Monday, August 25, 2008

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေျခာက္ခ်က္နည္း

Reactions: 

မဂၤလာပါေနာ္။ ဘေလာ့ဂ္မွာ လာေမးထားတဲ့ မသင္းနဲ႕ အျခားေမာင္ႏွမေတြအတြက္ပါ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေျခာက္ကုိ ခ်က္တဲ့နည္းေလးေတြကုိ မွ်ေ၀လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အေျခာက္ကုိ ဟင္းခ်က္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ ကၽြန္မကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အစုိကုိ ခ်က္တဲ့အတုိင္းေလး ျဖစ္ခ်င္တဲ့အခါမွာ မခ်က္ခင္ ္ (၂) နာရီေလာက္ေရစိမ္လည္း ရပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္လုိ႕ ေဆာင္းတြင္းဆုိရင္ ေရနံဆီဟီတာသံုးခဲ့တယ္ဆုိရင္ ဟီတာရဲ႕အေပၚမွာ ေရအုိးတစ္လံုး တင္ထားရတဲ့အထဲ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ျခာက္ေတြကုိ ထည့္ထားလုိက္ပါတယ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေျခာက္ေတြက ခဏေလးနဲ႕ ႏူးသြားပါလိမ့္မယ္။ ရလာတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကုိမွ ကၽြန္မက ကပ္ေၾကးေလးနဲ႕ ခပ္ႏုပ္ႏုပ္ေလးေတြ ညွပ္ေပးပါတယ္။ အဲ့ဒီလုိ လုပ္လုိက္ရင္ ျမန္မာျပည္က ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ အရြက္ႏုေလးေတြကုိ ေမႊလုိက္သလုိေလး ျဖစ္သြားပါတယ္။ အဲ့ဒါကုိမွ ကုိယ္ခ်က္လုိတဲ့ ဟင္းခတ္ (ငါး၊ ပုစြန္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၀က္သား) စသျဖင့္နဲ႕ ေရာခ်က္တာေပါ့ေနာ္။ အခ်ဥ္အရသာေပါ့တယ္ ထင္ရင္ေတာ့ မန္က်ည္းမွည့္ေလးနည္းနည္းထပ္အုပ္ေပါ့ေနာ္။ ေနာက္တစ္နည္းကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အေျခာက္ကုိ စြန္ထန္လုိ ဟင္းခ်ဳိခ်က္တာပါ။ အဲ့ဒီလုိခ်က္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကုိ ေရေဆးရံုပဲ ေဆးျပီး စစ္ထားလုိက္ပါ။ အုိးတစ္လံုးယူ ေရထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္ေလးထည့္ျပီးတည္၊ ေရဆူျပီဆုိရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ဓါးျပားရုိက္ထည့္၊ ခ်င္းေလး အ၀ုိင္းဖတ္ေလးျဖစ္ေအာင္ လွီးထည့္၊ ဆားနဲ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕ေလးထည့္ျပီးေတာ့မွ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကုိ ခတ္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ စြန္ထန္အလြမ္းေျပ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေျခာက္ဟင္းရည္ေသာက္ေပါ့ေနာ္။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးခပ္လုိက္ဦးေနာ္။အဲ့ဒါဆုိရင္ မသင္း ေက်နပ္မယ္ထင္ပါတယ္။

4 comments:

  1. ma thin dot ma ti buu...
    zar ka dot ta yay tat tyar ya tal

    ReplyDelete
  2. မဇာေရ ႕ ႕ ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းဆုိ အနံ႕ေလးရတာနဲ႕တင္ သြားရည္က်တာေလ ႕ ႕ ႕ လုလုလည္း တူတူပဲ သိလား

    ReplyDelete
  3. စမ္းလုပ္ၾကည့္မယ္
    ေကာင္းလားမေကာင္းလားမသိ
    ေနာက္မွျပန္လာေျပာမယ္

    ReplyDelete
  4. မလုလု... ေက်းဇူးပါပဲ ညီမမွာခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေျခာက္ေတြပါလာတာမခ်က္တတ္လို. အမနည္းအတိုင္းခ်က္ၾကည္.မယ္

    ReplyDelete