Saturday, November 15, 2008
ဗယာေၾကာ္သုပ္
ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဗယာေၾကာ္၊ စမူဆာတုိ႕ကုိ ပဲဟင္းရည္ေလးနဲ႕ သုပ္တာေလး လုပ္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။ ရာသီဥတုကလည္း ေဆာင္းေလေအးေလးတုိးေ၀ွ႕လုိ႕ ေအးလာခ်ိန္မွာ ပူပူရွိန္းရွိန္းစပ္စပ္အစားအစာေလးတစ္ခုေလာက္ လုပ္စားရင္ေကာင္းတဲ့ အစားအစာေလး တစ္မ်ဳိးပါ။
ဗယာေၾကာ္သုပ္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ဗယာေၾကာ္၊ စမူဆာေၾကာ္၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပဲမႈန္႕အစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေရွာက္သီး၊ ဆား၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပူဇီနံ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ မာဆလာအေမႊး၊ မာဆလာအစပ္၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ တုိ႕ပါေနာ္။
ဗယာေၾကာ္ေၾကာ္နည္းကုိေတာ့ http://lulucooking.blogspot.com/2008/02/blog-post_04.html မွာ ေရးေပးထားျပီး ျဖစ္သလုိ စမူဆာေၾကာ္နည္းကုိလည္း http://lulucooking.blogspot.com/2007/11/blog-post_20.html မွာ ေရးထားေပးပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ၾကက္သြန္နီ ၃လံုးေလာက္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႕ကုိ မညက္တညက္ေလး ေထာင္းေပးထားပါ။ က်န္တဲ့ ၾကက္သြန္နီကုိေတာ့ အစိမ္းအတုိင္း ထည့္စားလုိ႕ရေအာင္ ပါးပါးလွီး ေရေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါေနာ္။ေဂၚဖီထုပ္၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္နဲ႕ ပူစီနံရြက္တုိ႕ကုိလည္း ေရေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။ ေဂၚဖီကုိ ပါးပါးေလးေတြလွီးထား၊ ပူစီနံကုိလည္း အေနေတာ္ေလးေတြရေအာင္ ေခၽြေပးထားပါ။ ပဲဟင္းရည္ခ်က္နည္းကုိ ေျပာျပပါမယ္ေနာ္။ ပဲမႈန္႕အစိမ္းကုိ ေရေအးနဲ႕ ေဖ်ာ္ျပီး အားလံုးေၾကသြား ေအာင္ လက္နဲ႕ေျချပီး နယ္ေပးပါ။ ေနာက္မဟုတ္ရင္ ပဲမႈန္႕ေတြက ေရနဲ႕ထိျပီး အလံုးေလး ေတြ ျဖစ္ေနတတ္တာမုိ႕ေနာ္။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ အုိးတစ္လံုးကုိယူ ဆီနည္းနည္းထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ျပီးေတာ့ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကုိ ထပ္ထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ျပီးေတာ့ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ပဲရည္ေတြထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပး၊ အရသာအတြက္ ဆားနဲ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕ေလးထည့္ျပီး ပဲစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္တဲ့အထိ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ အရင္က်ဳိေပးပါ။ ေအာက္ကေန ပဲ မကပ္ေအာင္လည္း ပဲခပ္ပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္လာျပီဆုိရင္ ေရေႏြးေလးထပ္ျဖည့္ျပီး သတိထားက်ဳိပါေနာ္။ ပဲစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္သြားျပီဆုိရင္ အရသာကုိထပ္ျမည္း၊ မာဆလာေလး အုပ္၊ မီးေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ ပဲဟင္းအုိးကုိ တည္ထားလုိက္ပါေနာ္။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ပန္းကန္လံုးထဲကုိ ဗယာေၾကာ္ ႏွစ္ခု၊ စမူဆာ ႏွစ္ခုေလာက္ညွပ္ထည့္၊ ပဲဟင္းရည္ ပူပူေလးဆမ္းထည့္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ေဂၚဖီနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကုိထည့္၊ ပူစီနံကုိလည္း ထည့္၊ ဆားနည္းနည္း၊ ေရွာက္ရည္ေလးညွစ္ (မန္က်ည္းႏွစ္ထည့္ရင္လည္း ရပါတယ္)၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႕ေလး ထည့္၊ ျပီးေတာ့ မာဆလာေလးထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ ေမႊလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ မာဆလာနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ အရသာရွိလွတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ စမူဆာ၊ ဗယာေၾကာ္သုပ္ေလးရပါျပီေနာ္။
(ၾကိဳက္တတ္ရင္ ကုလားပဲလံုးျဖဴနဲ႕ အာလူးကုိလည္း ျပဳတ္၊ ဆီသတ္ျပီး သုပ္တဲ့အထဲ ထည့္စားလုိ႕ ရပါတယ္ေနာ္)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
တီတီလုေရ...ေကာင္းမွေကာင္းဗ်ိဳ့...လိုက္ပြဲနဲ့စားသြားတယ္ဟဲဟဲ
ReplyDeleteမာဆလာဘုရင္လုိ႕လည္း ေခၚၾကတယ္ဟုတ္
ReplyDeleteကုလားေတြ ျကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းမစားၾကဘူး။ ျကက္သြန္နီ သာ အလံုးလုိက္ ျမိဳျကတာ။ ျကက္သြန္ျဖဴ မညက္တညက္ေထာင္းရင္ ကုလားဟင္း ဘယ္စစ္ေတာ့ မလဲ
ReplyDeleteကုလားဗယာေၾကာ္သုပ္ကုိ လာစားသြားတယ္ မေရ
ReplyDeletelooks so nice..yummy!!!!
ReplyDeleteသံလြင္ဟီးရုိးေရ အားေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါ။
ReplyDeleteအမည္မသိ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကုိလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
ညီမေလး မုဒိတာေရ ႕ ႕ ႕ စားရတာအဆင္ေျပရဲ႕လားေနာ္။ ေက်းဇူးေနာ္။
ဒုတိယ အမည္မသိေရ႕ ႕ ႕ ႕ ကၽြန္မ ဘေလာ့ဂ္ေပၚက ဟင္းေလးေတြက ကၽြန္မတုိ႕ မိသားစုမွာ ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဟင္းေလးေတြကုိ မွ်ေ၀တာပါရွင္။ ကုလားဟင္းစစ္စစ္၊ တရုတ္ဟင္းစစ္စစ္ဆုိျပီး တစ္ပံုစံတည္းတူေအာင္ ခ်က္တာကုိ ဆုိလုိျခင္းမဟုတ္ပါဘူး။ အလည္လာျပီး အခုလုိ ေျပာျပေပးတာကုိ ေက်းဇူးပါေနာ္။ ေနာက္တစ္ခါခ်က္တဲ့အခါက် ၾကက္သြန္ျဖဴမသံုးဘဲ စမ္းခ်က္ၾကည့္ပါဦးမယ္ေနာ္။
ဗယာေၾကာ္သုပ္ကေတာ့.ကၽြန္ေတာ့္အႀကိဳက္ပဲဗ်..ဒီမွာေတာ့..ဘယာေၾကာ္၀ယ္ၿပီး..ပူစီနံ၊မဆလာ၊ အခ်ဥ္ရည္ထည့္ၿပီး.ဒီတုိင္းသုပ္စားတာ..အလြယ္ေပါ့..အခုနည္းေလးကုိလဲ.စမ္းၾကည့္ဦးမယ္ဗ်ာ..
ReplyDeleteေက်းဇူးတင္ပါတယ္....