Sunday, March 9, 2008

ရံုးပတီသီးေၾကာ္



ျခံထြက္ ရံုးပတီသီးႏုႏုေလးေတြကုိ ဘယ္လုိခ်က္စားရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလုိက္ေတာ့ အလြယ္တကူ ေၾကာ္စားဖုိ႕ပဲ စိတ္ကူးရလုိက္ပါတယ္။
ရံုးပတီသီးေၾကာ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ရံုးပတီသီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ငံျပာရည္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ဆီနဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါ။
ရံုးပတီသီးကုိ အေတာင့္လုိက္ေရေဆးျပီးေတာ့မွ အျမီးျဖတ္၊ ထိပ္ဖ်ားေလးျဖတ္ျပီးေတာ့မွ ရံုးပတီသီးကုိ အရြယ္ေတာ္ေလးသံုးပိုင္းပုိင္းထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပားရုိက္ျပီး ၾကက္သြန္နီကုိ မထူမပါးေလးလွီးေပးထားပါ။ ပုစြန္ေျခာက္ကုိလည္း မညက္တညက္ေလး ေထာင္းေပးထားပါ။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္သြားျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးေတာ့ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ေတြေပ်ာက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္ေတြထည့္ျပီးေတာ့ ဆီသတ္၊ တစ္လက္စတည္း ရံုးပတီသီးေတြထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဆား၊ ငံျပာရည္ေလးနည္းနည္း၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ထည့္ျပီး ရံုးပတီသီးႏူးရေအာင္ေရေလးထည့္ျပီး ေမႊျပီးေတာ့ ခဏေလာက္ အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။ ခဏေနရင္ေတာ့ အဖံုးဖြင့္ျပီး အေပါ့အငံအရသာကုိျမည္းျပီး ရံုးပတီသီးေၾကာ္အုိးေလးကို မီးဖုိေပၚကေန ခ်လုိ႕ရပါျပီေနာ္။

2 comments:

  1. မမေရအသီးအရြက္ေႀကာ္နည္းေလးေတြမ်ားမ်ားထည္႔ေရးေပးပါေနာ္..နန္းကအသီးအရြက္ဆိုအရမ္းႀကိဳက္တာ..မမလုေရးသမ်ွဟင္းေတြကလည္းေကာင္းမေကာင္း..ဗိုက္ဆာေနတဲ႔အခ်ိန္ဆိုပိုပီးေတာင္ဖတ္လို႔ေကာင္းေသးတယ္...

    ReplyDelete
  2. ျပန္Share မယ္ေနာ္ တင္တာေလးေတြ ရမ္းၾကိုက္လို႕

    ReplyDelete