Sunday, March 29, 2009

ကၽြန္မ၊ ၀က္ကလီစာဟင္းႏွင့္ ေရွာက္သီးသုပ္



အားလံုးေသာ ေမာင္ႏွမမ်ား မဂၤလာပါေနာ္။ ဒီဘက္မွာ အင္တာနက္ျပန္လည္ျပဳျပင္စစ္ေဆးေနတာမုိ႕ စစခ်င္းမွာ မတ္လ (၂၅) ရက္ေန႕အထိ အင္တာနက္ကြန္နက္ရွင္ေတြ ေႏွးေနမယ္လုိ႕ ေျပာေပမယ့္ အခုေတာ့ ျပင္ဆင္ေနတာ မျပီးေသးတာမုိ႕ ဧျပီလ (၁) ရက္ေန႕ထိ ၾကာျမင့္မယ္လုိ႕ ထပ္မံသတိေပးထားပါတယ္။ အင္တာနက္ကြန္နက္ရွင္ေၾကာင့္ ဘေလာ့ဂ္ကုိ လံုးဝ ဖြင့္မရေပမယ့္ ၀ုိင္းေတာ္သားေတြက ဘေလာ့ဂ္ကုိ တာ၀န္ယူျပီး ရွိေပးေနၾကပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႕လည္း ကၽြန္မ အင္တာနက္မေကာင္းေသာ္ျငားလည္း ၀ုိင္းေတာ္သားမ်ား၏ အကူအညီနဲ႕ ဟင္းအသစ္ေလးတစ္ပြဲ မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။

ကၽြန္မ စတုတၳတန္းမွာ ပတ္တီးအေဖြးသားနဲ႕ ဇာတ္ထဲက မင္းသားျဖစ္ခဲ့တဲ့အေၾကာင္းကုိ ပဲၾကာဇံသုပ္ ပုိ႕စ္ေလးထဲ ေရးျပီးပါျပီ။ အခုတစ္ခါမွာေတာ့ စတုတၳတန္း ေက်ာင္းပိတ္ခါနီးမွာ ျဖစ္ခဲ့တဲ့အေၾကာင္းေလးကုိ ေျပာျပပါရေစဦးေနာ္။ ကၽြန္မ စတုတၳတန္းတက္ေနတုန္း စာေမးပြဲေတြ နီးေတာ့ ကၽြန္မတုိ႕ အခ်ိန္ပုိတက္ရၾကတယ္ေလ။ အဲ့ဒီတုန္းက ေလးတန္းဆုိတာ အစုိးရစစ္ (ျမိဳ႕နယ္စစ္) မုိ႕လုိ႕ ဆရာ/ဆရာမေတြက ေက်ာင္းသားေတြကုိ ပိတ္ရက္မွာ အခ်ိန္ပုိေခၚျပီး ေက်ာင္းသားေတြကုိ စာဖိသင္ေပးပါတယ္။ မူလတန္းေက်ာင္းေလးမုိ႕ ေလးတန္းဆုိတာ အဲ့ဒီေက်ာင္းမွာ အၾကီးဆံုးအတန္း၊ ဆရာ/ဆရာမေတြကလည္း စိတ္အပူဆံုး၊ ေအာင္ခ်က္ ေကာင္းေအာင္လည္း လုပ္ၾကရတာမုိ႕ေလ ကၽြန္မတုိ႕ကုိ အခ်ိန္ပုိစာသင္ေပးပါတယ္။

အဲ့ဒီေန႕က စေနေန႕။ ကၽြန္မ အခ်ိန္ပုိေက်ာင္းတက္ရမွာမုိ႕ အိမ္ကေန ထမင္းခ်ဳိင့္ထည့္ေပးလုိက္ပါ တယ္။ ၾကံဳလုိ႕ ထမင္းခ်ဳိင့္အေၾကာင္း လွ်ာရွည္ပါဦးမယ္ေနာ္။ ငယ္တုန္းက ထမင္းခ်ဳိင့္ေလးေတြက သတၱဳခ်ိဳင့္ေလ၊ ေလးေထာင့္အျပားေလးေတြ၊ ဟင္းထည့္တဲ့အံက ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္ခုတည္းပါတာရွိသလုိ၊ ခပ္ေသးေသး ႏွစ္ခုပါတာလည္းရွိတယ္။ ကၽြန္မခ်ဳိင့္က အဲ့ဒီေန႕က ဟင္းႏွစ္မ်ဳိးမုိ႕လုိ႕ ဟင္းခ်ဳိင့္ႏွစ္ခုနဲ႕ဟာ။ ပံုမွန္ဆုိရင္ ထမင္းခ်ဳိင့္ထည့္ျပီးတုိင္း လက္သုပ္ပု၀ါေလးနဲ႕ ထုပ္ျပီးမွ ေက်ာင္းကုိ ယူလာရတာ။ ဒါေပမယ့္ အဲ့ဒီေန႕က ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ စတန္႕ထြင္လာတာ၊ ထမင္းခ်ဳိင့္ကုိ လက္သုပ္၀တ္နဲ႕ မထုပ္ဘဲနဲ႕ ထမင္းခ်ဳိင့္ သပ္သပ္၊ လက္သုပ္၀တ္သပ္သပ္ သယ္လာတယ္။ ထည့္ေပးလုိက္တဲ့ ဟင္းကလည္း ၀က္ကလီစာဟင္းနဲ႕ ေရွာက္သီးသုပ္။  ၾကိဳက္လြန္းလုိ႕ မနက္ကတည္းက ေန႕လည္က်ရင္ ရွယ္စားပစ္လုိက္မယ္လုိ႕ စိတ္ထဲ ေတးထားတာ။ ဒီလုိနဲ႕ မနက္ေက်ာင္းေခါင္းေလာင္းလည္း ထုိးေရာ ကၽြန္မတုိ႕တေတြ ေလွကားထစ္ကေနအေပၚ ကုိ အလုအယက္ အေျပးအလႊားတက္ၾကပါတယ္။

ေလွကားေပၚအတက္မွာ ကၽြန္မလက္ကုိ ဘယ္သူတုိက္လုိက္မိလဲ မသိပါဘူး၊ ဂလံု ႕ ႕ ႕ ဂလြမ္ ဆုိတဲ့ အသံနဲ႕အတူ ကၽြန္မလက္ထဲက လြတ္က်သြားတဲ ့ထမင္းခ်ဳိင့္ေလးက တမံသလင္းေပၚမွာ ႕ ႕ ႕ စားမယ္လုိ႕ စိတ္ထဲကေန အားခဲထားတဲ့ ၀က္ကလီစာဟင္းေလးရယ္၊ ေရွာက္သီးသုပ္ေလးရယ္၊ ထမင္းေတြရယ္က တစ္စစီ၊ ခ်ိဳင့္ကလည္း အဖံုးတျခား၊ ဟင္းထည့္တဲ့ အံခြက္ေလးေတြက တျခား။ ျမင္ရတဲ့ ျမင္ကြင္းေလးက စိတ္မခ်မ္းသာ စရာ၊ စားရမွာလည္း သဲတရွပ္ရွပ္၊ ပစ္ရမွာလည္း အဆီတ၀င္း၀င္းဆုိတာ ဒါမ်ဳိးထင္ပါရဲ႕လုိ႕ စိတ္ထဲက ေတြးမိတယ္။ မစားလုိက္ရတဲ့ ထမင္းဟင္းေလးကုိ ေလွကားေပၚကေနလွမ္းၾကည့္ရင္း ႏွေျမာလြန္းလုိ႕ မ်က္ရည္လည္မိသလုိ ဘယ္သူ႕ေၾကာင့္ ထမင္းခ်ဳိင့္လြတ္က်သြားရတာလဲဆုိတာကုိ အေျပးအလႊား တရားခံရွာမိပါတယ္။

ေလွကားအတက္ ကၽြန္မေနာက္က ကပ္လ်က္လုိက္ပါလာတာ ေက်ာ္ခုိင္။ စိတ္ထဲက ေတြးလုိက္တယ္ ႕ ႕ ႕ သင္းေၾကာင့္ပဲဲျဖစ္ရမယ္လုိ႕ေလ ႕ ႕ ႕  တကယ္တမ္း ထမင္းခ်ဳိင့္လြတ္က်သြားတာ သူ႕ေၾကာင့္ ဟုတ္၊ မဟုတ္ မသိေပမယ့္ ေနာက္က ကပ္ပါလာသူလည္းျဖစ္၊ ကုိယ္တုိင္လည္း ေန႕လည္စာ ထမင္းငတ္ေတာ့မွာပဲဆုိတဲ့ အေတြးေလးကလည္းရွိေန၊ သူငယ္ခ်င္းေတြကလည္း တစ္ေယာက္ တစ္မ်ဳိး လွမ္းေအာ္ေနတာမုိ႕ ရွက္ရွက္နဲ႕ပဲ ေက်ာ္ခုိင္ကုိ ရန္ရွာပါေတာ့တယ္။ ေက်ာ္ခုိင္ ႕ ႕ ႕ နင့္ေၾကာင့္မုိ႕ ငါ့ ထမင္းခ်ဳိင့္ေတာ့ သြားျပီ ႕ ႕ ႕ ငါ့ကုိ ေန႕လည္စာ စားဖုိ႕ နင္ျပန္ေလ်ာ္ေပးလုိ႕  ေျပာလည္းေျပာ၊ နင့္အေမနဲ႕ ငါ သြားတုိင္မွာလုိ႕ ေျပာလည္း ေျပာ၊ ငုိလည္း ငုိရင္း ေလွကားထစ္ကေန အေျပးအလႊား ဆင္းရင္းနဲ႕ ေမွာက္က်သြားတဲ့ ထမင္းဟင္းေတြကုိ ႏွေျမာတသၾကီးမားစြာနဲ႕ တံျမက္စည္းလွည္း၊ ထမင္းခ်ဳိင့္ကုိေကာက္သိမ္းရင္းေနခဲ့ပါတယ္။

ေနာက္ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ေနေတာ့ အတန္းပိုင္ဆရာမနဲ႕ ဆရာမၾကီးလည္း ကၽြန္မ ထမင္းဘူး ေမွာက္သြားတဲ့အေၾကာင္းလည္း သိသြားပါျပီ။ ေက်ာ္ခုိင့္အေမလည္း ေက်ာင္းကုိ ေရာက္လာျပီး ဆရာမမ်ားထံ ခြင့္ပန္ျပီး ကၽြန္မကုိ ေန႕လည္စာ သူတုိ႕အိမ္မွာ ေကၽြးခြင့္ေတာင္းသလုိ ကၽြန္မကုိလည္း သမီးေလး ဘာမွ စိတ္မညစ္နဲ႕ေနာ္၊ စာေမးပြဲၾကီးနီးေနျပီ၊ ဒီေန႕သမီးထမင္းခ်ဳိင့္ေမွာက္သြားတာအတြက္ စိတ္မေကာင္းလည္း မျဖစ္နဲ႕၊ အန္တီတုိ႕အိမ္မွာ သမီးကုိ ေန႕လည္စာေကၽြးပါမယ္ေနာ္တဲ့။ စိတ္ထဲက ေပ်ာ္သြားေပမယ့္ အန္တီတုိ႕ အိမ္က သမီးထမင္းခ်ဳိင့္ထဲကလုိ ၀က္ကလီစာဟင္းနဲ႕ ေရွာက္သီးသုပ္ေတာ့ ဘယ္ဟုတ္ပါ့မလဲေနာ္လုိ႕ ေမးခ်င္ ေပမယ့္ မေမးရဲခဲ့ပါ။ (ေက်ာ္ခုိင္တုိ႕အိမ္က ေက်ာင္းနဲ႕ ကပ္လ်က္ရွိပါတယ္)။

အဲ့ဒီတုန္းက မစားခဲ့ရတဲ့ ၀က္ကလီစာဟင္းနဲ႕ ေရွာက္သီးသုပ္ အလြမ္းေျပေလး ဒီေန႕ ခ်က္စားတာေလး ကုိ မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။

၀က္ကလီစာခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့ အူခ်ဳိ၊ အခ်င္း၊ ႏွလံုး၊ အသည္းနဲ႕ ၀ယ္လုိ႕ရတဲ့ ကလီစာေလးအစံုရယ္၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးအပြေတာင့္၊ တရုတ္မာဆလာအနည္းငယ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ပဲဆီလုိ႕ ကၽြန္မတုိ႕ေမာ္လျမိဳင္ကေခၚတဲ့ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။

၀က္အူခ်ဳိနဲ႕ အခ်င္းကုိ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ျပီး တစ္လက္မခဲြအရွည္ေလာက္ေလးေတြရေအာင္ ျဖတ္ေပးပါ၊ ႏွလံုး၊ အသည္းတုိ႕ကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေရေဆးျပီး အတံုးသားေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးထားပါ။ ျပီးရင္ ကလီစာေတြကုိ ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္တုိ႕ထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ နယ္ေပးထားပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ခ်င္းကုိလည္း အခြံႏႊာေပးထားပါ။ ငရုတ္သီး အပုေတာင့္ကုိ အညွာေျခြ၊ အေစ့ထုတ္ျပီး ေရစိမ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴခ်င္းတုိ႕ကုိအခြံႏႊာ၊ ေရေဆးေပးထားပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ငရုတ္သီးကုိ အရင္ထည့္ေထာင္း၊ ငရုတ္သီးညက္ရင္ ခ်င္းေထာင္း၊ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ ေထာင္းေပးထားပါ။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္သြားတဲ့အခါ မီးဖုိေပၚ ဆီအုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ခပ္ျပီး ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္ ျပီးတဲ့အခါ  ကလီစာထဲက အသည္းနဲ႕ ႏွလံုးကုိ ဖယ္ျပီး က်န္တဲ့ ကလီစာေတြကုိ ထည့္လုိက္ျပီး ငရုတ္သီးၾကက္သြန္အႏွစ္ေတြနဲ႕ သမေအာင္ အသာအယာေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္လုိက္ပါ။  အသားထဲက ထြက္လာတဲ့ေရနဲ႕ တစ္ရည္ခမ္းေအာင္တည္ျပီးရင္ေတာ့  အုိးအဖံုးဖြင့္၊ ႏွလံုးနဲ႕ အသည္းတုိ႕ကုိထည့္၊ ငရုတ္ဆံုေဆးရည္ေလးထည့္၊ ဒယ္အုိးအဖံုးအုပ္ျပီး ထပ္တည္ေပးပါ။ ဆီျပန္ၾကိဳက္ရင္ ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးႏုိင္ျပီး အရည္ဆမ္းစားခ်င္ရင္ေတာ့ ဆီက်န္ေရက်န္ အခ်ိန္မွာ အေပါ့အငံျမည္း၊ မာဆလာေလးအုပ္၊ လုိတာျဖည့္ျပီး ဟင္းအုိးခ်ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ၀က္ကလီစာဟင္းေလး တစ္ခြက္ရပါျပီေနာ္။

အအီေျပေအာင္အတြက္ ေရွာက္သီးသုပ္ေလးနဲ႕ တဲြစားရေအာင္ေနာ္။

ေရွာက္သီးသုပ္လုပ္နည္းေလးကုိ တစ္ခါက ေဖာ္ျပေပးခဲ့ဖူးပါတယ္ေနာ္။ အခုလည္း ေမာင္ႏွမေတြ ရွာရခက္ေနမွာစုိးလုိ႕ ထပ္ထည့္ေပးလုိက္ပါတယ္။

လုိအပ္တာေတြကေတာ့ ေရွာက္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေျမပဲဆံအေလွာ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ပဲမႈန္႕အေလွာ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္နဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕နဲ႕ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။ ေဂၚဖီထုပ္ၾကိဳက္ရင္လည္း ထည့္လုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။

ၾကက္သြန္နီကုိ အခံြႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးပါေနာ္။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီအခုိးေတြ သက္သာရေအာင္လုိ႕ ေရေဆးျပီး ေသခ်ာညွစ္ပစ္ပါေနာ္။ ေျမပဲဆံအေလွာ္ကုိလည္း မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားေပးပါ။ ျပီးရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ကုိလည္း မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားေပးပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ခပ္ပါးပါးေလးလွီးျပီးေတာ့ ဆီခ်က္ေၾကာ္ထားပါ။ ဆီခ်က္ေၾကာ္ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ျပီး ဒယ္အုိးထဲမွာက်န္တဲ့ဆီေလး နည္းနည္းနဲ႕ ငါးပိစိမ္းစားေလးကုိ လွိမ့္ေပးပါေနာ္။ ငါးပိစိမ္းစားမီးကင္ရင္ အနံ႕အရမ္းျပင္းမွာစိုးရင္ အဲ့ဒီနည္းနဲ႕ပဲ လုပ္လုိက္ပါေနာ္။ ေနာက္ဆံုး ေရွာက္သီးကုိ အခံြသင္၊ ျပီးေတာ့ အတြင္းက အခြံကုိ အလယ္ကေန ခဲြဲျပီးေတာ့ ေရွာက္သီးအသားေတြကုိ ယူပါျပီး ဆားနည္းနည္းထည့္ထားတဲ့ေရထဲ ထည့္စိမ္ပါေနာ္။  ေနာက္ျပီးေတာ့မွ ေရွာက္သီးအသားေတြကုိ ေရထဲကေန ဆယ္ယူျပီး ေရနည္းနည္းညွစ္ေပးလုိက္ပါေနာ္။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီးေတာ့မွ ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ေရွာက္သီးထည့္၊ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ မညက္တညက္ေထာင္း ထားတဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ေျမပဲမႈန္႕၊ ပဲမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး ေသေသခ်ာခ်ာ ႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါေနာ္။ တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ဗုိက္နာသက္သာရေအာင္လုိ႕ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ထည့္ျပီး သုပ္တတ္ပါတယ္။ အေပါ့အငံကုိျမည္းျပီး အငံနည္းနည္းေပါ့ရင္ေတာ့ ငံျပာရည္ေလးနည္းနည္းထည့္သုပ္ပါေနာ္။

အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ ထမင္းျမိန္ေစမယ့္ ၀က္ကလီစာနဲ႕ ေရွာက္သီးသုပ္ေလး ခ်က္စားႏုိင္မယ္လုိ႕ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္ေနာ္။

12 comments:

  1. မလုေရ.. ျပီးခဲ့တဲ့ ပိတ္ရက္ကေတာ့ ပဲၾကာဇံသုပ္စားျဖစ္လုိက္တယ္.. စားေကာင္းတယ္.. ဒီတပတ္လည္း အိမ္မွာ ၀က္ကလီစာေတြ ၀ယ္ထားတာ ရွိေတာ့ ခ်က္စားဦးမယ္.. ေရွာက္သီးသုပ္နဲ႔ကုိ အတူ တြဲစားပစ္မယ္.. (ဒီမွာေတာ့ သံပုယုိသီးေပါ့.. )

    ReplyDelete
  2. မစားရတာၾကာၿပီမမေရ။ ဒီမွာ ဝက္ကလီစာခ်က္စားတာ ၿမန္မာႏိုင္ငံတုန္းကလို စားလို ့မေကာင္းဘူး။
    ေရွာက္သီးေတာ့သုတ္စားၿဖစ္တယ္။သံပုယိုသီးေပါ့

    ReplyDelete
  3. မမလုေရ.........
    ေရွာက္သီးသုတ္လာစားသြားတယ္ေနာ္
    ၀က္သား ကမစားေတာ့ၾကည့္သြားတယ္ေပါ့:D

    ReplyDelete
  4. မမလုေရ............

    အားလုံးႀကိဳက္။
    မိုးေကာင္းသူတုိ႔မ်ား ငတ္ႀကီးက်လုိက္တာေနာ္။

    ReplyDelete
  5. Hi Ma Lu
    Last week I found out that I can buy Wet ka li sa at the Russian Shop near my house. Next week I will try to cook it. By the way I made Mon Nyin Chin. I am exciting to see the end result of mine. Take care

    ReplyDelete
  6. Hello,

    Your blog has been featured in shweDarling.com’s Favourite Myanmar Blogs I: http://www.shwedarling.com/blog/2009/03/29/shwedarlingcoms-favourite-myanmar-blogs-i/

    Cheers,
    shweDarling.com Myanmar Blog

    ReplyDelete
  7. ညီမေလး လုလု ခ်က္တာဆို အားလုံးႀကိဳက္၊ တကယ္ႀကိဳက္၊ အမွန္အကန္ႀကိဳက္.. :)

    ReplyDelete
  8. ယ္လုိ႕ရတယ္လား အရမ္းကံေကာင္းတာပဲေနာ္။ ခ်က္စားပစ္ သံပယုိသီးသုပ္ေလးနဲ႕ေပါ့။
    ညီမေလးစုဗူးေရ ႕ ႕ ႕ ခ်က္စားေနာ္။ ရရင္ မမကုိလည္း ေကြၽးဦးေနာ္။
    ျမဴးသွ်ရီေရ ႕ ႕ ႕ ၀က္သားမစားဘူးလားေနာ္။ ေဆာရီးေနာ္။ ေရွာက္သီးသုပ္ေလးေတာ့ အားေပးဦးေနာ္။
    မုိးေကာင္းသူေလးေရ ႕ ႕ ႕
    အစားက လူနဲ႕တည့္တယ္တဲ့ စားမွ က်န္းမာမွာ စားသာစားေနာ္
    ရွင္ေလးေရ ႕ ႕ ႕ ၀က္ကလီစာခ်က္ျပိးရင္ မမလုလည္း ေကြၽးဦးေနာ္။
    မုန္ညင္းခ်ဥ္လည္း အဆင္ေျပမွာပါေနာ္။
    ေရႊဒါလင္မွာ အၾကိဳက္ဆံုးဘေလာ့ဂ္အမည္စာရင္းထဲမွာ ေဖာ္ျပေပးထားတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါေနာ္။
    မမုိးခ်ဳိေရ ႕ ႕ ႕ အမွန္တကယ္ၾကိဳက္၊ တကယ္ၾကိဳက္ အားလံုးၾကိဳက္ဆုိ အိမ္နီးနားခ်င္းသာဆုိ သိပ္ေကာင္းမွာေနာ္။ ေန႕တုိင္း ထမင္းအတူစားလုိ႕ရမွာ

    ReplyDelete
  9. http://www.villain-lay.co.cc/2009/02/blog-post_26.html

    ႀကံဳတုန္းေလး တိုက္ဆုိင္လို႔ အစ္မေရ႕

    ReplyDelete
  10. ဟာရွယ္ပဲမမလုေရ
    ႀကိဳက္မွႀကိဳက္
    ဝက္သားကေတာ္ေတာ္ေကာင္းတဲ့အသားပဲေနာ္:P

    ReplyDelete
  11. ေရွာက္သီးသုတ္နဲ ့ဆိုေတာ့ အအီေျပတာေပါ့...

    ReplyDelete
  12. ဟယ္ ေကာင္းလိုက္တာ။ ဗိုက္ေအာင္႔တာ ေသခ်ာေပ်ာက္သြားရင္ ခ်က္စားပစ္မယ္။ ေက်းဇူးေနာ္။

    ReplyDelete