Thursday, June 5, 2008

ခရုသုပ္

Reactions: 

အားလံုးေသာ ေမာင္ႏွမမ်ား မဂၤလာပါေနာ္။ နာဂစ္ကတည္းက ကၽြန္မေမာင္ႏွမေတြနဲ႕ အဆက္အသြယ္ျပတ္သြားတာ အခုမွ ျပန္ခ်က္ေကၽြးပါဦးမယ္။ နာဂစ္ေနာက္ပုိင္း ကၽြန္မတုိ႕ခုိးသံုးေနတဲ့ အင္တာနက္လုိင္းက နာဂစ္စာမိသြားလုိ႕ ခုထိ ျပန္မရေသးဘူးေလ။ အခု စုိင္ဘာကေဖးကေနလာသံုးတာ။ ေက်ာ္တဲ့ခြတဲ့လင့္ခ္ေတြလည္း မသိေတာ့ ပုိ႕စ္ေလးရုိက္ျပီး ၀ိုင္းေတာ္သားေတြဆီကုိ ေမးလ္နဲ႔ ပုိ႔ေပးထားလုိက္မယ္ေနာ္။ ၀ုိင္းေတာ္သားေတြ ဆက္လက္ျပီး ဘေလာ့ဂ္ေပၚအေရာက္ တင္ေပးပါလိမ့္မယ္ေနာ္။

ဒီေန႕ေတာ့ ခရုသုပ္ သုပ္ေကၽြးပါရေစ။

ခရုသုပ္လုပ္ဖုိ႕လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ခရုအသား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေရွာက္ရြက္၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငံျပာရည္၊ ဆီ၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ဆားနဲ႕ သၾကားအနည္းငယ္တုိ႕ပါ။







ခရုအသားေတြကုိ ေရနဲ႕ေသခ်ာစင္ေအာင္ေဆးျပီး မစင္ေတြဖယ္ပစ္၊ ေရစစ္၊ ျပီးေတာ့ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တုိ႕နဲ႕ နယ္ေပးပါ။


ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ အခြံသင္ျပီး ၾကက္သြန္နီကုိ ထက္ျခမ္းျခမ္း၊ ပါးပါးလွီးျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။


ၾကက္သြန္ျဖဴကုိလည္း ပါးပါးလွီးေပးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ေရွာက္ရြက္ကုိ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးေပးထားပါ။ သံပုရာသီး စိပ္ထားေပးပါ။


အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ျပီးေတာ့ ဆီနည္းနည္းထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႔ေလး နည္းနည္းခပ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ။


ၾကက္သြန္ေလးေတြ ၀ါေရာင္သန္းလာျပီဆုိရင္ ဒယ္အုိးကုိ မီးဖုိေပၚကေန ခ်လုိက္ျပီး ဆီအပူရွိန္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးေတြ ရဲလာတဲ့အထိ ေမႊေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီခ်က္ေတြကုိ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ ထည့္လုိက္ပါေနာ္။
ျပီးေတာ့မွ ဒယ္အုိးကုိ မီးဖုိေပၚျပန္တင္ျပီး နယ္ထားတဲ့ ခရုေတြကုိထည့္၊ ေရေလး ခရုအသားျမဳပ္ရံုထည့္၊ ဒယ္အုိးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ။ ေရခမ္းခါနီးက် ခရုအသားေတြကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးျပီး ေရခမ္းပါေစေနာ္။


ခရုအသားက်က္ျပီးသားကုိ အေအးခံ၊ လက္နဲ႔ ကုိင္နုိင္တဲ့ အေႏြးဓာတ္ေလးေရာက္တဲ့အခါ ခရုအသားေတြကုိ ပါးပါးလွီးေပးပါ။ ခရုအသားေတြ လွီးျပီးသားရျပီဆုိရင္ေတာ့ ဇလံုတစ္လံုးယူ၊ လွီးထားတဲ့ ခရုအသား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေရွာက္ရြက္၊ ငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္၊ ဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔၊ ( ၾကိဳက္တတ္ရင္ ပဲမႈန္႔ အက်က္မႈန္႔ပါထည့္ ) ထည့္ျပီး အားလံုးႏွံ႔ေအာင္ နယ္ေပးပါ။ အရသာကုိေတာ့ ကုိယ္ၾကိဳက္တဲ့အရသာ ကဲထည့္ေပါ့။


ကၽြန္မကေတာ့ ခ်ဥ္စပ္အရသာေလးကုိ ပုိၾကိဳက္တယ္။ ခရုအသားေလးက ၀ါးရတာ မာထုတ္ထုတ္ေလးနဲ႔ အရသာျပင္းျပင္းေလးဆုိ သိပ္ေကာင္းတယ္ေလ။ ေရွာက္ရြက္နံ႔ေလးကလည္း သင္းလုိ႔။ ေအာ္ ... ေမ့လုိ႕ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးပါ ထည့္ျဖဴးျပီး သုပ္လုိက္ေနာ္။ ဗုိက္မနာရေအာင္ေပါ့။


အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အရသာရွိလွတဲ့ ခရုသုပ္ေလးရပါျပီေနာ္။ ဟင္းခါးပူပူေလးတစ္ခြက္ ဒါမွမဟုတ္ ေရေႏြးပူပူေလးနဲ႕ဆုိရင္ေတာ့ အခုလုိ မုိးရြာတဲ့ေန႔မွာ အရမ္းကုိ လုိက္ဖက္ညီတဲ့ အသုပ္ေလးေပါ့ေနာ္။


ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး စိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း၊ ကုိယ္၏ က်န္းမာျခင္းနဲ႔ ျပည့္စံုႏုိင္ၾကပါေစေနာ္။

5 comments:

  1. ဒီပုိ႔စ္ကုိ ဖတ္၊ သြားရည္က်ၿပီး ျပန္သြားပါတယ္။

    ReplyDelete
  2. မလုေရ.. ခရုသုပ္က စားေကာင္းမွာပဲ.. ဒီမွာဆုိ ဘယ္လုိ ခရုမ်ိဳးကုိ သုပ္ရမလဲဆုိတာ အၾကံေပးပါဦး။ ကမာလုိမ်ိဳးေတြလည္းေတြ႕တယ္။ တစ္ခါမွ မစားျဖစ္ဘူး။ ဘယ္လုိခ်က္စားရမလဲမသိတာလည္းပါတာမုိ႔ ခရု၊ ကမာဆုိရင္ စားၾကည့္ဖုိ႔စိတ္မကူးမိဘူး။ ေရဘ၀ဲေတာင္ Takoyaki မွာပဲ စားဖူတာ မလုေရ.. :)

    ReplyDelete
  3. ခက္ခက္ခဲခဲ ေရာက္လာျပီး ေကၽြးတာ ေက်းဇူး တင္ပါတယ္ =)

    ReplyDelete
  4. အြန္လိုင္းမွာေမႊရင္း ဗိုက္ဆာလာလို႔ ဝင္ၾကည္႔လိုက္တာ ခရုသုပ္ပို႔စ္ကို ဖတ္ၿပီး ဘီယာခြက္ကေလးပါ ေျပးျမင္လာတယ္ ဟီးဟီး။

    ReplyDelete