Monday, August 25, 2008

ခ၀ဲသီး ငရုတ္ပြေၾကာ္

မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕ အခုလုိ ရာသီမွာ ခ၀ဲသီးေလးေတြ သိပ္ေပါပါတယ္။ ခ၀ဲသီးကေတာ့ အခ်ဳိသီးရယ္၊ အခါးသီးရယ္ဆုိျပီး ရွိပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အျပင္ပန္း အျမင္အေနအထားနဲ႕ေတာ့ ခ၀ဲသီးဟာ ခ်ဳိသလား၊ ခါးသလား ခဲြျခားလုိ႕မရပါဘူး။ ခ၀ဲသီးအႏုအရင့္ကုိသာ အျပင္ပန္းအျမင္နဲ႕ ခဲြျခားႏုိင္ပါတယ္။ ခ၀ဲသီးအခြံမွာ အေပၚမွာ ေဇာင္းေလးေတြပါပါတယ္။ ခ၀ဲသီးအခြံအေရာင္ စိမ္းစုိျပီး ေဇာင္းေလးေတြဟာ နက္တယ္ဆုိရင္ ခ၀ဲသီး ႏုပါတယ္။ ေဇာင္းေလးေတြ တိမ္္ျပီး အေရာင္က အစိမ္းေရာင္နည္းနည္းေျခာက္တယ္ဆုိရင္ ခ၀ဲသီး ရင့္ပါတယ္။ အဲ့ဒီနည္းနဲ႕ ခ၀ဲသီးအႏုအရင့္ကုိ ေရြးႏုိင္ပါတယ္။
ခ၀ဲသီးငရုတ္ပြ ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေလးေတြကုိ ေျပာျပပါမယ္ေနာ္။
ခ၀ဲသီး
ငရုတ္သီးအပြ
ၾကက္သားအသား
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္
သၾကား
ဆား
ဟင္းခတ္မႈန္႕နဲ႕
ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ၾကက္သားအသားခ်ည္းသပ္သပ္ကုိ ေရေဆး၊ မထူမပါးလွီးျပီး ဆားအနည္းငယ္၊ သၾကားအနည္းငယ္ တုိ႕နဲ႕ နယ္ေပးထားပါ။
ခ၀ဲသီးကို အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး မထူမပါး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးပါ။ ငရုတ္သီး အပြေတာင့္ကို အညွာေျခြျပီး ထက္ျခမ္းခဲြလုိက္ပါ။ ျပီးရင္ အထဲက ငရုတ္သီးအေစ့ေတြကုိ ဓါးနဲ႕အသာ လွီးျဖတ္ပစ္ပါ။ ငရုတ္သီးအသားေတြကုိ မထူမပါးလွီးေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာျပီး ေလးစိတ္ထုိးေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚမွာ ဒယ္အုိးတင္ျပီး ဒယ္အုိးထဲကုိ သၾကားနဲ႕ ဆား အနည္းငယ္စီကုိ ထည့္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဆီထည့္ေပးပါ။ ဆီပူလာျပီး ဆီထဲမွာ သၾကားဆားေတြ အျမွဳပ္ေလး ထလာခ်ိန္မွာ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ကုိ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။ မီးကုိ အနည္းဆံုးေလ်ာ့ခ်ထားျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ ငရုတ္သီးေတြ အက်က္ညီလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ၾကက္သားကုိထည့္ျပီး မီးကုိ အသင့္အတင့္ျဖစ္ေအာင္ ထားျပီး အားလံုး သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။ ၾကက္သားရျပီဆုိရင္ လီွးထားတဲ့ ငရုတ္ပြနဲ႕ ခ၀ဲသီးေတြကုိထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။ ဒယ္အုိးအဖံုးကုိ အုပ္စရာမလုိပါဘူး။ ၾကက္သားရယ္၊ ငရုတ္ပြရယ္၊ ခ၀ဲသီးရယ္ အားလံုးကုိ အႏူးညီေအာင္သာ ဂရုစိုက္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ ေရထည့္စရာ မလုိပါဘူး။ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ေၾကာ္ေပးေနတဲ့အတြက္ အသီးေတြက ထြက္လာတဲ့ အရည္နဲ႕တင္ အသားေရာ အသီးေတြေရာ ႏူးပါတယ္ေနာ္။ အရသာအေပါ့အငံအတြက္ ဆား၊ သၾကားနဲ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕ကုိ လုိသလုိ ျမည္းျပီး လုိအပ္တဲ့ အရသာေတြကုိ ထပ္ျဖည့္ ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ပူပူေႏြးေႏြး ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ အရသာရွိလွတဲ့ ခ၀ဲငရုတ္ပြေၾကာ္ေလးရပါျပီေနာ္။ အလုပ္မ်ားျပီး ဟင္းခ်က္ဖုိ႕ အခ်ိန္သိပ္မေပးႏုိင္တဲ့ ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားအတြက္ အခ်ိန္ကုန္လည္းသက္သာ၊ အသားေရာ၊ အသီးအရြက္ေရာပါ တစ္ခါတည္း စားႏုိင္မယ့္ ဟင္းေလးတစ္မယ္ပါေနာ္။ ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕ဆုိ သိပ္လုိက္ဖက္ပါတယ္ေနာ္။

3 comments:

  1. ခဝဲသီးလဲ ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္စားလို႕ရမွန္း ခုမွ သိေတာ့တယ္။ ေက်းဇူးပါ မလုလုေရ။ ခဝဲသီးနဲ႕ တူတာရရင္ ခ်က္စားၾကည့္မယ္။ :)

    ReplyDelete
  2. ဒီဆုိင္ေရာင္းေကာင္းေပမဲ့ ဆုိင္လခ မေပးေသးတာ ခက္တာဘဲ..

    ကဲ ေပး ေပး ေပး ဆုိင္လခေပးေတာ့
    http://joyful4all.blogspot.com/2008/08/funny-landlord_24.html

    ReplyDelete
  3. ရြက္ေ၀ေရ ႕ ႕ ႕
    zucchini ကုိ ခ်က္စားၾကည့္ပါလား။
    သူလည္း စားလုိ႕ေကာင္းတယ္ေနာ္။ ခ၀ဲသီးလုိပဲ ႕ ႕ ႕
    ေဂ်ေရ ႕ ႕ ႕
    ဆုိင္လခက တစ္လ ဘယ္ေလာက္လဲဟင္ ႕ ႕ ႕ စေပၚေရာ ေပးရဦးမွာလားဟင္ ႕ ႕ ႕ ေနာက္ျပီး ဘာေတြမ်ား စည္းမ်ဥ္းထုတ္ဦးမလဲဟင္ ႕ ႕ ႕ :P

    ReplyDelete