Sunday, February 22, 2009

မရမ္းသီးေထာင္း

Reactions: 
ကၽြန္မရဲ႕ ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မ အလုပ္မ်ားေနတာေရာ၊ က်န္းမာေရးအညံ့ နည္းနည္းရွိသြားတာေၾကာင့္ ဘာဟင္းမွ ခ်က္မေကၽြးျဖစ္တာ ၾကာပါျပီ။ ဘေလာ့ဂ္ကုိ ကၽြန္မဆီကေန ၀င္လုိ႕ မရတာလည္း ပါပါတယ္။ ေက်ာ္ခြတဲ့ ultra surf လည္း ေက်ာ္လုိ႕မရေတာ့ ကၽြန္မ စီေဘာက္စ္က ေမာင္ႏွမေတြကုိလည္း အေၾကာင္းမျပန္ရတာ ၾကာပါျပီေနာ္။ ကၽြန္မရဲ႕ ဒီဘက္က အေျခအေနအခက္အခဲေလးကုိ ပထမဦးစြာ ေျပာျပျပီး ေတာင္းပန္ပါတယ္ေနာ္။
ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ရာသီစာ မရမ္းသီးေလးေတြကုိ ေထာင္းေကၽြးပါမယ္ေနာ္။ မရမ္းသီးေထာင္းဖုိ႕ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ မရမ္းသီး တစ္ဆယ္က်ပ္သား၊ ငါးပိစိမ္းစား ၂ က်ပ္ခဲြသား၊ ပုစြန္ေျခာက္ (ၾကိဳက္သေလာက္)၊ ငရုတ္သီးစိမ္း (အစပ္စားႏုိင္သေလာက္)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁၀) မႊာ၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ အနည္းငယ္နဲ႕ ဆား၊ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
မရမ္းသီးကုိ ေရေဆး၊ ထက္ျခမ္းခဲြျပီးေတာ့မွ အဖန္ရည္ေတြ ထြက္သြားရေအာင္လုိ႕ ဆားရည္ေလးနဲ႕ စိမ္ေပးထားပါေနာ္။ ျပီးရင္ ငါးပိစိမ္းစားကုိ ေယာက္ခ်ဳိဇြန္းမွာ ကပ္ျပီးေတာ့ မီးကင္ပါတယ္။ (အေအးပုိင္းႏုိင္ငံက ေမာင္ႏွမမ်ား ငါးပိမီးဖုတ္တဲ့အခါ အနံ႕နံမွာစိုးရင္ ငါးပိကုိ ေသခ်ာလံုေအာင္ ထုပ္ျပီးေတာ့မွ ထမင္းအုိး ေပါင္းအုိးနဲ႕ ထမင္းခ်က္တဲ့အခါ ထမင္းက်က္ျပီး ခလုတ္တက္သြားတဲ့အခါ ထမင္းအေပၚဘက္မွာထည့္၊ အဖံုးအုပ္၊ ႏွပ္ေပးျပီး အသံုးျပဳရင္လည္း ရပါတယ္။ သူ႕ကေတာ့ ငါးပိကင္မဟုတ္ဘဲ ငါးပိကုိ က်က္သြားေအာင္ ေပါင္းလုိက္သလုိပါ။) ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကုိလည္း အခြံပါအမႊာလုိက္ မီးအံုးပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးေတြကုိ အခြံေလးေတြ သင္ျပီး သပ္သပ္ဖယ္ထားပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိေတာ့ ေရေဆး၊ အညွာေျခြျပီး ဒယ္အုိးေလးထဲထည့္၊ ေရလည္းနည္းနည္းထည့္ျပီးေတာ့ မီးမွ်င္းမွ်င္းေလးနဲ႕ ေျခာက္ေအာင္ ေလွာ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ေလးေတြကုိလည္း ေလွာ္ပါတယ္ေနာ္။ အဲ့ဒါေတြ အားလံုးလုပ္ျပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ ကၽြန္မက မရမ္းသီးေတြကုိ ေရထဲကေန ဆယ္ယူျပီး ေရစစ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ပုစြန္ေျခာက္ေလးေတြကုိ ဒယ္အုိးထဲထည့္ျပီး မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ ပုစြန္ေျခာက္ေလးေတြကုိ ၾကြပ္သြားေအာင္လုိ႕ ေလွာ္ေပးပါတယ္။ အဲ့ဒီလုိ ေလွာ္လုိက္ျခင္းျဖင့္ ပုဇြန္ေျခာက္နံ႕ ပုိေမႊးသလုိ ပုိျပီးစားလုိ႕ေကာင္းတယ္လုိ႕ ကၽြန္မထင္လုိ႕ပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ငရုတ္ဆံုကုိယူျပီးေတာ့ စစခ်င္းမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ငရုတ္သီးေတြကုိ ေထာင္းပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ေလးေတြ ထည့္ေထာင္းပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္ေတြ ထည့္ေထာင္းပါတယ္။ ပုစြန္ေျခာက္ေလးေတြ မညက္တညက္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မရမ္းသီးေတြကုိ နည္းနည္းခ်င္းစီထည့္ျပီး ထည့္ျပီး ညက္တာညီေအာင္ ေထာင္းပါတယ္။ ဆားေလးနည္းနည္းနဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္ေထာင္းပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ငါးပိစိမ္းစားေတြကုိထည့္ျပီး အားလံုးအထက္ေအာက္ သမေအာင္ ဇြန္းရွည္ရွည္ေလးနဲ႕ ေမႊေပးရင္း ေထာင္းရင္း လုပ္ပါတယ္ေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ အေပါ့အငံေလးျမည္းျပီး ၾကိဳက္တဲ့အရသာကုိ ထပ္ကဲေပးပါေနာ္။ မရမ္းသီးေထာင္းမုိ႕လုိ႕ ငါးပိကုိ နည္းနည္းပဲထည့္ျပီး ေထာင္းပါတယ္။ မရမ္းသီးေထာင္းေတြကုိ ပန္းကန္ထဲ ခပ္ထည့္ျပီးေတာ့ ငရုတ္ဆံုမွာကပ္ေနတာေတြကုိ ထမင္းေလးနဲ႕ ထည့္ေထာင္းျပီး ထမင္းဆုပ္ေလးေတြ လုပ္ျပီး တူ၊ တူမေတြကုိ ေကၽြးလုိက္ေသးတယ္။ စပ္တယ္၊ ခ်ဥ္တယ္၊ ငံတယ္၊ အရသာစံုလွ်ာကၽြမ္းျပန္ျဖစ္ေနေလရဲ႕ေလ။
မရမ္းသီးေထာင္းနဲ႕ လုိက္ဖက္တဲ့ဟင္းအစပ္ကေတာ့ ဖရံုညႊန္႕ေၾကာ္ခ်က္၊ ပဲပင္ေပါက္ပဲျပားေၾကာ္၊ ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္၊ ဗူးသီးပုတပ္စာဟင္းခါးတုိ႕ပါေနာ္။ ေမာင္ႏွမေတြလည္း အဆင္ေျပရင္ မရမ္းသီးေထာင္းေလး လုပ္စားၾကည့္ၾကဦးေနာ္။ (ငရုတ္ဆံုမရွိခဲ့ရင္ေတာ့ ၾကိတ္စက္ေလးနဲ႕ဆုိရင္လည္း အဆင္ေျပပါတယ္ေနာ္။)

8 comments:

  1. မလု ယူနန္မုန္ညင္းခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလးမ်ားသိရင္ ေရးေပးေစလိုပါတယ္ခင္ဗ်ား..။
    ႀကိဳတင္ေက်းဇူးတင္လ်က္..

    ReplyDelete
  2. မလု
    မရမ္းသီးေထာင္းသေရက်သြားတယ္။
    မလုတုိ႕၀ုိင္းေတာ္သားေတြ ႏွိပ္စက္တယ္။
    စားခ်င္တယ္
    :((
    ခင္ၾကည္ျပာ

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္လိုက္တာ။ စားခ်င္လိုက္တာ။ ဘယ္ေတာ့မ်ားမွ ပါလိမ့္။ :(

    ReplyDelete
  4. မလုေရ.. မရမ္းသီးေထာင္းေတာ႔ အရမ္းစားခ်င္တယ္။
    ဒီမွာ မရမ္းသီးက မရိွဘူးရယ္။ း(

    ReplyDelete
  5. အေပၚက မမ၀ါေျပာသလုိ လိုက္ေျပာလိုက္တယ္ မလုေရ.. စားခ်င္တယ္..စားခ်င္တယ္.. ဒီမွာ မရမ္းသီး မရွိဘူး.. :D

    ReplyDelete
  6. KMA ေရ ႕ ႕ ယူနန္မုန္ညင္းခ်ဥ္ေတာ့ မမလုမသိဘူးေနာ္။ သိတဲ့မုန္ညင္းခ်ဥ္လုပ္နည္းေတာ့ ေရးေပးပါမယ္ေနာ္။
    ညီမခင္ၾကည္ျပာေရ အလည္လာတဲ့အတြက္ေက်းဇူးပါ။
    ၀ုိင္းေတာ္သားမ်ား ႏွိပ္စက္သလုိ ျဖစ္သြားရင္ ခြင့္လႊတ္ပါေနာ္။
    megumi, war lay နဲ႕ ႏုစံေရ
    မမလု မတ္လ ၂ ရက္ေန႕မွာ တုိက်ဳိလာဖုိ႕ ရွိပါတယ္။ မရမ္းသီးသယ္ခဲ့ေပးရမလား။
    မမလုကုိ ဆက္သြယ္လုိက္ပါေနာ္။ ေမးလ္ပုိ႕လုိက္ပါေနာ္။

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete