Tuesday, August 26, 2008

ပဲေၾကာ္မြမြေလး

Reactions: 

မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕ မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္စားတုိင္း ပဲေၾကာ္စားခ်င္ၾကတဲ့ ေမာင္ႏွမမ်ားအတြက္ ပဲေၾကာ္ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေ၀လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ပဲေၾကာ္ေၾကာ္တဲ့အခါ မုန္႕ႏွစ္စပ္နည္း အမ်ဳိးမ်ဳိးရွိၾကပါတယ္။ ခ်က္ခ်င္းစားဖုိ႕အတြက္ဆုိရင္ေတာ့ တန္ပူရာမႈန္႕နဲ႕ ေၾကာ္လုိ႕ရေပမယ့္ တန္ပူရာမႈန္႕နဲ႕ေၾကာ္ရင္ ခဏေလးနဲ႕ ေပ်ာ့သြားတတ္တယ္ေနာ္။ တစ္ခါတေလက်ေတာ့လည္း ပဲေၾကာ္ကုိ ၀ါးရတာ မာမာၾကီးျဖစ္ေနတာတုိ႕ ျပင္းတြဲၾကီး ျဖစ္ေနတာတုိ႕ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အဲ့ဒါမ်ဳိးေတြ မျဖစ္ေစဘဲ ပဲေၾကာ္ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြမြမြေလး ျဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္လုိ႕ရမယ့္ နည္းေလးကုိ လက္ဆင့္ကမ္းလုိက္ပါတယ္ေနာ္။
ပဲေၾကာ္ေၾကာ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကုိ အရင္ေျပာျပမယ္ေနာ္။
ကုလားပဲ ႏုိ႕ဆီဗူး တစ္ဗူး
ဆန္မႈန္႕ ႏုိ႕ဆီဗူး တစ္၀က္
ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ ႏုိ႕ဆီဗူးသံုးပံုတစ္ပံု
ဂ်ံဳမႈန္႕ ႏုိ႕ဆီဗူး သံုးပုံတစ္္ပံု
ခ်င္း အနည္းငယ္ (အနံ႕မၾကိဳက္ရင္ေတာ့ မထည့္ပါနဲ႕ေနာ္)
ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
စားဆုိဒါ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ေရ ႏုိ႕ဆီဗူး သံုးခြက္
ဆီ လုိသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (အိမ္မွာ မသံုးဘူးဆုိရင္ေတာ့ မထည့္ပါနဲ႕ေနာ္)


ကုလားပဲကုိ မခ်က္ခင္ သံုးနာရီေလာက္ကတည္းက ေရေႏြးေလးနဲ႕ စိမ္ေပးထားပါေနာ္။ ခ်င္းကုိ အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ျခစ္လုိက္ပါ။ ျပီးရင္ ဇလံုတစ္လံုးယူျပီး ေရစိမ္ထားတဲ့ ဇလံုထဲက ပဲေတြကုိ ဆယ္ယူထည့္ပါ။ ျပီးရင္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြအားလံုးကုိ ေဖာ္ျပထားတဲ့အခ်ဳိးအစားေတြအတုိင္း ထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ ေjavascript:void(0)ဖ်ာ္ေပးပါ။ အမႈန္႕ေတြအားလံုးလည္း ေရထဲမွာ ေသခ်ာေပ်ာ္၀င္ေအာင္ ႏွံ႕ေအာင္ နယ္ေပးပါေနာ္။ အမႈန္႕ေတြ ေရထဲမွာ ေသခ်ာမေပ်ာ္ဘူး မႏွံ႕ဘူးဆုိရင္ အေၾကာ္ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ စားမေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။ မုန္႕ႏွစ္ရည္အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ (ဒယ္အုိးကုိလည္း ေအာက္ေျခအျပန္႕ အညီျဖစ္တဲ့အုိး= ဒယ္အုိးအျပားကုိ သံုးပါ)၊ ဆီထည့္ျပီး ဆီပူေအာင္ ေစာင့္ပါ။ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ မီးအားကုိ အသင့္အတင့္ပဲထားျပီး ေယာက္ခ်ဳိဇြန္းနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ေတြကုိ ခပ္ျပီး ဒယ္အုိးထဲ ျဖန္႕ထည့္ေပးပါေနာ္။ မုန္႕ႏွစ္ဟာေနတဲ့ေနရာေလးေတြကုိလည္း မုန္႕ရည္ထပ္ခပ္ျပီး ထပ္ျဖည့္ေပးပါေနာ္။
ေၾကာ္ေနရင္းနဲ႕ ေအာက္ဘက္က နည္းနည္း၀ါေရာင္သန္းလာျပီး လွန္လုိ႕ရတဲ့အေနအထားေလးျဖစ္လာ ျပီဆုိရင္ ဟုိဘက္လွန္ေပးပါ။ ဟုိဘက္ဒီဘက္ အက်က္ညီေအာင္ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ေလး ေၾကာ္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒီေတာ့မွ အက်က္လည္းညီသလုိ အေရာင္လည္းလွပါမယ္။ အေၾကာ္က သိပ္ၾကီးေနတယ္လုိ႕ ထင္ရင္ေတာ့ အေၾကာ္ကုိ အလယ္ကေန တ၀က္ေခါက္လုိက္ပါေနာ္။ ဒါမွမဟုတ္ရင္လည္း ပဲေၾကာ္ေတြကုိ ေယာက္မအျပားနဲ႕ အပုိင္းေလးေတြရေအာင္ ျခမ္းေပးပါေနာ္။ အက်က္ညီျပီဆုိရင္ေတာ့ ပဲေၾကာ္ေတြကုိ ဒယ္အုိးထဲကေန ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ဇကာေလးထဲ ထည့္ေပးထားျပီး အေအးခံထားပါေနာ္။
ေနာက္တစ္ဒယ္မေၾကာ္ခင္မွာ မီးဖုိက မီးကုိေလ်ာ့၊ ပထမအုိးေၾကာ္ထားတဲ့ ဆီအုိးထဲက အေၾကာ္အစအနေတြကုိ ဆီစစ္ဇကာပါတဲ့ ေယာက္မေတြနဲ႕ ဆယ္ယူစစ္ထုတ္ပါ။ ဆီလုိအပ္တယ္ထင္ရင္လည္း ထပ္ထည့္ပါေနာ္။ အဲ့ဒီနည္းနဲ႕ ပဲေၾကာ္ေတြကုိ ေၾကာ္လုိ႕ရပါျပီ။
ရလာတဲ့ ပဲေၾကာ္ေတြကုိ အေအးခံျပီးရင္ တစ္ခါတည္း စားလုိ႕ မကုန္ဘူးဆုိရင္ ဘယ္လုိသိမ္းမလဲဆုိတာကုိလည္း ေျပာျပပါဦးမယ္ေနာ္။ ေျခာက္ေသြ႕တဲ့ အ၀က်ယ္ ပုလင္းသန္႕သန္႕တစ္ပုလင္း ကုိယူျပီး ပဲေၾကာ္ေတြကုိ အခ်ပ္လုိက္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အသင့္စားလုိ႕ရေအာင္ ေျချပီးေတာ့ပဲျဖစ္ျဖစ္ ထည့္ျပီး ပုလင္းကုိ ေလလံုေအာင္ ပိတ္ျပီးသိမ္းထားႏုိင္ပါတယ္။ ပလတ္စတစ္အိတ္နဲ႕လည္း ေလလံုေအာင္ပိတ္ျပီး သိမ္းႏုိင္ပါတယ္။
တကယ္လုိ႕ သိမ္းထားတဲ့ပဲေၾကာ္္ မစားျဖစ္တာၾကာလုိ႕ ေေပ်ာ့သြားတယ္ဆုိရင္ စားမေကာင္းျဖစ္ေတာ့မယ္ ဆုိျပီး စိတ္မပူပါနဲ႕ေနာ္။ လွ်ပ္စစ္မီးဖုိ ဒါမွမဟုတ္ မီးေသြးမီးဖုိ ေပၚမွာ အသားကင္တဲ့အခါ တင္တဲ့ ဇကာေလးကုိ တင္ျပီး မီးအားေလ်ာ့ေလ်ာ့ေလးနဲ႕ ကင္ေပးလုိက္ပါ။ ပဲေၾကာ္ထဲကေန ဆီေတြ စိမ့္ထြက္လာျပီး ပဲေၾကာ္ေလးလည္း ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြမြမြေလးျဖစ္ျပီး စားေကာင္းပါလိမ့္မယ္ေနာ္။
မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္လုိ႕ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲခ်က္လုိ႕ပဲျဖစ္ျဖစ၊ အာပူလွ်ာပူခ်က္လုိ႕ပဲျဖစ္ျဖစ္္ ပဲေၾကာ္ေလးနဲ႕မွ စားခ်င္တဲ့ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး ေက်နပ္လိမ့္မယ္လုိ႕ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္ေနာ္။

6 comments:

  1. အမလုလုခင္ဗ်ား
    ျဖစ္ႏုိင္မယ္ဆုိရင္ ပဲေၾကာ္ပံုေလး တင္ေပးပါလားခင္ဗ်ာ။ ဒါမွ အျပည့္အ၀ သြားေရယုိလုိ႕ရမွာပါခင္ဗ်
    ငတ္ၾကီးက်ႏုိင္လြန္းသူ

    ReplyDelete
  2. မလုေရ... စမ္းေၾကာ္ၾကည့္ဦးမယ္.. ဒီမွာေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါး စားတုိင္း ပဲေၾကာ္မပါလုိ႔ တခုခုလုိေနသလုိပဲ.. အခုေတာ့ နည္းသိသြားျပီမုိ႔ မလုကုိ ေက်းဇူး..

    မႈိထမင္းသုပ္လည္း စားေကာင္းတယ္... ျပီးေတာ့ စမူဆာလည္း လုပ္စားတာလည္း ေအာင္ျမင္တယ္... :D :D

    ReplyDelete
  3. ဒီေန႔ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ ခ်က္စားတာ။ အေတြ႔ေနာက္က်တာ နာတယ္။ စေန၊တနဂၤေႏြမွ မေက်ပဲြ ႏႊဲဦးမယ္။ ေက်းဇူးႀကိဳတင္ထားပါရေစ။

    ReplyDelete
  4. မမလုလု ေက်းဇူး

    ReplyDelete
  5. ငုတ္ၾကီးက်ႏုိင္လြန္းသူေရ
    အေၾကာ္ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့အခါ ပံုပါတင္ေပးပါမယ္ေနာ္။
    မႏုစံေရ ႕ ႕ မႈိထမင္းသုပ္ေရာ၊ စမူဆာေရာ အဆင္ေျပတယ္ဆုိလုိ႕ ၀မ္းသာတယ္ေနာ္။ ပဲေၾကာ္လည္း ေၾကာ္ၾကည့္ဦး
    ႏုသြယ္ေရ ႕ ႕ ႕ ပဲေၾကာ္ေၾကာ္ျပီးရင္ ဓာတ္ပံုပို႕လုိက္ေနာ္
    မႏွင္းဆီေရ ႕ ႕ ႕
    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  6. မလုေရ.. ပဲေဳကာ္ကို ဘယ္လို၀ိုင္းေအာင္လုပ္ရမလဲဟင္...တေနရာတဲခ်ေတာ့လဲ ထူသြားတယ္..ျဖန္႔ထည့္ေတာ့လဲ မ၀ိုင္းဘဲရွည္လေမ်ာၾကီးျဖစ္ေနျပန္ေရာ.. ဘယ္လို၀ိုင္းေအာင္ေဳကာ္ရမလဲ ဘယ္အခ်ိန္မွာေခါက္ရမယ္ဆိုတာေျပာျပပါေနာ္။

    ReplyDelete