Thursday, January 22, 2009

ငါးနီတူမန္က်ည္းသီးစိမ္းသုပ္


အားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးနီတူေျခာက္ကုိ မန္က်ည္းသီးစိမ္း ႏုႏုေလးေတြ ေထာင္းထားတာနဲ႕ သုပ္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။ အရင္တစ္ခါတုန္းကလည္း ငါးနီေျခာက္ကုိ သုပ္ေကၽြးဖူးေပမယ့္ ရာသီစာေလး ရတုန္း သုပ္စားရတာမုိ႕ ေနာက္တစ္နည္းနဲ႕ သုပ္တာေလးကုိ မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။

လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငါးနီတူေျခာက္ (၁၅) က်ပ္သား၊ မန္က်ည္းသီးစိမ္းႏုႏု (လူၾကီးလက္တစ္ဆုပ္စာ)၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၂) လံုး၊ ၾကက္သြန္နီ (၃) လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၇) မႊာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း (အစပ္စားႏုိင္သေလာက္)၊ ငရုတ္ေကာင္းေလွာ္ေစ့ (၁၀) ေစ့၊ ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႕ အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
ငါးနီတူေျခာက္ကုိ ေခါင္းနဲ႕ ဗုိက္ေတြကုိ ဖယ္ရွားပစ္ပါ။ ငါးပိစိမ္းစားကုိ မီးကင္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ အခံြႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ အညွာေျခြ၊ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။ မန္က်ည္းသီးစိမ္းကုိ အျပင္က အခြံကုိ ဓားပါးေလးနဲ႕ျခစ္၊ ေရေဆး၊ ေရစစ္ေပးထားပါ။

ငါးေျခာက္ကုိ သန္႕စင္ျပီးတဲ့အခါမွာ မီးဖိုေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ငါးေျခာက္ ထည့္ျပီး ငါးေျခာက္ကုိ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ၾကြတ္လာေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ။ နည္းနည္းေတာ့ ေညွာ္ပါတယ္။ ငါးေျခာက္ေလွာ္ျပီးတဲ့အခါ သီးသန္႕ဖယ္ထားေပးျပီး အဲ့ဒီဒယ္အုိးနဲ႕ပဲ ငရုတ္သီးေတြကုိ ထည့္ျပီး မီးခပ္ေႏြးေႏြးနဲ႕ေလွာ္ပါမယ္။ ငရုတ္သီးေတြ က်က္ျပီဆုိရင္လည္း သီးသန္႕ဖယ္ေပးထားပါ။

ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုထဲကုိ မီးကင္ထားတဲ့ ငါးပိစိမ္းစား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ငရုတ္ေကာင္း တုိ႕ကုိ ထည့္ေထာင္းပါ။ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေတြကုိလည္း ငရုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး ေထာင္းပါ။ ေထာင္းတဲ့အခါမွာ ညက္လြယ္ေအာင္လုိ႕ ဆားေလးထည့္ေထာင္းပါတယ္ေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိလည္း ပါးပါးလွီးပါတယ္။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္တဲ့အခါမွာ ဇလံုတစ္လံုးထဲကုိ ေလွာ္ထားတဲ့ ငါးေျခာက္ရယ္၊ လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ေထာင္းထားတဲ့ အဆာပလာေတြရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ေရာနယ္ေပးပါ။ အရသာအေပါ့အငံကုိ ျမည္းျပီး လုိတဲ့အရသာကုိ ကဲထည့္ပါေနာ္။

အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ စားရတာ ခံတြင္းျမိန္ေစျပီး လွ်ာသြက္ေစမယ့္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းနဲ႕ သုပ္ထားတဲ့ ငါးနီတူေျခာက္သုပ္ေလး ရပါျပီေနာ္။ ေဆာင္းခ်မ္းခ်မ္းေလးမွာ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးနဲ႕ တဲြဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္။

6 comments:

  1. အစ္မေရ...အေစာၾကီးလာစားသြားတယ္.. :)

    ReplyDelete
  2. အမလုလုေရ
    ညီမလည္း လာစားသြားတယ္ေနာ္
    မန္က်ည္းသီးစိမ္းနဲ႕ သုပ္စားတာ တစ္ခါမွ မစားဖူးေသးဘူး
    စားခ်င္တယ္
    ခင္ၾကည္ျပာ

    ReplyDelete
  3. ဒီအသုပ္ေလးကုိ ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕ပဲ စားလုိက္ရရင္ အရမ္းျမိန္မွာပဲ အမေရ။ ပုံေလးၾကည့္ရုံနဲ႕ အရမ္းကုိ စားခ်င္လာတယ္။

    ReplyDelete
  4. သြားရည္ယိုစရာႀကီး။ ဒီမွာေတာ့ ငါးနီတူလဲ မရ၊ ငါးမဲတူလဲ မရ၊ မန္းက်ည္းသီးစိမ္း ႏုႏုေလးေတြကေတာ့ ေ၀လာေ၀းးး။ :(

    ReplyDelete
  5. Fan ေရ ႕ ႕ အေစာၾကီးလာစားေတာ့ မ်ားမ်ားစားရတာေပါ့ေနာ္။ ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္။
    ညီမခင္ၾကည္ျပာေရ ႕ ႕ လာလည္သြားတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါ။ မန္က်ည္းသီးစိမ္းနဲ႕သုပ္တာလည္း တစ္မ်ဳိးေလးအရသာေပါ့ေနာ္။
    ဦးေနာ္ တီတီခင္ ကေလးေလးတုိ႕ေရ ႕ ႕ အမ်ားၾကီးစားသြားေနာ္။ အလည္လာလုိ႕ ေက်းဇူးပါေနာ္။
    ဂ်မ္းေလးေရ ႕ ႕ ဟုတ္တယ္ ထမင္းျဖဴပူပူေလးနဲ႕စား၊ ေရေႏြးၾကမ္းေလးေသာက္၊ သိပ္ေကာင္းတာပဲေနာ္။
    ကုိေစးထူးေရ ႕ ႕ ငါးနီတူ၀ယ္လုိ႕ရမယ္ထင္ပါတယ္။ မန္က်ည္သီးစိမ္းမရွိရင္လည္း သံပုရာရည္၊ ေရွာက္ရည္ေလးနဲ႕ သုပ္စားေနာ္။ အလည္လာလုိ႕ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete