Sunday, April 20, 2008

ငါးဂ်ဴးျမစ္သရက္သီးခ်က္


သၾကၤန္ရက္ေတြတုန္းက အိမ္မွာပဲေနျပီး လုပ္စရာရွိလုပ္ေနရေပမယ့္ စိတ္က
အြန္လုိင္းက ေမာင္ႏွမေတြကုိ သတိရေနတာ၊ ႏွစ္ဆန္းႏွစ္ရက္ေန႕လည္းက်ေရာ
မေနႏုိင္မထုိင္ႏုိင္နဲ႕ အြန္လုိင္းကုိ အေျပးအလႊား တက္ေတာ့တာ။
အေက်ာ္အခြေဆာ့ဖ္၀ဲလ္ေတြသံုးျပီး ဘေလာ့ဂ္ကုိ တစ္ဖက္၊ ဂ်ီေမးလ္ကုိတစ္ဖက္
ခပ္သြက္သြက္ေလး ၀င္လုိက္တဲ့အခါမွာ ညီမေလးတစ္ေယာက္ရဲ႕ ေမးလ္ကုိ
ဖတ္လုိက္ရေတာ့ သူတုိ႕ဇနီးေမာင္ႏွံကုိယ္စား အရမ္းကုိ
၀မ္းသာပီတိျဖစ္မိသြားသလုိ ငါလည္း ၾကီးေတာ္လုျဖစ္ဦးမွာပါလားလုိ႕
တစ္ကုိယ္တည္း ေတြးျပီး ျပံဳးမိျပန္ပါတယ္။ ျပီးတာနဲ႕ ဂ်ီေတာ့ခ္ကုိ ၀င္ျပီး
အဲ့ဒီညီမေလးကုိ ကြန္ဂရက္က်ဴေလးရွင္းလုပ္၊ ျပီးေတာ့ က်န္းမာေရးေရာ
အေနအထုိင္အစားအေသာက္ေရာ အစစအရာရာ ဂရုစိုက္ဖုိ႕ မွာရင္း စကားေတြ
အျပန္အလွန္ လက္ဆံုက်မိေနျပန္ေရာ။ ညီမေလးက ကုိယ္၀န္ရွိခါစမုိ႕
ခံတြင္းပ်က္ျပီး မၾကာခဏ အန္ခ်င္ေနတဲ့အေၾကာင္း၊ ဘာကုိမွ
စားခ်င္စိတ္မရွိေပမယ့္ ငါးကုိ သရက္သီးေလးနဲ႕ ငါးပိခ်က္လုိ ခ်က္ထားတာေလး
စားခ်င္တဲ့အေၾကာင္း စကားစပ္မိတာနဲ႕ ညီမေလး တကယ္မစားရေတာင္
အာသာေျပေလးျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ေကၽြးမယ္လုိ႕ ကတိေပးခဲ့မိ ပါတယ္။ ဒီလုိနဲ႕ပဲ
ငါးဂ်ဴးျမစ္သရက္သီးခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။
ဟင္းမခ်က္ခင္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကုိ ေျပာျပပါရေစဦးေနာ္။ ငါးၾကင္းျဖဴ၊
သရက္သီး၀င္းေရာင္၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးအပုေတာင့္၊ ခ်င္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ စိမ္းစားငါးပိ၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊
အခ်ဳိမႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။<ငါးၾကင္းကုိ ၀ယ္ကတည္းက အလယ္သားေကာင္းေကာင္းကုိ၀ယ္၊ ျပီးေတာ့ အေၾကးထုိး၊

ေရသန္႕စင္ေအာင္ ေဆးျပီး အရြယ္ေတာ္အတံုးေလးေတြတံုး၊ ျပီးေတာ့ ငံျပာရည္၊
ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါေနာ္။ ငရုတ္သီးအပုေတာင့္ကို
အညွာေျခြ၊ အေစ့ထုတ္၊ ေရေႏြးေလးနဲ႕ေဆး၊ ေရညွစ္ျပီး ငရုတ္ဆံုထဲ ထည့္ေထာင္း၊
ျပီးရင္ တစ္လက္စတည္းခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာျပီး
ထည့္ေထာင္းေပးပါေနာ္။
အခုအခ်ိန္မွာ သရက္သီးေတြက ၀င္းေရာင္ေလးေတြ ျဖစ္ေနျပီ၊ တခ်ဳိ႕ဆုိ ခူးျပီး
အုပ္ထားလုိ႕ရျပီး အမွည့္ေတာင္ စားလုိ႕ရေနျပီ။
အဲ့ဒီလုိသရက္သီး၀င္းေရာင္ေလးေတြနဲ႕ ဟင္းခ်က္စားတဲ့အခါ ခ်ဳိခ်ဥ္ေလးနဲ႕မုိ႕
လွ်ာမွာ အရသာ က ခ်ဳိတလွည့္ ခ်ဥ္တလွည့္နဲ႕ လွ်ာလည္ေနေတာ့တာ။
သရက္သီးေလးေတြကုိ အညွာကုိ တိကနဲ ေနေအာင္ ျဖတ္၊ အေစးေတြထြက္ႏုိင္သေလာက္
ထြက္သြားေအာင္ ေရစိမ္ေပးထား၊ ျပီးေတာ့ အခြံႏႊာျပီး သရက္သီးကုိ ဓားေလးနဲ႕
ေပါက္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ သရက္သီး၀ါဖန္႕ဖန္႕ေလးေတြက စီစီရီရီနဲ႕
ထြက္လာပါ ေတာ့တယ္ ေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုးေလာက္ကုိလည္း ေရေဆးျပီး
ခပ္ပါးပါးေလးလွီးေပးထားပါေနာ္။ ဂ်ဴးျမစ္ ေလးေတြကုိ လည္း ေရစင္ေအာင္ေဆး၊
ျပီးေတာ့မွ အျမစ္ေလးေတြကုိ ၂ လက္မအရွည္ေလာက္ ရေအာင္ ျဖတ္ ထားပါေနာ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကုိလည္း ေရေဆး၊ အညွာေျခြျပီး
ဓားျပားေလးရုိက္ထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီနည္းနည္းထည့္၊
ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ျပီးေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့
ငရုတ္သီးေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါေနာ္။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊး လာျပီဆုိရင္ေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္၊ တစ္လက္စတည္း ငါးပိစိမ္းစား ကြမ္းသီးလံုး ၂
လံုးစာေလာက္ထည့္ျပီး ေမႊ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ေၾကေအာင္ အဖံုးအုပ္ျပီး
ခဏတည္ေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ေၾကျပီဆုိရင္နယ္ထားတဲ့ ငါး ေတြထည့္ျပီး ေမႊ၊
ျပီးတာနဲ႕ သရက္သီးေလးေတြထည့္ျပီး ငါးရယ္၊ သရက္သီးရယ္၊ ဟင္းအႏွစ္ေတြရယ္
အားလံုး သမေအာင္ ေမႊျပီးရင္ အဖံုးအုပ္ျပီး လံုးရည္ေလးခမ္းေအာင္တည္ထား၊
လံုးရည္ခမ္းျပီဆုိရင္ေတာ့ ဂ်ဴးျမစ္ေလး ေတြထည့္၊ ေနာက္ထပ္
လက္ဘက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲေလာက္ထပ္ထည့္၊ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္၊
အေပါ့အငံအရသာကုိျမည္း၊ ၾကိဳက္ျပီဆုိရင္ ဓားျပားရိုက္ထားတဲ့
ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္လုိက္ျပီး ဟင္းအုိးခ် လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးနဲ႕ ငါးဂ်ဴးျမစ္သရက္သီးခ်က္ေလး
ရပါျပီေနာ္။ တညင္းသီးဆားစိမ္၊ ဒါမွမဟုတ္ တညင္းသီးျပဳတ္ ေစးေစးေလး၊
ေရွာက္ရြက္ႏု၊ သခြါးသီး တုိ႕စရာတုိ႕နဲ႕ တဲြဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္။

0 comments:

Post a Comment