Thursday, March 20, 2008

ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေၾကာ္



ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မေမာင္ႏွမေတြကုိ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေၾကာ္ေလးနဲ႕
ေၾကာ္ေကၽြးပါရေစေနာ္။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေၾကာ္ဖုိ႕အတြက္
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္၊ ပုစြန္၊ ငရုတ္သီးအပုေတာင့္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႕၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။

ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကုိ အခုိင္လုိက္ ေရေဆးျပီးမွ ေဘးကအခက္ေလးေတြကုိ
အရင္ဦးဆံုး ေျခြလုိက္ပါေနာ္။ ဆူးေလးေတြကုိ သတိထားျပီး ေျခြပါေနာ္။
ျပီးေတာ့မွ အခက္ေလးေတြက အရြက္ေလးေတြကုိ လက္ေခ်ာင္းေလးနဲ႕ အသာေလး
ေျခြေပးပါေနာ္။ ပုစြန္အေကာင္ေသးေတြကုိ ေခါင္းအခြံမာေလးေတြျဖဳတ္၊
မစင္အိတ္ကုိ ထုတ္ပစ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆား၊ နႏြင္း၊
အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနဲ႕ နယ္ေပးထားပါေနာ္။ ငရုတ္သီးေျခာက္အပုေတာင့္ကုိ အညွာေျခြ၊
အေစ့ထုတ္ျပီး ငရုတ္သီးကုိ ေရေႏြးနဲ႕ စိမ္ေဆးေပးျပီး ငရုတ္သီးဖတ္ေတြကုိ
ေရစစ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးေပးထားပါ။ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ
ေရစစ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးကုိ ထည့္ျပီးေထာင္းပါ။ ငရုတ္သီးဖတ္ မ်က္လံုးထဲ
မစင္ရေအာင္လည္း သတိထားျပီးေထာင္းပါ။ ငရုတ္သီးညက္ျပီဆုိရင္
ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္း၊ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီကုိပါ ထည့္ေထာင္းေပးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ကုိလည္း ေရေဆးျပီး အညွာေျခြေပးထားပါေနာ္။



အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊
ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ျပီးေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့
ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါေနာ္။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္
နယ္ထားတဲ့ ပုစြန္ေတြထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ျပီးရင္ ကင္ပြန္းရြက္ေတြထည့္၊ ဆား၊
အခ်ဳိမႈန္႕၊ ငံျပာရည္နဲ႕ ငါးပိစိမ္းစားေလးကုိ ေရေဖ်ာ္ထည့္ျပီး
အားလံုးႏွံ႕ေအာင္ ေသေသခ်ာခ်ာေမႊ၊ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ။ ေရခမ္းခါနီးက်
ဟင္းအုိးအဖံုးဖြင့္ျပီး အေပါ့အငံအရသာျမည္း၊ လုိတဲ့အရသာထပ္ထည့္ပါေနာ္။
ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြ အုပ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိ႕ရပါျပီေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေၾကာ္ေလးရပါျပီေနာ္။
ငရုတ္ေကာင္းဟင္းခါးေလးနဲ႕ တဲြဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္။

0 comments:

Post a Comment