Tuesday, March 18, 2008
ပဲၾကီးဆူးပုတ္
ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ေမာင္ႏွေတြကုိ သတ္သတ္လြတ္ ပဲၾကီးဆူးပုတ္ဟင္းေလး
ခ်က္ေကၽြးပါရေစေနာ္။ အိမ္ရွင္မေတြ ဟင္းခ်က္ဖုိ႕ စဥ္းစားတဲ့အခါ ပဲၾကီးနဲ႕
ဆူးပုတ္ရြက္ကေတာ့ ခဲြလုိ႕မရတဲ့ လုိက္ဖက္လြန္းလွတဲ့ အတြဲျဖစ္ပါတယ္။
ဆူးပုတ္ရြက္ကုိ အနံ႕ဆုိးေပမယ့္ ဘယ္လုိအသီးအရြက္နဲ႕ ေရာေရာ ၾကိဳက္တတ္ၾကသလုိ
ဒီအတုိင္းလည္း ျပဳတ္တုိ႔ၾကပါတယ္ေနာ္။
ပဲၾကီးဆူးပုတ္ခ်က္ဖုိ႕ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပဲၾကီး၊ ဆူးပုတ္ရြက္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ ဆီ၊ နႏြင္း၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
ပဲၾကီးကုိ မနက္ခ်က္မယ္ဆုိရင္ ညကတည္းက ပဲၾကီးေစ့ကုိ ေရစိမ္ေပးထားပါ။ မနက္က်ရင္
ပဲၾကီးခြံေလးေတြ ပြတက္လာပါလိမ့္မယ္။ မနက္က်ရင္ေတာ့ ပြတက္လာတဲ့ ပဲၾကီးေစ့ေတြကုိ
ေရထဲကေနဆယ္ယူျပီး ပဲၾကီးေစ့ညွစ္ထုပ္ေပးပါ။ ဆူးပုတ္ရြက္ေတြကုိ မေျခြခင္
အခက္လုိက္ အရင္ေဆးေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဆူးပုတ္ရြက္ အညြန္႕ႏုေလးေတြကုိ
ေျခြယူထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပားရုိက္ထားေပးျပီး ၾကက္သြန္နီကုိ မထူမပါးေလး လွီးေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္တဲ့အခါ မီးဖုိေပၚ အုိးတစ္လံုးတင္၊ ျပီးရင္ ဆီနည္းနည္းေလးထည့္၊
ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္၊
ၾကက္သြန္နည္းနည္းႏြမ္းတာနဲ႕ ပဲၾကီးေစ့ေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္လုိက္၊ ျပီးေတာ့မွ
ေရထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕နည္းနည္းထည့္ျပီး ပဲၾကီးႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ။
ပဲၾကီးႏူးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆူးပုတ္ရြက္ညြန္႕ေလးေတြ ခပ္ျပီး ေနာက္တစ္ၾကိမ္
ပြက္ပြက္ေပးဆူလုိက္ပါ။ ဟင္းအုိးဆူလာရင္ေတာ့ အေပါ့အငံအရသာျမည္းျပီး
ကုိယ့္စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဟင္းအုိး ခ်လုိ႕ရပါျပီေနာ္။
ပဲၾကီးဆူးပုတ္ဟင္းနဲ႕ လုိက္ဖက္တာေတြကေတာ့ သရက္ခ်ဥ္သုပ္၊ မရမ္းသီးသုပ္ စတဲ့
အခ်ဥ္သုပ္၊ ဒါမွမဟုတ္ မုန္လာဥပုိးတီ၊ ပဲတီခ်ဥ္၊ သခြါးခ်ဥ္တုိ႕ပါေနာ္။
အိမ္ရွင္မတုိ႕ေရ ႕ ႕ ႕ အဆင္ေျပမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ပဲၾကီးဆူးပုပ္ဟင္းေလးလည္း
ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္ ႕ ႕
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
i wanna eat that one..very much..these days,,thanks for ur post mama lulu,,even i can't eat in reality,i can still see on ur page!!!
ReplyDeleteအစ္မေရ ကၽြန္ေတာ္ သိပ္ၾကိဳက္တဲ့ဟင္းဗ်။ ေက်းဇူးဗ်ာ။ ပုံေလးျမင္ရတာနဲ႔တင္ စားခ်င္တဲ့ အလြမ္းေျဖရတယ္။ မစားရတာ ၾကာျပီဗ်ဴိ႕။
ReplyDelete