Tuesday, September 9, 2008

ငါးေခါင္းဟင္းခ်ဳိ (မြန္ခ်က္)

Reactions: 

အားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မေမာင္ႏွမေတြကုိ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးေခါင္းဟင္းကို မြန္ခ်က္ေလး ခ်က္ေပးပါမယ္ေနာ္။ မြန္ခ်က္ဆုိေတာ့ မရမ္းျပား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကေတာ့ ဇာတ္လုိက္ေက်ာ္ေပါ့။
ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္ဖို႕ လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေလးေတြကုိ အရင္ေျပာျပမယ္ေနာ္။
(၁) ငါးေခါင္း ၃ ကီလုိ + ငါးစီေပါင္း အနည္းငယ္
(၂) မရမ္းျပား ၂၀ ဂရမ္ (မရမ္းျပားမရွိခဲ့ရင္ သံပုရာသီး သုိ႕မဟုတ္ ေရွာက္သီး သံုးႏုိင္ပါတယ္)
(၃) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ မႊာ (ဓါးျပားထုပါ)
(၄) ငရုတ္သီးစိမ္း (ကုလားေအာ္၊ မုိးေမွ်ာ္) အစပ္စားႏုိင္သေလာက္ထည့္ပါ
(၅) ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီး ၁ လံုး
(၆) ပုဇြန္ငါးပိစိမ္းစား စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခဲြ
(၇) ငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
(၈) ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္
(၉) နံနံပင္ (သုိ႕မဟုတ္) ရွမ္းနံနံ
(၁၀) စပါးလင္နဲ႕ ဂ်င္းအနည္းငယ္စီ (ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေနာ္)
(၁၁) ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၅ ဇြန္းတုိ႕ပါေနာ္။


ငါးေခါင္းကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ငါးဦးေခါင္းရဲ႕ ပါးေစာင္နားမွာရွိတဲ့ အေၾကးခြံကုိေတြ အေသအခ်ာ ဖယ္ရွားေပးပါ။ ျပီးရင္ ငါးပါးဟက္ေတြကုိလည္း အေသအခ်ာ အက်ိအခၽြဲေတြ ကုန္ေအာင္ ဆားနဲ႕ နယ္ျပီး ေဆးေပးပါ။ ငါးစီေပါင္းေတြကုိလည္း ေရနဲ႕ ေသခ်ာေဆးေပးပါ။ ျပီးတဲ့အခါ သူ႕ကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ခ်င္းရည္၊ ငါးပိစိမ္းစားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္ေလးနဲ႕ နယ္ထားလုိက္ေနာ္။
စပါးလင္ကုိ အၾကမ္းဖတ္ေတြဖယ္ရွားပစ္ျပီး ထိပ္ပုိင္းအရြက္ေတြကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးအထံုးထံုးထားပါ။ က်န္အရင္းပုိင္းကုိ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္းတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာေရေဆးေပးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း အညွာေျခြ၊ ေရေဆးျပီး ဖယ္ထားပါ။
ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုထဲကုိ စပါးလင္၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ မရမ္းျပား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ ထည့္ေထာင္းေပးပါ။ ရွမ္းနံနံကုိလည္း သန္႕စင္ေအာင္ေရေဆးေပးထားပါ။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ဟင္းရည္အုိးေလး စတည္ရေအာင္ေနာ္။ အုိး ခပ္ၾကီးၾကီးကုိယူေနာ္ ... ေရ ၂ လီတာေလာက္ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ ေထာင္းထားတဲ့ မရမ္းျပား၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီကုိ ထည့္လုိက္ပါ။ အနံ႕ေမႊးရေအာင္ ထံုးထားတဲ့ စပါးလင္အရြက္ေတြကုိလည္း ထည့္ေပးပါ။ ဆား၊ ငံျပာရည္ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးေတြလဲ ထည့္ေနာ္။ အဲ့ဒီ ပြက္ပြက္ဆူလာေအာင္ ေစာင့္ေနာ္။ ဟင္းအုိးပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆုိရင္ အရသာေလးကုိ ျမည္းလုိက္ျပီးေတာ့ ခုနက နယ္ထားတဲ့ ငါးေတြကုိထည့္လုိက္ပါ။ အဖံုးေလးအုပ္ထားလုိက္ျပီး ဟင္းအုိးပြက္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါေနာ္။
ဟင္းအုိးပြက္လာျပီဆုိတာနဲ႕ အေပါ့အငံ ေလးကုိလဲ ျမည္းလုိက္ဦးေနာ္။ ျမည္းလုိက္တာနဲ႕ လွ်ာကေန အရသာေပါင္းစံုကုိ ထိေတြ႕မိပါေတာ့မယ္။ ေျဖးေျဖးျမည္းေနာ္ ။ ငရုတ္သီးစပ္ေတာ့ သီးမွာစုိးရတယ္ ၊ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေပါ့၊ ကုိယ့္စိတ္ၾကိဳက္အရသာရျပီဆုိရင္ေတာ့ ရွမ္းနံနံေလးအုပ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိ႕ရပါျပီေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငါးေခါင္းဟင္းခ်ဳိ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးရပါျပီေနာ္။ ငါးစီေပါင္းေလးကလည္း ထုပ္ထုပ္ေလးနဲ႕ စားလုိ႕ေတာ္ေတာ္ေလးေကာင္းပါတယ္ေနာ္။ ေမာင္ႏွမေတြလည္း ငါးေခါင္း၀ယ္လာတဲ့အခါ အသစ္အဆန္းေလးလည္းျဖစ္ေအာင္၊ အရသာလည္း လွ်ာလည္သြားရေအာင္ မြန္ခ်က္ေလး ခ်က္စားၾကည့္လုိက္ဦးေနာ္။

2 comments:

  1. ငါေခါင္းဟင္းခ်ိဳေလး ေသာက္သြားပါတယ္ အစ္မေရ........

    ReplyDelete
  2. ဟိုက္ ........ဦးဦးဖ်ားဖ်ား ေသာက္ရတာပါလား......... ေကာင္းလိုက္တာ... ဂလုဂလု

    ReplyDelete