Sunday, March 30, 2008
ပုစြန္ထုပ္ေၾကာ္
ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မေမာင္ႏွမေတြကုိ ပုစြန္ထုပ္ေၾကာ္ေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစေနာ္။
ကၽြန္မတုိ႕မိသားစုထဲမွာ အေမက ၀က္သား၊ အမဲသား မစားေတာ့ ကၽြန္မတုိ႕
ေမာင္ႏွမတေတြမွာ အဲ့ဒီအသားကုိ စားခ်င္ရင္ အေမ့ရဲ႕ မုိးေလ၀သ အေျခအေနကုိ
အရင္ၾကည့္ရပါတယ္။ ျပီးေတာ့ အေမ့ကုိ နည္းနည္းပါးပါး
တီးေခါက္ၾကည့္ရပါေသးတယ္။ အေမ စိတ္မၾကည္ဘူးဆုိရင္ ၀က္သားဟင္းခ်က္ဖုိ႕
ခြင့္မေတာင္းရဲဘူးေလ။ ဒါေပမယ့္ တခါတေလေတာ့ စည္းရံုးလုိက္တာ ရေပမယ့္
ခဏခဏဆုိရင္ အေမလည္း စိတ္ညစ္လာေရာ။ အဲ့ဒီေတာ့ တစ္ပတ္တစ္ခါ အကုိက
ေစ်း၀ယ္တုိင္း အေမၾကိဳက္တတ္တဲ့ ပုစြန္ကုိ အျမဲတမ္း
၀ယ္ခ်က္ေကၽြးေလ့ရွိပါတယ္။ အခုလည္း ကၽြန္မရဲ႕ အစ္ကုိက
သူကုိယ္တုိင္ေစ်း၀ယ္သြားျပီး သူကုိယ္တုိင္ ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့
ပုစြန္ထုပ္ေၾကာ္ေလးကုိ ကၽြန္မက ေမာင္ႏွမေတြကုိ မွ်ေ၀ေပးလုိက္ရပါတယ္။
ပုစြန္ထုပ္ေၾကာ္ဖုိ႕အတြက္ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပုစြန္ထုတ္၊ ဆီ၊ ဆား၊
ခ်င္း၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ပါေနာ္။
ပုစြန္ကုိ ေခါင္းက အခြံမာရယ္၊ ေျခေထာက္ေတြရယ္ကုိ ကပ္ေၾကးနဲ႕
ညွပ္ထုတ္ပစ္ပါ။ ျပီးရင္ ကုိယ္ထယ္က အခြံမာေတြကုိ ဖယ္ရွားပစ္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ
ပုစြန္ေနာက္ေက်ာအလယ္ကေန ဓားေလးနဲ႕ ခဲြျပီး ေခ်းေတြကုိ ဖယ္ထုတ္ပစ္ျပီး
ေရနဲ႕ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ပုစြန္ေတြ ေရစစ္သြားတဲ့အခါ
ဆား၊ သၾကားတုိ႕နဲ႕ နယ္ေပးထားပါေနာ္။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို
အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီးေတာ့ ပါးပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးျပီး
ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးထားပါေနာ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ျပီး နယ္ထားတဲ့
ပုဇြန္ကုိထည့္၊ ေရေလး နည္းနည္းထည့္ျပီး ဒယ္အုိးအဖံုးအုပ္ျပီး
မီးအသင့္တင့္နဲ႕ ပုစြန္ကုိ ခဏေလာက္ျပဳတ္ေပးပါေနာ္။ ေရဆူလာျပီဆုိရင္
ပုစြန္ေရာ အရည္ကုိပါ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးျပီး ဆယ္ယူလုိက္ပါေနာ္။
ဒယ္အုိးထဲကုိ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္ျပီးေတာ့
ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္းကို ထည့္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕
ဆီသတ္ေပးပါေနာ္။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ျပဳတ္ျပီးတဲ့ ပုစြန္နဲ႕
အရည္ေတြကုိ ထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ဆီျပန္လာတဲ့အခါမွာေတာ့
အေပါ့အငံအရသာကုိျမည္းျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိက္ပါေနာ္။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့
ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည့္အုပ္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အနံ႕ေမႊးေမႊး
ပုစြန္ဆီအေရာင္နီရဲရဲေလးနဲ႕ ပုစြန္ထုပ္ေၾကာ္တစ္ခြက္ရပါျပီေနာ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
မမရယ္ ပုစြန္ထုပ္မရိွရင္ေရာ ဘယ္လိုခ်က္ရမလဲဟင္။
ReplyDeleteစားခ်က္လုိက္တာေနာ္
မလုေရ.. ပုဇြန္ထုပ္ၾကီးေတြက အၾကီးၾကီးပဲ.. စားခ်င္လိုက္တာ... ဒီမွာက ေခါင္းျဖဳတ္ထားတာေတြပဲ ရေတာ့ စားရတာ အရသာ မရွိဘူး။ ဓာတ္ပုံၾကည့္ျပီး သြားရည္က်ေနရတယ္.. ရွလြတ္... :P
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ေနာ္။ ပုဇြန္ထုပ္မွာ ေခါင္းေတြ မရွိဘူးရယ္။
ReplyDelete:-(။
We can get big shrimp with head in Asian stores (in US), they imported from Thailand (well.. actually they steal from Burma sea).
ReplyDelete