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း၊ ညိဳညိဳအတံုးေလးေတြက ဘာပါလိမ့္ ဆုိျပီး ေမးၾကည့္ေတာ့ ၀ဥတဲ့။ သာမညေရာက္မွ ၀ဥကုိ စျပီးစားဖူးတာ။ ျပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္ပံုစံမ်ဳိး ေလး။ သတ္သတ္လြတ္ဆုိေတာ့ ဘယ္လုိေလးမ်ား ခ်က္ထားသလဲဆုိျပီးေတာ့ စူးစမ္းခ်င္မိတာ။ ျပီးေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးခ်က္ေလးရယ္၊ တုိ႕စရာက ေရသဖန္းသီးကုိ ဆားရည္စိမ္ထားတာ။

ထမင္းဟင္းေတြအားလံုးက အေငြ႕တေထာင္းေထာင္း ထေနတာ၊ အနံ႕ေတြကလည္း ေမႊးၾကိဳင္ေနေတာ့ ကြၽန္မကုိ စားပါေတာ့ စားပါေတာ့လုိ႕ ႏႈိးေဆာ္ေနသလုိပဲ ႕ ႕ ႕ ျပီးေတာ့ ဆာေလာင္ေနတဲ့ ၀မ္းဗုိက္က ပုိးမ်ဳိး ၈၀ ကလည္း တက်ဳပ္က်ဳပ္နဲ႕ အသံေပးလာာသလုိ ခံတြင္းထဲမွာလည္း သြားေရယုိလာပါေတာ့တယ္။ အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ ထမင္း၀ိုင္းမွာထုိင္ျပီး စားဖုိ႕ျပင္လုိက္ပါတယ္။ စစခ်င္းမွာ ၾကီးေတာ္ကုိ ဟင္းေလးေတြ အရင္ ဦးခ်လုိက္ပါတယ္။ (ကုိယ္က အရင္ဦးဆံုးစားခ်င္တာကုိ ဟန္ေဆာင္ျပီး လူၾကီးကုိ အရုိအေသေပးသလုိနဲ႕ အရင္ဦးခ်လုိက္တာ :P)

ျပီးေတာ့ ၀ဥတံုးေလးေတြကုိ စားခ်င္စိတ္ေစာေနတာမုိ႕ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းပန္းကန္ကုိ စျပီး ကုိင္လုိက္ျပီး ၀ဥတံုးေလးရယ္ မွ်စ္ဖတ္ေလးရယ္ ဟင္းရည္ေလးရယ္ အားလံုးမွ်ေအာင္ ခပ္ျပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္လုိက္ပါတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းျပီးေတာ့ ငါးပိခ်က္ပန္းကန္ကုိ လွမ္းျပီး ငါးပိခ်က္တစ္ဇြန္းခပ္ျပီး ထမင္းပန္းကန္ထဲထည့္၊ ျပီးေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးဟင္း တစ္ဇြန္းခပ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္၊ သဖန္းသီးခ်ဥ္တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး စားဖုိ႕ျပင္ပါတယ္။ ၀ဥေလးကုိ ဒီအတုိင္းစားၾကည့္လုိက္ေတာ့ ထုတ္ထုတ္ေလးေတာ့ ၀ါးရတာ ေကာင္းလုိက္တာ။ အနံ႕က မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႕ ပဲပုပ္နံ႕ေလးနဲ႕။ အရသာခ်ဥ္ျဖံဳးေလး၊ ပဲပုပ္ပါေတာ့ေလ အနံ႕ေရာ အရသာပါ ပုိျပီး ဆဲြေဆာင္မႈ ရွိသလုိလုိ၊ ေမာ္လျမိဳင္သူက ေတာင္ေပၚေဒသအစားအစာျဖစ္တဲ့ူ ပဲပုပ္ရဲ႕ အနံ႕နဲ႕အရသာကုိ စစခ်င္းစားဖူးတာလုိ႕ပဲ ဆုိပါေတာ့။ ငါးပိခ်က္ေလးနဲ႕ ထမင္းေလးနဲ႕ နယ္စားၾကည့္လုိက္ေတာ့ ေျမပဲကုိေထာင္းျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ ခ်က္ထားတာ သတ္သတ္လြတ္ငါးပိခ်က္ကေလး၊ ေကာင္းမွေကာင္း၊ ဆိမ့္ခ်ဥ္ငံစပ္ကေလး၊ ျပီးေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူး ဟင္းေလးကုိ စားၾကည့္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ငါးေပါင္းထုပ္လုိ ခ်က္ထားတာ၊ ဒါေပမယ့္ သတ္သတ္လြတ္ေလး စပါးလင္နံ႕ေလးနဲ႕ ၾကက္သြန္နီဥအလံုးလုိက္ေလးနဲ႕၊ စားရတာ အနံ႕ေရာ အရသာပါေကာင္းလုိက္တာ။ ဒီတုန္းက စားေကာင္းေကာင္းနဲ႕ စားလုိက္တာ သံုးပန္းကန္ေတာင္မွ၊ အဲ့ဒီလုိ အစားပုပ္တာ။

ေနာက္တစ္ေန႕မနက္ အိပ္ယာႏုိးေတာ့ မ်က္ႏွာေလးက ေဖာင္းကားမုိ႕အစ္ေနတာပဲ။ အစားေတြ နင္းကန္ စားထားတာကုိး။ သာမညက အျပန္ လက္ေဆာင္ကေတာ့ ၀ဥရယ္၊ ပဲပုပ္ခ်ပ္ရယ္ေပါ့။ အိမ္ေရာက္ေတာ့လည္း ၀ဥကုိ သုပ္စားတာေရာ၊ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႕ခ်က္တာေရာ အစံုလုပ္စားျဖစ္တယ္။ အဲ့ဒီသာမညက အလြမ္းေျပအစားအစာမ်ားကုိ သတိရတဲ့အေနနဲ႕ ခ်က္စားၾကရေအာင္ေနာ္။

မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းအတြက္ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ၀ဥ၊ ပဲပုပ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ သၾကားတုိ႕ပါေနာ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ကုိ ပါးပါးရွည္ရွည္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွွီးျပီး ေရစိမ္ထားပါ။ ၀ဥအတံုးလုိက္ကုိ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီးေတာ့ အံစာတံုးလုိ တစ္လက္မပတ္လည္အရြယ္ေလးေတြ တံုးေပးပါ။ ျပီးရင္ ၀ဥေလးေတြကုိ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕နဲ႕ နယ္ျပီး ခဏႏွပ္ထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာထားျပီး ငရုတ္သီးအပု ေတာင့္နဲ႕ေထာင္းထားေပးပါေနာ္။ ငရုတ္သီးညက္တာနဲ႕ ပဲပုပ္ခ်ပ္ေတြကုိ ထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ။ ပဲပုပ္ညက္ျပီဆုိရင္ ၾကက္သြန္ေတြထည့္ေထာင္းေပးပါ။

မွ်စ္ခ်ဥ္ကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္တုိ႕နဲ႕နယ္ျပီးေတာ့ မွ်စ္ခ်ဥ္ေရျမဳပ္တဲ့အထိ ေရထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူ ေအာင္ တည္ထားေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒီေတာ့မွ မွ်စ္ခ်ဥ္လည္း ပြလာျပီး အခ်ဥ္ဓါတ္ေတြလည္း ထြက္လာတယ္ေလ။ ဒီဘက္မွာ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတစ္လံုးတင္၊ ဒယ္အုိးထဲကုိ ဆီနည္းနည္းေလးထည့္ျပီး ၀ဥေတြကုိ ထည့္ျပီး မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ အၾကာၾကီး ေမႊေေပးပါ။ ၀ဥထဲက ေရေတြထြက္သြားေစတဲ့အျပင္ ခပ္တင္းတင္းေလးျဖစ္သြားေတာ့ ပုိစားေကာင္းတာေပါ့ေနာ္။ ျပီးရင္ ၀ဥေတြကုိ ဒယ္အုိးေဘးနားကပ္ထားျပီး ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ၀ဥေတြနဲ႕ေရာျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္တာ ႏွံ႕သြားျပီဆုိရင္ေတာ့ မွ်စ္ခ်ဥ္အုိးထဲကုိ ဆီသတ္ထားတာေတြ ေလာင္းထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းကုိ တည္ေပးထားပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ေတာ့ အေပါ့အငံအရသာကုိျမည္းျပီး လုိတဲ့အရသာျဖည့္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိက္လုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။ ကၽြန္မတုိ႕အိမ္မွာေတာ့ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္တဲ့အခါတုိင္း တစ္ညသိပ္ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕တည္ထားျပီးမွ စားေလ့ရွိပါတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းက သတ္သတ္လြတ္ဆုိေပမယ့္ ပဲပုပ္နံ႕ေလးသင္းသင္းေလးနဲ႕မုိ႕ အရမ္းအရသာရွိပါတယ္ေနာ္။

ေျမပဲငါးပိခ်က္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ေျမပဲဆန္အစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငရုတ္ သီးအပုပြေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆီ၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။ ေျမပဲဆန္အစိမ္းကုိ အခြာႏႊာျပီး မညက္တညက္ေလးျဖစ္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။ ငရုတ္ဆံုမရွိလည္း ၾကိတ္လုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။ ျပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ေရစစ္ထားျပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေတြကုိ ခပ္ပါးပါးလွီးလုိက္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ကုိလည္း အေစ့ထုတ္ ေရစိမ္ျပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ အခံြႏႊာျပီး ထည့္ေထာင္းပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကုိလည္း ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားလုိက္ပါတယ္။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိေတာ့မွ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီေလးထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလး နည္းနည္းခပ္၊ ျပီးေတာ့မွ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ေထာင္းထားတဲ့ေျမပဲေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ဆားအနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕ကုိလည္း ထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ေျမပဲေတြကုိ ဒယ္အုိးရဲ႕ တစ္ဖက္နားကုိ ကပ္ထားျပီး ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကုိ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ ေျမပဲကုိ ေရာျပီး ေနာက္ထပ္ေမႊေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလည္း ႏူးသြားရေအာင္ အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။ ငါးမိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ အဖံုးဖြင့္ျပီး ဟင္းအုိးမကပ္ရေအာင္နဲ႕ အထက္ေအာက္ သမသြားေအာင္ တစ္ခါေမႊျပီး မီးဖုိကုိ မီးေလ်ာ့ျပီး ဒယ္အုုိးအဖံုးအုပ္ျပီး ေနာက္ထပ္ ငါးမိနစ္ေလာက္ ထပ္တည္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီအျပန္ ေရအက်န္ကုိေတာ့ ကုိယ္ႏွစ္သက္သေလာက္ထား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္၊ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ဟင္းအုိးခ် လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ေျမပဲခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ဟင္း တစ္ခြက္ရပါျပီ။

ငွက္ေပ်ာဖူးႏွပ္ခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူး (၂)ဖူး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ၊ ၾကက္သြန္နီ (၁၀) လံုး၊ စပါးလင္ (၃)ပင္၊ ဆန္မႈန္႕ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ေကာ္မႈန္႕ထမင္းစားဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္အနည္းငယ္၊ ဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆားနဲ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္ တုိ႕ပါေနာ္။

ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ အေပၚက အရင့္ပုိင္းေတြ ႏႊာပစ္ျပီး အတြင္းက အဖူးအႏုပုိင္းေလးကုိ ပါးပါးလွီးျပီး မန္က်ည္းသီးထည့္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေရထဲမွာ စိမ္ေပးပါ (အဲ့ဒီလုိ စိမ္လုိက္ျခင္းအားျဖင့္ ငွက္ေပ်ာဖူး မဲမသြားေစတဲ့ အျပင္ ငွက္ေပ်ာဖူးမွာရွိတဲ့ အေစးေတြလည္း သက္သာသြားေစပါတယ္)။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးေပးထားပါ။ စပါးလင္ကုိ အျပင္က အခြံၾကမ္းေတြဖယ္ပစ္၊ အတြင္းက အႏုပုိင္းေလးေတြကုိ ခပ္ပါးပါးလွီး ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီထဲက အရြယ္ေတာ္အလံုး ႏွစ္လံုးေလာက္ကုိ ခပ္ပါးပါးလွီးေပးထားျပီး က်န္တဲ့ အလံုးေသးေလးေတြကုိ ဒီအတုိင္း သပ္သပ္ဖယ္ထားပါ။ ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုထဲကုိ စပါးလင္ထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ၊ စပါးလင္ညက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္းပါ၊ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီထည့္ေထာင္းေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကုိ ေရထဲကေနဆယ္ယူျပီး ေရစင္ေအာင္ စကာထဲထည့္ျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။

ျပီးရင္ အုိးတစ္လံုးယူ၊ အုိးထဲကုိ ငွက္ေပ်ာဖူး၊ ေထာင္းထားတဲ့ စပါးလင္ၾကက္သြန္၊ ဆန္မႈန္႕၊ေကာ္မႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆီ၊ ၾကက္သြန္နီအလံုးလုိက္တုိ႕ကုိထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ မီးဖုိေပၚ အဲ့ဒီအုိးကိုတင္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ တည္ေပးပါ။ ပထမတစ္ၾကိမ္ ဟင္းအုိးဖ်စ္ဖ်စ္မည္လာ ျပီဆုိရင္ေတာ့ အဖံုးဖြင့္ျပီး ဟင္းေတြကုိ သမေအာင္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ ေရေလးနည္းနည္း ထပ္ထည့္၊ မီးေလွ်ာ့ျပီး ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးပါေနာ္။ ဆီျပန္ခါနီးက်ရင္ ဟင္းကုိ အေပါ့အငန္အရသာျမည္း၊ လုိတာထပ္ျဖည့္ျပီး ခ်လုိ႕ရပါျပီေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးႏွပ္ေလးရပါျပီေနာ္။

ငယ္ငယ္တုန္းက သာမညသြားတုန္းက ခရီးစဥ္အေၾကာင္း ေျပာၾကရင္း အမွတ္တရအေနနဲ႕ ခ်က္စားျဖစ္ခဲ့တာေလးေတြပါေနာ္။ သၾကၤန္အခါတြင္းမွာ သတ္သတ္လြတ္စားခ်င္တဲ့ ေမာင္ႏွမမ်ားအတြက္ လည္း အဆင္ေျပႏုိင္မယ္ လုိ႕ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္ေနာ္။

12 comments:

  1. ျမဴးသွ်ရီApril 10, 2009 at 8:32 AM

    မမလုေရ...........
    အရင္ဆံုးေခ်ာင္းျပီးလာစားပါတယ္

    ReplyDelete
  2. မမလု
    ဒုတိယဆုိေတာ႔ က်န္ပါေသးတယ္ေလ။ ႏွစ္မ်ဳိးစလုံး ႀကိဳက္တယ္။ ဒီမွာ ၀ဥေတာ႔ရွိဘူး။

    ReplyDelete
  3. သာမညေတာ့ မေရာက္ဖူးဘူးဗ်.. အဲလို ဟင္းမ်ိဳးေလးေတြေတာ့ စားခ်င္တယ္ဗ်ာ။

    ReplyDelete
  4. မလုေရ ေျမပဲငပိခ်က္ အတြက္ေက်းဇူးပါပဲ။ ငွက္ေျပာဖူး နဲ ့၀ဥ၊မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းေတာ့ ရန္ကုန္ေရာက္မွပဲလုပ္ စား ေတာ့မယ္။

    ReplyDelete
  5. ေက်းဇူးတင္လိုက္တာ....သက္သတ္လြတ္ ဆြမ္းကပ္စရာ ရွိေနတာနဲ႔ ကြက္တိပဲ။ ကပ္ၿပီးတဲ႔အခါ ကုသိုလ္ေတြ မွ်လိုက္မယ္ေနာ္။ ၀ဥ ဆိုတာ ဘာလဲ မသိဘူး။ ဒီက ထိုင္းဆိုင္မွာ ၀ယ္လို႔ ရမယ္ ထင္တယ္။ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြ သူတို႔ဆုိင္မွာ ေတြ႕ေတြ႕ေနတာ ဘယ္လို ခ်က္ရမွန္း မသိလို႔။ ခု သိသြားၿပီေပါ႔ း)

    ReplyDelete
  6. ဟုတ္တယ္ေနာ္

    သာမညမွာ မန္မန္စားတာ အရမ္းစားေကာင္းတယ္။ ကြ်န္မက ပထမေတာ့မစားဘူး။ တင္းထားတာ။

    ေနာက္မွာ အားလံုးက မီးေလးေရ အရမ္းစားေကာင္းတယ္ ေနာင္တမရေၾကးဆိုလို ့၀င္ဆြဲလိုက္တာ အလာ ေကာင္းမွေကာင္းဘဲ။ တစ္သက္မေမ့ဘူး အဲဒါအရသာကို။

    ခုလဲအမလုလုခ်က္ထားတာကို လာဆြဲတာ။အဟဲ

    ReplyDelete
  7. ဆလိုင္းေရာဘတ္April 27, 2009 at 2:21 AM

    မလုေရ သတ္သတ္လြတ္ဟင္းဆိုျပီး ဘာျဖစ္ လို ့ငံျပာရည္ေတြ ထည့္ခ်က္တာလဲ။

    ReplyDelete
  8. ဆလုိင္းေရာဘတ္ေရ ႕ ႕ ႕
    ပဲငံျပာရည္က သတ္သတ္လြတ္ပါတယ္ေနာ္။
    သတ္သတ္လြတ္ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ ပဲငံျပာရည္ကုိ ထည့္သံုးလုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟင္ငံျပာရည္ကဘယ္လိုလုပ္ၿပီး သတ္သတ္လြတ္မွာလဲငါးေတြကရတာေလ ဟုတ္ဘူးလား

      Delete
    2. ပဲငံျပာရည္လုိ႕ ေခၚတာက Soy Sauce ပါ။ ပဲပုပ္ကေန ထုတ္တာပါေနာ္။ သတ္သတ္လြတ္ပါတယ္ရွင္။

      Delete
  9. ဖတ္ထုတ္ကို သတ္သတ္လြတ္လုပ္စားခ်င္လို႔ ေျပာျပပါလား... တစ္ျခားလြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ျမန္ျမန္ေလး စားလို႔ရမယ့္ သတ္သတ္လြတ္ဟင္းလ်ာေလးေတြရွိရင္တင္ေပးပါအံုးေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ့ ဖက္ထုပ္သတ္သတ္လြတ္လုပ္နည္းေလးလည္း ေရးေပးပါမယ္ ႕ ႕ ႕သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းလ်ာေတြကုိလည္း တင္ေပးပါမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
      အခုတေလာ အလုပ္ပိေနလုိ႕ပါေနာ္

      Delete